Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
miromat

Renowacje tarcz - przed i po.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziejsza  praca w Niedzielne popołudnie .( Nowy nabytek )

PRZED:

ri16.jpg

PO:

utde.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

choć już pytałem, to tu będzie chyba właściwiej. Czy to działanie miksturą czy gumkowanie?

Oczywiście gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób  był mieszany była mikstura i było czyszcze ręczne  . Ale gumkowania nie stosowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale efekt jest zaskakująco dobry. Fajny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe te twoje renowacje MWATCH, może kiedyś zgłoszę się do Ciebie z jakimś pacjentem w ramach koleżeńskiej pomocy forumowej ;) A tak jeszcze od siebie dodam, że dobrze by było żebyś robił fotki w tym samym świetle, nie to, że wątpię w Twoje możliwości, ale zazwyczaj fotka "przed" jest robiona przy "żółtym" świetle przez co sama w sobie wygląda "tragiczniej".

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to słabiej wygląda , pierwsze zdjęcie było robione po powrocie z jarmarku , a to drugie w pracowni dzisiaj wieczorem, postaram sie jutro zrobic zdjęcie w ciągu dnia ,tzn w świetle dziennym .Myśle ze następne zdjecia będe robił przy jednakowym świetle, zapewne będzie to lepiej wygladało . Dzięki za słuszną uwagę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wielkim wrażeniem. Ten Twój zajzer działa znakomicie.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to słabiej wygląda , pierwsze zdjęcie było robione po powrocie z jarmarku , a to drugie w pracowni dzisiaj wieczorem, postaram sie jutro zrobic zdjęcie w ciągu dnia ,tzn w świetle dziennym .Myśle ze następne zdjecia będe robił przy jednakowym świetle, zapewne będzie to lepiej wygladało . Dzięki za słuszną uwagę .

Dokładnie, będzie widać faktyczny efekt, przez co ktoś nie powie, że tam było takie światło, a to to, a to tamto. Widać tam na drugiej fotce Glashutte, ze masz jakiś ala namiocik bezcieniowy, chyba, że to po prostu kartki poukładane, takie coś się nada na pewno do takich fotek. Pozdrawiam i życzę dalszych udanych renowacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o zakupie takowego namiotu , narazie to kartki  złapane zszywaczem :)  . Dzięki za celne uwagi . Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziejsza  praca w Niedzielne popołudnie .( Nowy nabytek )

PRZED:

ri16.jpg

PO:

utde.jpg

Powiem tak:

O kur......czaki...

Chyba zacznę kupować zegarki ze zniszczoną tarczą  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem wasze uwagi co do oświetlenia i zrobiłem na szybko w świetle dziennym 

z8e4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

Myślę o zakupie takowego namiotu , narazie to kartki  złapane zszywaczem :)  . Dzięki za celne uwagi . Pozdrawiam 

O co chodzi z tym namiocikiem? przyznam szczerze że mam problem ze zrobieniem zdjęc przy sztucznym świetle a w dzień pracuje;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namiot bezcieniowy jak sama nazwa mówi służy do fotografowania przedmiotów bez cieni lub prawie bez, w namiocie kładziemy przedmiot/przedmioty i odpowiednio doświetlając możemy robić fotki, mniej więcej tak to wygląda (oświetlenie ustawiamy wg. własnych potrzeb):

namiot-bezcieniowy-szecian-80cm.jpg

(zdjęcie przykładowe z google)

Są też stoły bezcieniowe, ale to już droższa sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

A można zastąpić to5 kartkami papieru z bloku rysunkowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, możesz też taki namiot zrobić sobie samemu, ja kiedyś na zajęcia jak był potrzebny, a nie było czasu czekać aż przyjdzie z allegro zrobiłem sobie taką prowizorkę, bierzesz karton takiej wielkości jak ci pasuje, front wycinasz (z tej strony stoi aparat), po bokach wycinasz kwadraty takie żeby np. wypełnić je prześcieradłem (kartka papieru będzie za gruba wg. mnie, światło będzie słabo wpadać), tył również możesz wyciąć i zakleić prześcieradłem, jednak ja tego nie robiłem bo nie doświetlałem z tyłu, górę również wycinasz i dajesz prześcieradło (chyba, że z góry nie doświetlasz to możesz zostawić bez wypełnienia). W środku wkładasz kartkę bloku rysunkowego tak żeby była na dole i wjeżdżała na górę, w sensie na tylną ścianę kartonu. Tak to mniej więcej wyglądało u mnie, ale fotka z google:

DSC05433.jpg

Trzeba pamiętać o tym, że doświetlenie po bokach musi być dosyć mocne, zawsze można wydłużyć czas naświetlania w sumie, ale żarówki i tak mocne nam się przydadzą, ewentualnie jakieś reflektory czy inne większe światła.

edit:

możesz kłaść różne kolory tła, kombinować z oświetleniem wypełniając te dziury np. kolorową bibułą, tylko uwaga żeby nie spalić mieszkania jak lampa będzie mocna bo u mnie mało brakowało jak się zapomniałem lekko :lol:

edit2:

sorry za offtop panowie, jak kolega się dowie już co i jak to można będzie usunąć żeby nie robić zamieszania w wątku.

Edytowane przez DUBHEAD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

Dzięki za pomoc :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MWATCH

Sproboj robić to masowo i sprzedawać porcjami NOSy na Allegro, niczym nasz stary przyjaciel - Sopockie Antyki:):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MWATCH

Sproboj robić to masowo i sprzedawać porcjami NOSy na Allegro, niczym nasz stary przyjaciel - Sopockie Antyki:) :):)

Tutaj już zaczynasz wychodzić poza pasje , hobby  i wkraczasz w handel i oszustwo kolego , ja bynajmniej robie to dla siebie . Zgadzam się że można od czasu do czasu sprzedać zegarek  , który nie pasuje do kolekcji lub trafił przypadkowo w fajnej cenie i może kgoś uszczęśliwi .Ja bynajmniej nie  chcę i nie planuje robić ludzi w .....  sprzedawać zegarki jako NOS-y  jeśli nimi nie są .

Edytowane przez MWATCH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj już zaczynasz wychodzić poza pasje , hobby i wkraczasz w handel i oszustwo kolego , ja bynajmniej robie to dla siebie . Zgadzam się że można od czasu do czasu sprzedać zegarek , który nie pasuje do kolekcji lub trafił przypadkowo w fajnej cenie i może kgoś uszczęśliwi .Ja bynajmniej nie chcę i nie planuje robić ludzi w ..... sprzedawać zegarki jako NOS-y jeśli nimi nie są .

Przecież żartuje! Wydawało mi sie, ze wyraźnie zaznaczylem ironię w poście.

Całą moją zabawę z zegarkami traktuje wyłącznie jako pasję.

Edytowane przez OmegaDeVille

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed

tarcze.jpg

i po (pewnie jeszcze tarcza Doxy wymaga dopracowania, boję się bo na Atlanticu trochę przesadziłem)

post-62679-0-33648200-1386447717_thumb.jpg

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś więcej o metodzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

Też chętnie się dowiem jak to zrobiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziąłem wasze uwagi co do oświetlenia i zrobiłem na szybko w świetle dziennym 

z8e4.jpg

Az trudno mi uwierzyć ze ten twój "eliksir" tak działa. Ta tarcza wygląda prawie jak nówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mareek11

A to mój Worldmastarur PRIMA  :-)   Jak oceniacie  moje po myciu ? Zdjęcie sprzed mycia od poprzedniego właściciela mam nadzieje że się nie gniewa że użyczyłem :) 

post-63755-0-17098300-1386709476.jpg

post-63755-0-30405200-1386709703_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Zawsze coś, ale wg mnie szkoda tych oryginalnych napisów na tarczy, które uszkodziłes..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi