Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak rozpoznać podróbkę? 

kupiłem w styczniu GR-8900A (biały) na crazytime.pl  i szczerze powiedziawszy jestem zrozpaczony obecnym stanem zegarka.

po prostu lakier schodzi i prześwituje kolor zielonkawy, zegarka nie używam i nie używałem  przy jakichkolwiek pracach. tylko codzienne noszenie 

spodziewałem się czegoś innego

Edytowane przez Dejviid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie białe tak mają. Kup sobie nowy bezel i pasek tylko w innym kolorze (czarne są najtrwalsze, czerwone podobno też niczego sobie) i zegarek będzie jak nowy. Przynajmniej te 10 miesięcy wytrzymałeś, byli tacy co rozpaczali (i mieli ku temu powody) już po 3-4 tygodniach od zakupu.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do oryginalności zegarka to na pewno masz oryginał, sprzedawca CrazyTime jest sprawdzony i godny zaufania.

Niestety wersja kolorystyczna która zakupiłeś tak ma niestety.. Zresztą praktycznie każdy biały G po takim czasie będzie wyglądał podobnie. Jedyna rada, to wymiana bezela oraz paska na nowy biały z którym po takim samym czasie będzie to samo lub wymiana na czarny bezel oraz pasek który posłuży zdecydowanie dłużej..  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przebarwienia pojawiły się już wcześniej... jednak pracowałem za granicą i nie miałem czasu tego reklamować bo przecież jest 36 miesięczna.

Napisałem do crazytime wyrazy niezadowolenia i poinformowałem reklamacji. 

Wymiana czegokolwiek to przecież nie jest żadne rozwiązanie (sprzęt stracił na wartości, i jeszcze mam inwestować?) to tak jakbym kupił auto w salonie ale musiałbym je pomalować bo ktoś wypuścił biały shit... tego nie było w karcie gwarancyjnej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dejviid my Cię rozumiemy ale najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie to wymiana wspomnianych elementów lub sprzedaż tego zegarka. Temat białych G był wałkowany na forum wielokrotnie (poniżej tylko pierwsze tematy jakie mi wyskoczyły w szukajce) i nie pamiętam, żeby komuś udało się wymienić białe elementy w ramach gwarancji.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/72754-problem-zolkniejacych-bialych-g-shockow/

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/102956-bia%C5%82y-g-shock-jak-dba%C4%87-czyli-konserwacja-i-czyszczenie/

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/89804-bialy-g-shock-stracil-kolor/?hl=%2Bbia%C5%82y+%2Bshock

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Zibi wymienil zegarek na inny z powodu zafarbowania bezela

Pamietam ze to byly jakies poczatki jak biale zaczely byc modne, moj Gw 6900 po jakis 3 tygodniach mial wszystkie kolory moich bluz i pozwolili mi wymienic na cos innego w tej cenie lub doplacic roznice do jakiegos innego modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że te Wasze białe G to zegarki EDC?

Biały G to na lato jako dodatek do stroju  ;)

Jak chcecie używać zgodnie z przeznaczeniem to tylko czarny  :)

Generalnie nie można kupować białego i być jednozegarkowcem, może być jako trzeci czy czwarty zegarek  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byl moj jedyny zegarek wiec wiadomo ze byl EDC.

Tak czy inaczej Zibi stanal na wysokosci zadania, wymienilem na czarnego GA-100 i juz o bialych przestalem myslec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginał ????? Pomóżcie bo nie mogę rozróżnić: http://allegro.pl/casio-g-shock-3208me-i5792937327.html

Taki super , może limitowany??????

Takiej podróby GD-350 jeszcze nie widziałem. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej podróby GD-350 jeszcze nie widziałem. :wacko:

Kurcze a już myślałem, że jakaś limitka ;))))))))))))))))))))))))))

Ta koronka robi takie wrażenie.......że nie mogłem się oprzeć i już prawie byłem pewien, że jest taki świetny!!!

Ale jest...mega świetny.

Idę zarzyć leki......

;))))

Edytowane przez anonymous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem odpowiedz raczej odmowną dotyczącą reklamacji, jednak odesłać zawsze mogę.. 

crazytime.pl doskonale zdaje sobie sprawe, że sprzedają SHIT za >400zł. pozowlę sobie zacytować e-maila 

" o zegarki białe trzeba szczególnie dbać, jeżeli zaszedł Panu innym kolorem, to musiało ubranie zafarbować zegarek. Można spróbować delikatnie wyczyścić benzyną ekstrakcyjną. Wiadomo, że żeby biały zegarek był biały to musiałby leżeć nieużywany w pudełku, a nie o to chodzi. Ciężkie jest utrzymanie zegarka w idealnej czystości, wystarczy że ma się jakies jedno ubranie gorszej jakości które po prostu farbuje. Jeden kilent może mieć zegarek biały rok i dłużej i dalej zegarek jest biały, a ktoś inny może mieć zegarek tydzień i po tygodniu złapie różne kolory"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste nie kupuj ubrań na targu,tylko w porządnych sklepach :) ;)hehe fajna wymówka,kocham ten kraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie Ci napisali. Nie oni sprzedają shit tylko Ty nie poczytałeś opinii przed kupnem białego zegarka, z białymi zegarkami tak jest i przyjmij to jako dogmat. Albo się na to decydujesz i kupujesz biały albo się nie decydujesz i kupujesz inny kolor. G jest tak pomyślany że bezel jest częścią zamienną, powiedział bym eksploatacyjną jak klocki hamulcowe w aucie. Jedne się zużywają szybciej inne wolniej. Tak samo jest z bezelami, białe zużywają się szybciej i tyle. Nie widzę tu podstaw do reklamacji, kup bezel w innym kolorze i będziesz miał na dłużej albo kup trzy białe i zmieniaj je jak się zużyją.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z białymi zegarkami jest jak z białymi spodniami... ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedział bym tak...odpisali bardzo delikatnie i kulturalnie...takie są właśnie uroki białych G...jeszcze jak błyszczący to tak nie ściera się szybko...nowy bezel .pasek to groszowe sprawy a masz zegarek jak nowy:) Może mi łatwo mówić bo mam kilkanaście G i nie są tyrane:P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no super odpisali-w skrócie to ta-chodzisz Paon w tanich "szmatach" i nasz super niezniszczalny zegarek tego nie lubi :)

Przed zakupem zegarka trzeba przeczytać wszystkie fora itp co by się dowiedzieć co zegarek lubi czego nie. Bez jaj wchodzę do sklepu podoba mi się bialy i go biorę. Jeśli są jakieś problemy z białymi to powinienem zostać o tym poinformowany A nie pier...nie o tanich ubraniach.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie

Interesuje mnie zegarek Casio Edifice użytkownika ZegarDLaCIebie

Skąd moje zapytanie?

Otóż użytkownik ten, a raczej sprzedawca ma znacząco tańsze zegarki niż na innych aukcjach nie wspominając o sklepach.

Casio w sklepach ma lojalnościówki, a więc cena sprzedaży jest ustalona. Tutaj zegarek jest i kilka stówek taniej. Czy jest on od jedynego oficjalnego dystrybutora ZIBI?

Czy może to być podróbka?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5418741773

LG G2 -> LG G4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie i Panie

Interesuje mnie zegarek Casio Edifice użytkownika ZegarDLaCIebie

Skąd moje zapytanie?

Otóż użytkownik ten, a raczej sprzedawca ma znacząco tańsze zegarki niż na innych aukcjach nie wspominając o sklepach.

Casio w sklepach ma lojalnościówki, a więc cena sprzedaży jest ustalona. Tutaj zegarek jest i kilka stówek taniej. Czy jest on od jedynego oficjalnego dystrybutora ZIBI?

Czy może to być podróbka?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5418741773

LG G2 -> LG G4

Oryginał, gwarancja sprzedawcy a nie Zibi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi