Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Noxiss

W jakim zawodzie pracujesz?

Rekomendowane odpowiedzi

fajny nawet ten foksal 18, jak bylem ostatnio w polsce to wpadlem na impreze haloween'owa, po ktorej policja zgarnela sosnowskiego za demolke jakiegos auta (pewnie awantura byla potrzebna do promocji walki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba psycholożka i ministra :-)

A mi 'Pani doktórka'

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi 'Pani doktórka'

która? :D

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak najlepsza była moja koleżanka kiedy bez zastanowienia palnęła, że chce być Tirówką... czyli kierowcą Tira ;)

Nie, ty jesteś inżynierką ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, językowy obraz świata został ukształtowany męsko-centrycznie. Nawet główne religie wymyślili faceci - Pan Bóg też jest facetem podobno ;).

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, językowy obraz świata został ukształtowany męsko-centrycznie. .....

taaaaa......, ciekawe spojrzenie :)  choć delikatnie mówiąc mało prawdziwe

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaaaa........ i pilotka, kolejarka, kierowczyni......

w takim razie dlaczego koleżanka a nie po prostu kolega :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

W firmie w której pracuję, jest program rozwojowy im. T. Edisona dla młodych talentów i uczestników tego programu nazywa się potocznie Edisonami. Bardzo wdziecznie zabrzmiało gdy koleżanka kiedyś w rozmowie powiedziała, że jest Edisonką ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny nawet ten foksal 18, jak bylem ostatnio w polsce to wpadlem na impreze haloween'owa, po ktorej policja zgarnela sosnowskiego za demolke jakiegos auta (pewnie awantura byla potrzebna do promocji walki)

Heheh tak, rzucil krzeslem w taxi :D

...

..,.,..,...♫♪♫♪♪♪♫♫♪..,.,,.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak najlepsza była moja koleżanka kiedy bez zastanowienia palnęła, że chce być Tirówką... czyli kierowcą Tira ;)

Nie, ty jesteś inżynierką ;)

Witam,krótko tu z Wami jestem,ale zamierzam pozostać na dłużej więc napiszę co robię ja(a właściwie co robiłem ,bo od roku jestem na rencie-tak się porobiło).Tak więc od 32 lat kierowca: na początku były żuki i Nyski,potem Stary i Jelcze,potem własna TAXI, potem pomoc drogowa,autobusy miejskie i turystyka międzynarodowa,a następnie przez ostatnie 12 lat kierowca dużej ciężarówki czyli tzw.Tirówkowiec  :) .      .....A któryś z kolegów (nie pamiętam Nicka) pisał ,że trenował wioślarstwo-no więc ja też trenowałem,pływałem na czwórce bez sternika ,na długie wiosło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a Kolega wioślarz...ja też wiosłowałem w WKS Zawisza Bydgoszcz...czwórka podwójna ze sternikiem...w juniorach czwórka podwójna bez sternika... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, no właśnie kolega snake. Po przeczytaniu całego wątku już nie bardzo mi się chciało dokładnie szukać kto to pisał o wiosłowaniu. Ja trenowałem w WARMIA Olsztyn,ale ja to od kolegi jestem starszy o dyszke.Ja jeszcze pływałem na łodzi ,,dziewnianej,, a kolega to na 100 % już plastikiem pomykał.... Do końca życia nie zapomnę jak z końcem września, a może już w pażdzierniku (napewno woda była zimna,że z jajek robiły się orzeszki ziemne) w pierwszym sezonie mojej KARIERY ;) zaliczyliśmy wywrotkę ok 600-700 metrów od przystani. Szok niesamowity , a nasza trenerka z motorówki darła gardło: ratujcie łódkę.Bo nie wiem jakim sposobem poodpadały zaślepki i woda zaczęła zatapiać obie grodzie -rufową i dziobową. A my-szczeniaki po 15 lat marzyliśmy aby do brzegu.Ale wszystko się dobrze skończyło, nawet żaden się nie pochorował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wykształcenia jestem mgr inż. budownictwa (specjalność: budowa dróg i mostów).

Obenie pracuję jako projektant branży drogowej, ogólnie mówiąc projekty dróg, ulic i układów komunikacyjnych :).

Jak coś to zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest kwestia oszczędności i dziadowskich materiałów

Nie jestem drogowcem, ale czasem współpracuję z firmami z tej branży i wszyscy powtarzają jedno, jak powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, mógłbyś napisać dlaczego drogi w PL są tak kiepskiej jakości, często droga oddana jednego roku już w kolejnym jest do remontu bo po zimie dziury są wielkości krateru? To jest kwestia oszczędności i dziadowskich materiałów i fachowców? Czy może faktycznie klimat u nas jest taki że nie ma na świecie technologii żeby droga wytrzymała przynajmniej z 10 lat?

Można w uproszczeniu ująć to tak jak ty.

Tak naprawdę jest to trochę bardziej skomplikowane i zaczyna się na samym dole piramidy. Zaczyna się od ludzi którzy się zajmują przetargami i je ogłaszają, umieszczane są idiotyczne zapisy w specyfikacjach zamówienia. Potem o tym kto wygrywa przetarg na projekt decyduje najniższa cena, to już ma wpływ na jakość dokumentacji. Następnie przetarg na wykonanie inwestycji znowu wygrywa przedsiębiorstwo które zaoferuje najniższą cenę. Wykonawca który wygra przetarg zanim jeszcze wejdzie na plac już szuka oszczędności żeby wyjść na swoje.  

Nie trzeba jakoś specjalnie siedzieć w branży żeby zaobserwować że przetargi z zamówień publicznych, na projektowanie idą za 25-30% ceny. Przy wykonawstwie jest nie wiele więcej. 

Na początek należało by zająć się uregulowaniem kryteriów na podstawie których rozstrzygane są przetargi, przysłowiowa "najniższa cena" niestety nie idzie w parze z jakością usług. 

Ma to wszystko oczywiście wpływ na śmiesznie niskie zarobki osób pracujących w przedsiębiorstwach budowlanych, w stosunku do odpowiedzialności.

Mniej więcej tak to wygląda w dużym uproszczeniu.

Nie chciał bym się nad tym aż tak rozwodzić puki jestem zatrudniony u kogoś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, no właśnie kolega snake. Po przeczytaniu całego wątku już nie bardzo mi się chciało dokładnie szukać kto to pisał o wiosłowaniu. Ja trenowałem w WARMIA Olsztyn,ale ja to od kolegi jestem starszy o dyszke.Ja jeszcze pływałem na łodzi ,,dziewnianej,, a kolega to na 100 % już plastikiem pomykał.... Do końca życia nie zapomnę jak z końcem września, a może już w pażdzierniku (napewno woda była zimna,że z jajek robiły się orzeszki ziemne) w pierwszym sezonie mojej KARIERY ;) zaliczyliśmy wywrotkę ok 600-700 metrów od przystani. Szok niesamowity , a nasza trenerka z motorówki darła gardło: ratujcie łódkę.Bo nie wiem jakim sposobem poodpadały zaślepki i woda zaczęła zatapiać obie grodzie -rufową i dziobową. A my-szczeniaki po 15 lat marzyliśmy aby do brzegu.Ale wszystko się dobrze skończyło, nawet żaden się nie pochorował.

...niestety Kolego plastiki dopiero wchodziły do służby, ja także zaczynałem na drewniakach , drewniane wiosła , plastikowe łodzie miała tylko kadra i niektórzy seniorzy a przede wszystkim osady z Niemiec . Jak przyjeżdżali na zawody to wszystkim gały wyłaziły jak swój sprzęt rozpakowywali :blink:  . To były czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie rzuciło mnie do social media marketing

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polykacz ognia ? o_O 

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.