Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
8 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Dzień dobry 🙂

Super jest!

Jak wrażenia? Dużo tam stali w stali? Koniecznie zaprezentuj jak mu na nadgarstku w różnych ujęciach.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się jutro opisać wrażenia :)

Ogólnie fajny zegar...

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Dzień dobry 🙂

IMG-20250519-142733.jpg

Tutaj również gratulacje i czekam na wrażenia :)

Pisałeś trochę przekornie a zegarek zamówiony. Niebieski też bardzo fajny :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 hours ago, greenmag said:

Dzień dobry 🙂

IMG-20250519-142733.jpg

Gratuluje!!! Super zegar!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
20 godzin temu, PKS napisał(-a):

Super jest!

Jak wrażenia? Dużo tam stali w stali? Koniecznie zaprezentuj jak mu na nadgarstku w różnych ujęciach.

Tak, na bransolecie jest dość wyraźnie stalowy.  Bransoleta wygodna choć w moim przypadku ciężko dopasować długość do mojego nadgarstka.

Koronka bardzo solidna i operowane nią bezproblemowe.

Tarcza sztos. Luma świeci bardzo wyraźna nawet po krótkiem czasie przebywania w świetle słonecznym.

Koperta przylega do nadgarstka może nie jak przyklejona ale naprawdę dobrze.

Co mi się rzuciło to dość głośny wachnik przy oglądaniu zegarka. Choć podczas noszenia nie jest już tak hałaśliwy. 

Duży plus za to że patrząc na zegarek w pierwszej chwili totalnie nie wiem która godzina - to daje pretekst do szukania kolejnego zegarka 😄

IMG-20250520-154358.jpg

IMG-20250520-180506.jpg

IMG-20250520-181155.jpg

IMG-20250520-184415.jpg

IMG-20250518-WA0005.jpg

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, greenmag napisał(-a):

Co mi się rzuciło to dość głośny wachnik przy oglądaniu zegarka. Choć podczas noszenia nie jest już tak hałaśliwy. 

Duży plus za to że patrząc na zegarek w pierwszej chwili totalnie nie wiem która godzina - to daje pretekst do szukania kolejnego zegarka 😄

Głośny wahnik to jest domena wszystkich mechanizmów na bazie VJ 7750. Jak zacznie wirować, to czuć to na nadgarstku. Świetna rzecz :)

Co do czytelności to mam podobne odczucia, patrząc na zdjęcia i filmy. Szczególnie w przypadku czarnego, gdzie wskazówki w obrębie totalizatorów jakby nikną z pola widzenia. Ale od sprawdzania godziny jest telefon ;)

Czy te indeksy 3D bardzo rzucają się w oczy, czy to tylko taki smaczek widoczny w odpowiednich warunkach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, PKS napisał(-a):

Głośny wahnik to jest domena wszystkich mechanizmów na bazie VJ 7750. Jak zacznie wirować, to czuć to na nadgarstku. Świetna rzecz :)

Co do czytelności to mam podobne odczucia, patrząc na zdjęcia i filmy. Szczególnie w przypadku czarnego, gdzie wskazówki w obrębie totalizatorów jakby nikną z pola widzenia. Ale od sprawdzania godziny jest telefon ;)

Czy te indeksy 3D bardzo rzucają się w oczy, czy to tylko taki smaczek widoczny w odpowiednich warunkach?

1. Co do głośności to dzięki za info bo to mój pierwszy zegarek na takim mechanizmie, więc nie miałem takiej wiedzy.

2. Kolor wskazówek na totalizatorach to jeden z czynników który skłonił mnie na wersję niebieska. Nie jedyny bo kolor wskazówek w tej wersji daje mi dodatkowo lekki styl vintage.

3. Moim zdaniem na żywo bloki indeksów są dużo mniej widoczne niż na zdjęciach. Są, ale nie dominują tarczy

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Pisałeś trochę przekornie a zegarek zamówiony. Niebieski też bardzo fajny :)

Do końca się wahałem między Sinnem 903, Hanhartem Pioneer Reverse Panda i Breitlingiem Avengerem II z drugiej ręki.

Więc sprawa nie była wcale taka oczywista 😬

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, greenmag napisał(-a):

Do końca się wahałem między Sinnem 903, Hanhartem Pioneer Reverse Panda i Breitlingiem Avengerem II z drugiej ręki.

Więc sprawa nie była wcale taka oczywista 😬

Dobry wybór tylko popraw się że zdjęciami 😀 a ja cały czas myślę o Hanhart Twin control tylko nie wiem czy wznowią produkcję tego modelu. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Dobry wybór tylko popraw się że zdjęciami 😀 a ja cały czas myślę o Hanhart Twin control tylko nie wiem czy wznowią produkcję tego modelu. 

🤪 Obiecałem że coś wyśle, a nie bardzo miałem na to warunki więc poszły na szybko z telefonu...

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakręcony na jutro. Chyba żaden zegarek w mojej kolekcji nie daje tyle. Dzisiaj cześć dnia był Longines ale Sinn jest minimalnie wyżej 😀

PJUomWm.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J5vTfYV.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG-20250531-130800.jpg

IMG-20250531-130727.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, greenmag napisał(-a):

IMG-20250531-130800.jpg

IMG-20250531-130727.jpg

Dobrze na tym pasku. Wolę skórki ale co to jest?? 

Zaraz jeszcze będzie czwarty 903 na forum. Bo jest jedna limitka. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Też wolę paski skórzane.

Ale również lubię jakąś odmianę.

To wełniany pasek Eache.

Ale ostatecznie i tak wylądował dziś na pojedynczym nato.

IMG20250531170250.jpg

Ps. Chyba najmniej czytelny z moich zegarków 🤣

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lato, lato wszedzie 1016c4c7998b1474ae10031c370ea420.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Dobrze na tym pasku. Wolę skórki ale co to jest?? 

Zaraz jeszcze będzie czwarty 903 na forum. Bo jest jedna limitka. 

Było zdjęcie limitki? Musiałem je przegapić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bite trzy miesiące non stop na nadgarstku i wystarczy - pora inne przewietrzyć :)

Ale wrażenia bardzo pozytywne. Rozmiar dla mnie idealny. Może gdyby urwać milimetr z grubości, to byłoby genialnie. Raczej nie jest to zegarek do codziennego tyrania, ale jako opcja w kolekcji na coś konkretnego na pewno warty rozważenia. Tak mi się spodobały chrono na tym mechanizmie, że następny Sinn to będzie 903 lub 144. 
Chyba że z czymś nowym wyskoczą, ale raczej się nie zapowiada 🤣

IMG_2438.jpeg

IMG_2440.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, PKS napisał(-a):

Bite trzy miesiące non stop na nadgarstku i wystarczy - pora inne przewietrzyć :)

Ale wrażenia bardzo pozytywne. Rozmiar dla mnie idealny. Może gdyby urwać milimetr z grubości, to byłoby genialnie. Raczej nie jest to zegarek do codziennego tyrania, ale jako opcja w kolekcji na coś konkretnego na pewno warty rozważenia. Tak mi się spodobały chrono na tym mechanizmie, że następny Sinn to będzie 903 lub 144. 
Chyba że z czymś nowym wyskoczą, ale raczej się nie zapowiada 🤣

IMG_2438.jpeg

IMG_2440.jpeg

Świetny jest. Też bym go chciał a tak tylko 903

K1w6wpm.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A może mając już pilota od Sinna czas pomyśleć nad nurkiem od tego producenta? 🤔 U1, UX a może nie warto wchodzić w nurka Sinna? Pamiętam że kiedyś bawiłem się jakimś modelem nurkowym którego oznaczenia nie pamiętam (chyba u1). Bezel gonił tam luźno jak żyd po pustym sklepie. Może to była wina tego egzemplarza, nie wiem... @traczu jak u ciebie to wygląda?

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, greenmag napisał(-a):

A może mając już pilota od Sinna czas pomyśleć nad nurkiem od tego producenta? 🤔 U1, UX a może nie warto wchodzić w nurka Sinna? Pamiętam że kiedyś bawiłem się jakimś modelem nurkowym którego oznaczenia nie pamiętam. Bezel gonił tam luźno jak żyd po pustym sklepie. Może to była wina tego egzemplarza, nie wiem... Traczu jak u ciebie to wygląda?

Sinn robi luźne bezele specjalnie. Uzasadniają to łatwoscią operowania nim w rękawicach :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moich praca bezela jest bardzo dobra. W ogóle nie jest luźno - EZM13.1 ma pewny back play, ale to jest standard dla tych montowanych na śrubki, a w EZM3F wszystko ładnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, greenmag napisał(-a):

U1, UX a może nie warto wchodzić w nurka Sinna? Pamiętam że kiedyś bawiłem się jakimś modelem nurkowym którego oznaczenia nie pamiętam. Bezel gonił tam luźno jak żyd po pustym sklepie. Może to była wina tego egzemplarza, nie wiem... Traczu jak u ciebie to wygląda?

Moim zdaniem warto, U1 to dla mnie jeden z fajniejszych zegarków, bezel w moim chodzi luźno. 

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, nav napisał(-a):

Moim zdaniem warto, U1 to dla mnie jeden z fajniejszych zegarków, bezel w moim chodzi luźno. 

Moim zdaniem ten zegarek ma niesamowity klimat nurka, co czyni go godnym. Ale niepokoił mnie bezel...

Edytowane przez greenmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, greenmag napisał(-a):

Moim zdaniem ten zegarek ma niesamowity klimat nurka, co czyni go godnym. Ale niepokoił mnie bezel...

No to w moim pracuje luźno, tak jak opisałeś i tak jest od 14 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi