Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, PKS napisał(-a):

Tu jest fajne porównanie:

Sinn bardziej techniczny/narzędziowy.

Wersja sinna w porównaniu to wersja BE czyli granatowa z beżowymi indeksami i wskazówkami

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Mogli zrobić porównanie obu zegarków w tych samych kolorach, byłoby sprawiedliwiej. Bransoleta 7 linkowa jest pewnie bardziej komfortowa. 

Mogli, ale jak pokazują dupki i jest przejście na sinnową, to trochę się wstyd robi, mimo że na tle innych modeli i tak robi wrażenie.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, PKS napisał(-a):

Mogli, ale jak pokazują dupki i jest przejście na sinnową, to trochę się wstyd robi, mimo że na tle innych modeli i tak robi wrażenie.

Dupka u niemiaszka mocno bidna, ale jak się kręci fajnie. 😆

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Mogli zrobić porównanie obu zegarków w tych samych kolorach, byłoby sprawiedliwiej. Bransoleta 7 linkowa jest pewnie bardziej komfortowa. 

Mogli by ale wtedy Breitling by był w rozmiarze 43. Nie ma w takiej kolorystyce wersji 41 jak u Sinn a Sinn nie wydaje wersji 43 mm. Za to lug to lug w wersji 43 u Breitlinga to 48,5 a u Sinn 41mm  48 mm czyli marginalna. Jak na rozmiar 43 mm Breitling jest wyjątkowo wygodny. 

9 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Wersja sinna w porównaniu to wersja BE czyli granatowa z beżowymi indeksami i wskazówkami

To idealne porównanie. Sinn przez indeksy i wskazówki to bardziej narzędziowa wersja navitimera, natomiast Breitling to biżuteria. 

No i najważniejsza różnica to cena. Co prawda w Breitlingu można uzyskać 20% rabatu na Sinn praktycznie nic ale to dalej różnica x2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 hours ago, PKS said:

Jak dla mnie to są dwa zupełnie inne zegarki. Jak ktoś szuka czegoś biżuteryjnego, to zdecydowanie navitimer, ale jak rasowego toolwatcha nawiązującego do oryginału, to 903.

Tu jest fajne porównanie:

Zgadzam sie z @PKS.

Miałem przyjemność mierzyć 903 poprzedniej generacji z koronką na 10 do ostawiania wewnetrznego bezela i ona jest w bardziej toolowa niż nowa 903, która została "wygładzona" w stosunku do poprzedniej, ale nadal w porównaiem do Navitimera jest surowsza. Mierzyłęm nową 903 zaraz po premierze i udało mi sie nawet pomacać wersję limitowaną z błękitna tarczą. Jak ktoś z was jest zainteresowany jak ona leżała na 17,5 cm nadgarstku to wieczorem mogę wrzucic kilka fotek z wycieczki do Frankfurtu, jak oddawałem swoją 144 do serwisu. 

Mim subiektywnym zdaniem, Navitimer to 46 mm, a jak cos mniejszego to Sinn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
23 minuty temu, Sisqo napisał(-a):

... Navitimer to 46 mm, a jak cos mniejszego to Sinn.

Lub "jeśli coś tańszego to Sinn" bo jak już koledzy zauważyli - różnica w cenie jest na tyle duża że może to być czynnik znaczący jeśli nawet nie decydujący. 

😁 

Tak czy inaczej - oba bardzo fajne

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, greenmag said:

Lub "jeśli coś tańszego to Sinn" bo jak już koledzy zauważyli - różnica w cenie jest na tyle duża że może to być czynnik znaczący jeśli nawet nie decydujący. 

😁

Pełna zgoda! Nie możemy zapomnieć o tym jakże istotnym fenicjanskim czynniku - cytując klasyka ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, greenmag napisał(-a):

😁

Tak czy inaczej - oba bardzo fajne

Różnica w cenie dla mnie była decydująca to na pewno.

Natomiast przy dłuższym poznaniu się i przy tym, że mam większe zegarki a SInn ma 41 mm i l2l lekko powyżej 48 mm to ma dla mnie świetne proporcje. 

11 godzin temu, greenmag napisał(-a):

I to uważam na plus. Chociaż nowszy wypust Breitlinga jak ma @Picy też już jest mniej biżuteryjny przez szczotkowane powierzchnie niż kolegi Jarka @Sisqo

Może uda się w końcu nie tylko na Youtubie porównać te zegarki :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Picy napisał(-a):

artykuł z 14.03.2025 a w nim:

Widziałem, nawet im to skomentowałem.

Ale fakt, że ciężko znaleźć ten model na stronie Breitlinga. Jak normalnie wejdziesz i zaczniesz przeglądać, to chyba nie znajdziesz. Dziwne to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Sisqo napisał(-a):

Miałem przyjemność mierzyć 903 poprzedniej generacji

Mnie ostatnio naszło na starą 903 z całą czarną tarczą. Bardzo mi się podoba, ale jak przejrzałem oferty, to stwierdziłem, że już lepiej iść w nową. Mniej więcej za te same pieniądze ma się lepszy mechanizm, wyższe WR i przede wszystkim nówkę sztukę z gwarancją. Chyba żebym znalazł tego St Schwarz w idealnym stanie, ale to raczej niemożliwe (albo jakieś skazy na wskazówka, albo pyłki na tarczy, albo koperta puknięta), a mnie jakiekolwiek niedoróbki strasznie irytują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, PKS napisał(-a):

Widziałem, nawet im to skomentowałem.

Ale fakt, że ciężko znaleźć ten model na stronie Breitlinga. Jak normalnie wejdziesz i zaczniesz przeglądać, to chyba nie znajdziesz. Dziwne to.

W zeszłym roku coś koło czerwca byłem w butiku w Kopenhadze i rozmawiałem z nimi na ten temat. Mówili że w tej kolorystyce jest w rozmiarze 43 i 46 a 41 jest wysadzany kamieniami, chyba diamenty. Widzę że teraz jest wersja niebieska taka a czarnej nie ma. No nic coś się zmieniło 😀. Ale to temat Sinn więc koniec o breitlingu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PGJhuGa.jpeg

uCmsudk.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kuszenia ciąg dalszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, greenmag napisał(-a):

Czyli kuszenia ciąg dalszy...

Może nie kuszenie  :) Nawet nie chciało mi się nic innego  nakręcać po niedzieli. Tylko pasek zmieniłem bo jak pisałem wcześniej bardzo mi siadł ten zegarek  :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Może nie kuszenie  :) 

Może prostu jeszcze nie wiesz że nas kusisz zdjęciami tego zegarka...

👹

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_3701.jpeg.828a27ee7a2b9d26cb95e83b8a028f06.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, greenmag napisał(-a):

Może prostu jeszcze nie wiesz że nas kusisz zdjęciami tego zegarka...

👹

A przestań zobacz jeszcze z tyłu jaki brzydki. Niebieskie śrubki i brzydkie pasy 😀

phAaQUL.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktyczne, zniechęciłeś mnie... 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten szlif na tarczy jest zauważalny, bo jak oglądam zdjęcia i filmiki to praktycznie go nie widać? Tylko na renderach go mocno podkręcili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, PKS napisał(-a):

Czy ten szlif na tarczy jest zauważalny, bo jak oglądam zdjęcia i filmiki to praktycznie go nie widać? Tylko na renderach go mocno podkręcili.

Wiesz ten szlif jest widoczny w zależności od światła. Jak wziąłem zegarek po zakupie to tarcza wydawała się matowa ale przy mocniejszym świetle słonecznym jest tak. 

buLhBVa.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem 😊

wrzucam zdjęcia z przymiarek 903 na moim 17,5 cm nadgarstku

IMG_7996.jpeg

IMG_7997.jpeg

IMG_7998.jpeg

IMG_7999.jpeg

IMG_8001.jpeg

IMG_8003.jpeg

IMG_8004.jpeg

IMG_8005.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Sisqo napisał(-a):

Znalazłem 😊

wrzucam zdjęcia z przymiarek 903 na moim 17,5 cm nadgarstku

Który zrobił największe wrażenie?

Czy na kajdanie nie sprawia wrażenia, że tam za dużo stali w stali? Trochę się boję, bo to tak wygląda na zdjęciach (22mm i polerka robią swoje), a dla mnie nie ma innej opcji niż bransoleta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 hours ago, PKS said:

Który zrobił największe wrażenie?

Czy na kajdanie nie sprawia wrażenia, że tam za dużo stali w stali? Trochę się boję, bo to tak wygląda na zdjęciach (22mm i polerka robią swoje), a dla mnie nie ma innej opcji niż bransoleta.

Z setów, które widac na zdjęciach to niebieska tarcza i brązowy pasek, ale jak miałbym wybierać, to kupiłbym czarną tarczę i kajdan, z uwagi na większą uniwersalność tego setu.

Obawiam się, ze na dłuższa metę beżowa luma i biała czcionka skali w referencji z granatową tarczą, drażniła by mnie na dłuższa metę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi