Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

W jakim zawodzie pracujesz?

Rekomendowane odpowiedzi

Glutaminian Sodu ? ;)

Między innymi.

Ale też witaminy, słodziki, aminokwasy i inne białe proszki :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Między innymi.

Ale też witaminy, słodziki, aminokwasy i inne białe proszki ;)

I z czego wy te słodziki robicie? Zdrowe to jest w końcu czy nie zdrowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest zdrowe w odpowiednich dawkach.

Z czego co jest robione - nie powiem. Kilka produktów jest takiego pochodzenia że np. nigdy więcej byś nie chciał spojrzeć nawet na piwo gdybyś się dowiedział jak 80% browarów w PL je produkuje ;)

Poza tym nie produkujemy a handlujemy tym co wyprodukują inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest zdrowe w odpowiednich dawkach.

Z czego co jest robione - nie powiem. Kilka produktów jest takiego pochodzenia że np. nigdy więcej byś nie chciał spojrzeć nawet na piwo gdybyś się dowiedział jak 80% browarów w PL je produkuje :)

Poza tym nie produkujemy a handlujemy tym co wyprodukują inni.

Witaj przyjacielu, królu złoty, a powiedz no kochaniutki , które to są browary, no wiesz , te w tych pozostałych 20 %. :)

Jeśli nie możesz otwarcie to na PW - miliony będą ci wdzięczne, a szczególnie nieletnie dzieci, których ojcowie degustują "złoty napój" :)

pozdraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety dane dot. fałszowania produktów spożywczych są niejawne i nie jestem w stanie wskazać "uczciwych" browarów.

Powiem tylko tak: tańszym sposobem uzyskania goryczki (powinien być użyty chmiel) jest wołowa (uwaga) uryna. :)

przepraszam że przeze mnie właśnie odstawiliście swój kufelek :)

Rynek jasno określa zasady: ma być przede wszystkim tanio. Jakość jest na dalszej pozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

pozdrawiam cieplutko użytkowników i tanie browary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafal.m: ja mam takie pytanie z czystej ciekawości. Czy mógłbyś cos więcej na temat tej uryny napisać. Chodzi mi dokładnie czy to jest jakiś przetworzony dodatek typu "E" czy też coś innego? Nie chodzi mi o browary tylko o koronny argument w wojnie mięsno-wegetariańskiej : )

38mln: tanie czy nie tanie. Skoro robi to 80% producentów to znaczy, że robia to i ci tani jak i ci drodzy.

Rafał: jak to możliwe, że takie informacje są niejawne?? To chore...takie rzeczy powinny byc jawne i upubliczniane. To by szybko zweryfikowało rynek i miernoty takiej jak teraz byśmy nie mieli...

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety dane dot. fałszowania produktów spożywczych są niejawne i nie jestem w stanie wskazać "uczciwych" browarów.

Powiem tylko tak: tańszym sposobem uzyskania goryczki (powinien być użyty chmiel) jest wołowa (uwaga) uryna. :)

Czyli te piwa które smakują jak siki, to rzeczywiście są siki? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to nie siki Weroniki, tylko siki Mućki :)

Jasny gwint! W sumie to sam siedzę chcąc nie chcąc trochę w żywności, ale to są już numery na szczyt Top listy afer :) Może czyta to forum jakiś pracownik "TVN Uwaga" i nakręci ciekawy program :)

A tak na poważnie - skoro w chlebie żytnim jest 70% mąki pszennej i 30% żytniej, zalane po brzegi karmelem, to w całej reszcie produktów jest na pewno to samo.

A kiedyś nam mówili że guma turbo wywołuje raka ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na poważnie - skoro w chlebie żytnim jest 70% mąki pszennej i 30% żytniej, zalane po brzegi karmelem, to w całej reszcie produktów jest na pewno to samo.

Zapomniałeś wspomnieć o śladowej ilości orzechów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uryna i żółć to dwie różne sprawy, do uzyskania gorzkiego smaku używa się żółci a nie moczu. Nadal to nie chmiel, ale nie jest aż tak źle :) Choć nawet jakby miał to być mocz, mocz zdrowych ludzi jest jałowy. Podejrzewam, że wołowy też. Nie zachęcam nikogo do picia, zdrowy nie jest (po coś się to z organizmu usuwa) ale Bear Grylls jakoś żyje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafal.m: ja mam takie pytanie z czystej ciekawości. Czy mógłbyś cos więcej na temat tej uryny napisać. Chodzi mi dokładnie czy to jest jakiś przetworzony dodatek typu "E" czy też coś innego? Nie chodzi mi o browary tylko o koronny argument w wojnie mięsno-wegetariańskiej : )38mln: tanie czy nie tanie. Skoro robi to 80% producentów to znaczy, że robia to i ci tani jak i ci drodzy.Rafał: jak to możliwe, że takie informacje są niejawne?? To chore...takie rzeczy powinny byc jawne i upubliczniane. To by szybko zweryfikowało rynek i miernoty takiej jak teraz byśmy nie mieli...

Trochę się nie zrozumieliśmy i może ja niezbyt jasno to ująłem.

pisząc o tych 80% browarów nie miałem na myśli, że każdy z nich dodaje tego magicznego żółtego specyfiku.

te 80% oznaczało, iż tyle producentów FAŁSZUJE swoje produkty np: niski poziom alkoholu, fałszowanie wyników fizykochemicznych etc. nie jestem niestety technologiem i nie jestem w stanie dokładnie zinterpretować badań laboratoryjnych.

Żółć czy też uryna nie posiada swojego numery E ponieważ takowy posiadają tylko dodatki do żywności dopuszczone do stosowania w krajach UE. A uryna dodatkiem do żywności sensu stricto nie jest :)

Wyniki oceny składu piw są nie jawne bo IJHARS albo nie chce się narażać dużym koncernom, albo najnormalniej w świecie nie ma uprawnień do udzielania takich informacji.

Z ich raportu dot. jakości piw wyczytać można jedynie iż 2 browary w pełni pozytywnie przeszły kontrole: Ciechan i Łomża a więc 2 malutkie browary.

A tak z innej beczki: ostatnio widziałem się z technologiem, który opracowuje receptury dla przemysłu mięsnego/masarskiego. Dowiedziałem się, że gdyby nie normy unijne dot. zawartości mięsa w kiełbasie to można byłoby zrobić kiełbasę o zawartości 30% mięsa bo są już takie metody wiązania wody, że nawet już nie strzela jak się ją smaży :)

mało tego. jeden ze światowych koncernów (nazwy nie podam) w zeszłym miesiącu opracował technologię produkcji sera żółtego bez użycia mleka!

Jeszcze raz przepraszam, że was uświadamiam ale czasami warto wiedzieć co jemy/pijemy. i polecam czytanie etykiet na opakowaniach!

Chciałbym też obalić mit dot. szkodliwości wszystkich E tylko dlatego że są E :)

wszyscy tak warczą na konserwanty chemiczne i z łezką w oku wspominają szynkę od babci, jaka to ona była dobra. Zapominamy natomiast, że ta szynka była dobra między innymi dlatego, że jedliśmy ją bardzo rzadko. A w kwestiach zdrowotnych, to żeby szyneczka babci mogła dłużej poleżeć to babcia szprycowała ją taką ilością soli, że Wieliczka nie nadążała z produkcją :)

Konserwanty syntetyczne przy odpowiednim dozowaniu nie mają negatywnego wpływu na organizm człowieka. Sół kuchenna (chlorek sodu - NaCl) powoduje nadciśnienie tętnicze oraz mikrowylewy w mózgu.

Ale gdyby tak chcieć jeść tylko "zdrowe produkty" to by człowiek z głodu zmarł :)

SMACZNEGO ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... będąc dzisiaj w sklepie bardziej przychylnym okiem spojrzę na Ciechana i Łomżę... Siurów pić nie będę :)

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to znaczy, że my wszyscy umiemy robić piwo? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera ja z Łomży na Kasztelana przeszedłem, bo ta pierwsza sikami mi zaczęła zajeżdżać :)

chyba trzeba będzie na Ciechana teraz przejść...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to nawet i stary olej silnikowy dodają, dla koloru....

Święta Krystyno... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmelepeciłem się :)

Byłem w Carrefourze i obkupiłem się Carlsbergami. 8 piw w puszce kosztuje 12,5 zł Najgorzej będzie z pierwszymi czterema, potem już bez różnicy :)

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.