daniels36 21 #476 Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) ok panowie poddaje sie ale czy nie jest najwarzniejsze ze mi sie podoba? dz za szczere opinie bo własnie tak ma być na tym forum oj panowie co do ortografi prosze o wyrozumiałosc tak wiem masakra nie jestem NAJLEPSZY i dobry też nie )) Edytowane 14 Maja 2013 przez Piotr Ratyński 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #477 Napisano 14 Maja 2013 oj panowie co do ortografi prosze o wyrozumiałosc tak wiem masakra nie jestem NAJLEPSZY i dobry też nie ))Ortografia to tak przy okazji, ważniejsza jest druga część pytania. PSPrzeglądarki najczęściej same pilnują ortografii, wystarczy włączyć tą funkcję. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #478 Napisano 14 Maja 2013 ok panowie poddaje sie ale czy nie jest najwarzniejsze ze mi sie podoba? dz za szczere opinie bo własnie tak ma być na tym forum Jasne, że zegarek ma przede wszystkim cieszyć właściciela. Nie odbieraj tych postów jako ataku na Twój skarb - po prostu jest to wątek o renowacji tarcz i jej efektach, więc niejako siłą rzeczy pokazywane tutaj tarcze są oceniane 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #479 Napisano 14 Maja 2013 Moim zdaniem ta tarcza jest ładniej odnowiona niż moja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec26 0 #480 Napisano 30 Maja 2013 A oto kolejna renowacja... sporo różnic - wielkość napisów, odległość pierścienia od krawędzi, podziałka też zmodyfikowana. Ogólnie i tak po ostatniej przygodzie z Atlantickiem mogę być zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #481 Napisano 31 Maja 2013 ja jutro wystawie swojego w całości spec26 szkoda ze nie mogę otworzyć twojej fotki po renowacji wychodzi mi jakiś błąd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #482 Napisano 2 Czerwca 2013 oto i on szału niema ale jest jaki jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EwaMilewski 2 #483 Napisano 2 Czerwca 2013 chronofil sorki ale nie wiem czego sie czepiłes tarcza była u pana G.w wa-wie według mnie i wielu na tym forum to najleprzy zakład w tej branży pozd Nie wiem gdzie była ale wygląda gorzej niż przed renowacją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #484 Napisano 2 Czerwca 2013 oto i on szału niema ale jest jaki jest Bardzo ładny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EwaMilewski 2 #485 Napisano 2 Czerwca 2013 Myślę jednak, że zrobić dobrze jest bardzo ciężko. Bardzo prosto tylko trzeba chcieć to zrobić.Nie wiem co to za zakład który odnawiał tarczę ale jak tak "remontuje" zegarki to lepiej niech wezmą się za malarstwo pokojowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #486 Napisano 2 Czerwca 2013 no ewa własnie ci pokojowi malarze go robili dlatego jestem zadowolony z ich pracy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #487 Napisano 3 Czerwca 2013 dobrze byłoby wymienić wskazówki na właściwe z okresu;gdyby luma markerów była w odcieniu wypełnienia wskazówek to całość lepiej by się komponowała;szkoda, że czerwony napis się renowatorowi rozmył ogólnie faktycznie ważne jest tylko czy ten stan akceptujesz, bo zbierając wszystkie sugestie następna renowacja powinna wyjść lepiej - oczywiście zakładając, że renowator będzie słuchał a nie tylko kiwał głową tarcza błyszczy czy matowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #488 Napisano 3 Czerwca 2013 john time tak masz racje ale sporo szukałem takiej wskazowki bo jedna miałem ale lipa nikt mi nie odpowiedział co do tarczy to jest biało srebrny mat a te wskazowki z drugiej strony to ładnie swiecą razem z tarcza w nocy jak uda mi sie zrobic fotke w ciemnosci to wystawie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #489 Napisano 3 Czerwca 2013 Mnie osobiście jednak rażą wskazówki od zdecydowanie nowszego modelu w takim vintage, dlatego też sugerowałbym byś nadal poszukiwał, bo czasem uda się trafić, a jeśli ma to być restauracja to sądzę, że należy dbać o szczegóły;Oczywiście wartością dodaną jest wówczas, iż nie musisz nikomu tłumaczyć dlaczego taki drobiazg spowodował daleko idącą odmienność od wizerunku stanu oryginalnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
donika27 57 #490 Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) To może ja się pochwalę, Polski Blonex ( zdjęcia przed dzięki uprzejmości Kolegi Krzysiek_W). , koperta NOS Edytowane 3 Czerwca 2013 przez donika27 0 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/148815-pom%C3%B3%C5%BCmy-martynce-w-walce-z-rakiem/page-3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawela 5 #491 Napisano 4 Czerwca 2013 witam!jestem świerzak na forum,chciałbym pomalować/odnowić te koperty stalowe w zegarkach? czym to się robi? gdzie mogę kupić farby?Bardzo proszę o pomoc w tym temacie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #492 Napisano 4 Czerwca 2013 Sam chcesz odrestaurować tarczę?? Oddaj zegarki do zegarmistrza, chyba, że chcesz, żeby spotkał je los podobny do tego obrazu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #493 Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Kopert się nie maluje . Należy je oczyścić ze starej warstwy galwanicznej i ponownie pochromowania.Poszukaj ofert odnawiania kopert na serwisach aukcyjnych, pamiętaj tylko aby dokładnie oglądać zdjęcia. Ważne jest aby osoba restaurująca kopertę nie zniszczyła jej nieodwracalnie, na przykład zaokrąglając ostre w oryginale krawędzie. Koszt kilkadziesiąt, może nawet sto PLN za jedną kopertę. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #494 Napisano 4 Czerwca 2013 pawela pyta o koperty - nie są stalowe, te które masz można chromować, ale samemu raczej ciężko będzie - o tym gdzie oraz wszelkich wadach i zaletach poczytasz na forum - poszukaj informacji i wtedy pytaj o szczegóły - przy chromowaniu najważniejsze jest przygotowanie kopert do chromowania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #495 Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) no i ostatnia fotka mojego atlantica w ciemnosciach tylko nie piszcie ze krzywo zrobione jest przechylony bo miałem go na rece ) Edytowane 4 Czerwca 2013 przez daniels36 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5146 #496 Napisano 4 Czerwca 2013 to rzeczywiście usprawiedliwia zegarek, ale za to całą winę ponosi ręka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturM 0 #497 Napisano 14 Czerwca 2013 )) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Akwafan #498 Napisano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Nie wiem gdzie była ale wygląda gorzej niż przed renowacją. Mówienie, że tarcza kolegi "daniels36" wygląda gorzej po renowacji, niż przed nią, moim zdaniem nie jest za bardzo w porządku... Chłopak włożył wiele wysiłku i wkładu finansowego, aby uratować i ożywić prawie kompletnego trupa, a spotyka się tutaj z ogniem mało obiektywnej i złośliwej krytyki. Owszem, tarcza może i nie wygląda idealnie, ale która z odnowionych tarcz wygląda idealnie tak jak oryginał? Na pierwszy rzut oka widać też, że zdjęcia są dosyć nieostre, więc moim zdaniem niekoniecznie musi być tak, że czerwony napis "się rozmywa". Uważam, że zegarek po renowacji wygląda pięknie, a co najważniejsze, to znowu odmierza czas i cieszy swojego właściciela. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Akwafan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Akwafan #499 Napisano 24 Czerwca 2013 A oto kolejna renowacja... sporo różnic - wielkość napisów, odległość pierścienia od krawędzi, podziałka też zmodyfikowana. Ogólnie i tak po ostatniej przygodzie z Atlantickiem mogę być zadowolony. Tutaj, to rzeczywiście renowator dopuścił się profanacji - WSPÓŁCZUJĘ. A mógłbyś nam zdradzić, kto był tym artystą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #500 Napisano 28 Czerwca 2013 Przed i po [Mycie delikatne tarczy] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach