czerralf 28 #426 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Ludziska nie chwalą się może włamów się boją Zadziwiające jest to ile podrób jest w tym temacie przedstawionych.Za to kolega oferuje same oryginaly . Pogratulowac :D Edytowane 3 Maja 2017 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #427 Napisano 3 Maja 2017 Ludziska nie chwalą się może włamów się boją Zadziwiające jest to ile podrób jest w tym temacie przedstawionych.Które z tych zegarow wg Ciebie sa podrobami ?Bo chyba nie za bardzo czytałem ten temat,cos przeoczyłem ? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #428 Napisano 3 Maja 2017 Janek zostaw. To "mieszadlo" jest . Oryginalne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 32 #429 Napisano 3 Maja 2017 Janek koledze się tematy pomyliły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #430 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Kilka dni temu mój miesięczny Becker też nieomal został podróbką. Dobre Edytowane 3 Maja 2017 przez Tom777 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #431 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Komuś chyba jednak zdjęcia które wrzuciłem się nie podobały. W temacie jest sporo wątków podważających oryginalność, i stwierdzających o takowych istniejących. Za to kolega oferuje same oryginaly . Pogratulowac :D napisz mi na pw o których mówisz. Pomogłeś już koledze badylpat w zakupie taniego ładnego zegara ?????? Edytowane 3 Maja 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #432 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) W tej dyskusji moje zdanie jest takie. W kraju naciąłem się w 100 % kupując biedermeiery . Zakupy robiłem z 10 lat temu, pewno brak wiedzy ,a pasja wielka. Pozdrawiam ps, żałuję,że nie byłem wcześniej na forum Edytowane 3 Maja 2017 przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #433 Napisano 3 Maja 2017 Pewien handlarz z Olsztyna sprzedający różne rzeczy i również zegary posiadał jakiś czas temu trzy ponad 2 metrowe piękne zegary wiedeńskie. Z różnymi rezerwami chodu najdłuższa 3 miesiące była. I okazało się co wszystkie trzy repliki.Jeden z tych zegarów nadal ma jeden jest na allegro loginu sprzedającego udostępniać nie będę.Jestem pewien że wielu z Was je widziało, zegary były piękne i naprawdę łatwo kupić taka niby perełkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #434 Napisano 3 Maja 2017 O skrzyniach piszesz, czy po całości. Skrzynia w niczym nie jest zła, jeżeli jest sprzedawana jako replika. Oryginał skrzyni ma mniejsze szanse na przetrwanie niż mechanizm. Z resztą kiedyś kupiłem takie dwa , wiedząc o tym i niektórzy są w porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #435 Napisano 3 Maja 2017 Na pewno każdy z nas po zakupie doznał rozczarowania większego lub mniejszego. Nie każdy zakup jest trafiony szczególnie przez internet. Ale cóż takie życie, jak to mówią ryzyko zawodowe 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #436 Napisano 3 Maja 2017 Komuś chyba jednak zdjęcia które wrzuciłem się nie podobały. W temacie jest sporo wątków podważających oryginalność, i stwierdzających o takowych istniejących. napisz mi na pw o których mówisz. Pomogłeś już koledze badylpat w zakupie taniego ładnego zegara ??????rozpedzam sie . Kolega Pawel ma swoj rozum. Porafi pisac. Mysle ze nie potrzebuje aby taka "persona" mieszala sie w jego sprawy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #437 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) O skrzyniach piszesz, czy po całości. Skrzynia w niczym nie jest zła, jeżeli jest sprzedawana jako replika. Oryginał skrzyni ma mniejsze szanse na przetrwanie niż mechanizm. Z resztą kiedyś kupiłem takie dwa , wiedząc o tym i niektórzy są w porządku. całe zegary są współczesne chyba na Węgrzech robione. jak znowu będę widział się z posiadaczem to kilka fotek zrobię i wrzucę.Oni sami nie byli świadomi że to repliki i masę pieniędzy zapłacili za te zegary. Edytowane 3 Maja 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #438 Napisano 3 Maja 2017 całe zegary są współczesne chyba na Węgrzech robione. jak znowu będę widział się z posiadaczem to kilka fotek zrobię i wrzucę.Oni sami nie byli świadomi że to repliki i masę pieniędzy zapłacili za te zegary. Co by wiedzieć gdzie, to może mechanizm konkretny by zrobili , jak już działają w tym temacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #439 Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) Kilka dni temu mój miesięczny Becker też nieomal został podróbką. Dobre był przedmiotem dyskusji ale w końcu wyszło na dobre dla Ciebie. Co by wiedzieć gdzie, to może mechanizm konkretny by zrobili , jak już działają w tym temacietego nie wiem i oni tez raczej nie, twierdzili że jakiś zamek został przeznaczony do zburzenia i wyprzedawali wszystko co było bo meczet miał tam powstać. A jak było na prawdę oni wiedzą. Edytowane 3 Maja 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #440 Napisano 3 Maja 2017 Jak by w hurcie zamówił to może jakąś ' promkę ' by dostał 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #441 Napisano 3 Maja 2017 Nie sądzę że wielu chętnych się znajdzie i sama pracowania artystyczna się znajdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #442 Napisano 9 Maja 2017 Mój pierwszy miesięcznik.myślę, że ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #443 Napisano 9 Maja 2017 To są piękne zegary. Nic tylko się cieszyć. Gratuluję , można mechanizm podejrzeć? pzdrpiotr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #444 Napisano 9 Maja 2017 No, ładny , pokaż coś więcej ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #445 Napisano 9 Maja 2017 Zazdroszcze koledze,jeszcze nie mam tak ladnego zegara,raczej nie będę miał ,pokaz mechanizm .Wskazoweczki sa zaczepiste... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #446 Napisano 9 Maja 2017 Ruszył. Lekkie odświeżenie skrzynki i będzie ok. Na tarczy napis Kunte Janos Papan. Zdjęcie dołączę na dniach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #447 Napisano 9 Maja 2017 Proszę spojrzeć na zachowanie estetyki. Linia zwieńczenia i linia wychylnika. Po prostu ze smakiem i za to lubię te zegary . Za piękne, delikatne mechanizmy w każdym szczególne dbające o jakość i mające elementy ozdobne., zwłaszcza na mostkach i ozdobnych stopkach drążków kotwic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #448 Napisano 9 Maja 2017 Mechanizm po przeglądzie w Wiedniu. Bardzo ładnie wygląda jeśli chodzi o czystość. Jakiś cudów nie ma w sensie ozdobnych... ale fakt jest delikatnu.sanki drewno. Szacuje lata 1850 ? Może później. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #449 Napisano 9 Maja 2017 Koronka i dupka są oryginalne? Bardzo piękny zegar, gratuluję i również czekam na fotki mechanizmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #450 Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) Tak zachowały się stare. Korbka kość słoniowa lub masa perłowa. Edytowane 9 Maja 2017 przez Szwardzwald1984 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach