Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

To zdjęcie, które wrzuciłem wyżej Gwg-1000 to kupiony zegarek na allegro jak napisał autor zdjęcia za 1000 PLN

Jak wspomniano wcześniej, coraz trudniej odróżnić "fake" od oryginału. Tym bardziej patrząc na zdjęcia. Jak Tomek wcześniej napisał, najlepiej zapytać tutaj. Zawsze większa szansa, że ktoś wypatrzy coś, co inni przeoczą. Tryby serwisowe, słabe wykończenie, różnice w czcionkach, to rzeczy, o które "producent" podróbek dba coraz bardziej, a z biegiem czasu różnice będą się zapewne jeszcze zacierać.

Całe szczęście, że kreatywność "podrabiaczy" sięga zenitu, bo mają więcej wersji kolorystycznych niż istnieje w rzeczywistości (niedługo zaczną nowe funkcje wymyślać ;) ). W tym przypadku chociaż można mieć 100% pewności, że to "fake". No ale to dotyczy osób, które się choć trochę interesują zegarkami. Pozostali są łatwym celem niestety.

Dodam jeszcze, że podróbki to jedynie jeden z problemów kupowania poza salonami sprzedaży. Może nie będę odkrywczy, ale zaobserwowałem ostatnio dość ciekawe metody sprzedaży oryginalnych zegarków na wszelkiej maści portalach typu Allego czy OLX. Nie wiem na ile to sposób na swojego rodzaju "oszukanie" kupującego, a na ile przypadek, ale kilkukrotnie spotkałem się, że ktoś sprzedaje zegarek w wersji "zwykłej", zazwyczaj dość powszechnej w ramach danego modelu, ale przebiera go w "ciuszki" od wersji limitowanej. Podnosi cenę mocno powyżej wartości podstawowego modelu, nawet biorąc pod uwagę koszt dodatkowego bezela i paska, co dodatkowo czyni ofertę wiarygodną i sugerującą, że mamy do czynienia właśnie z "limitką", przy czym oczywiście w opisie jak najskrzętniej ukrywa, że to tylko przebieraniec... taki "ziemniak malowany" ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie znasz, to kupuj po prostu w oficjalnych sklepach i daruj sobie poszukiwanie okazji na portalach aukcyjnych czy ogłoszeniowych.

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie znasz, to kupuj po prostu w oficjalnych sklepach i daruj sobie poszukiwanie okazji na portalach aukcyjnych czy ogłoszeniowych.

Jesteś bardzo pomocny. Dobrze, że jesteś na tym forum. Skoro wysiliłeś się napisać dwa posty to mogły by być one trochę bardziej konstruktywne. To, że mogę pójść do sklepu wiedziałem, zanim mi to napisałeś.

Kolega Banalny pomogl Ci bardzo mocno. Juz nie jeden tu kupil chrabaszcza a potem rozgoryczony rozkladal to na czynniki pierwsze i robil  doktorat z plastikowej podrobki. A wszystko po to by oszczedzic 50 zl.  :P

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież nawet w ogłoszeniu jest napisane, że "...za tę kasę wiadomo nie org...", czyli legit fake ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za te 500 zł, to lepiej kupić coś tańszego, ale oryginalnego.

Wniosek oczywisty  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli poszedł bardzo szybko, bo ogloszenie było świeże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby już stalowe kostki podrabiali?

https://www.olx.pl/oferta/casio-g-shock-gmw-b5000d-CID87-IDxERrb.html#27524de9f8

Jakoś dziwnie nisko jest osadzony moduł i napisy wydają się być inaczej rozplanowane niż w oryginale. Jednak przy tak kiepskich zdjęciach i bez możliwości porównania z oryginałem można się nabrać.

Edytowane przez SQ2EJQ

Jurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem o zdjęcia "dupki" i... jest zakręcana :) A na dekielku oczywiście folijka z czerwonym paskiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem o zdjęcia "dupki" i... jest zakręcana :) A na dekielku oczywiście folijka z czerwonym paskiem ;)

Ciekawe, jak łączy się z apką G-Shock Connected. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na pytanie, czy zegarek jest na pewno oryginalny dostałem odpowiedź, że sprzedawca nigdzie nie napisał, że jest oryginalny, dostał go w prezencie, a cena jest jak za - uwaga - tzw. kolekcjonerski.

Może powinniśmy zmienić tytuł wątku na "Wersje kolekcjonerskie Casio" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Może ktoś się wypowiedzieć na temat oryginalności tego zegarka? To model CASIO G-SHOCK GA-110LN-1A zakupiony na allegro od sprzedającego: Onlygoodwatch123

post-107503-0-94738400-1543826769_thumb.jpg

post-107503-0-38020800-1543826772_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ten jest podróbką. Jeśli masz możliwość, to go odeślij. Chyba, że kupowałeś od osoby prywatnej, a nie od firmy, to wtedy niestety nie ma obowiązku przyjąć zwrotu i pozostają indywidualnie rozmowy bądź droga sądowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety Panie ale dał sie Pan naciągnąć na podróbkę, jeśli jest możliwość oddawać to jak najszybciej.

Tom znowu szybszy, a widze kolego ze mu jeszcze pozytyw wystawiłes za to gówno co Ci przysłał.

Zgłoś go od razu do allegro, bo na aukcjach ma zdjecia orginalnego zegarka a co innego wysyła.

Edytowane przez GeRmAnOs

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za odpowiedź. Sprawa została już zgłoszona do obsługi allegro. Czekam na mail'a od nich. Był to mój pierwszy G-Shock dlatego nie wiedziałem, że to podróbka dopiero znajomy mi powiedział...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle sobie,ze taka lekcje zapamiętasz na długo, wniosek = unikam miejsc gdzie ilość oszustow i zlodziejow bije wszelkie rekordy,

ja trzymam się zasady place może dorozej, ale unikam go#na, wiec mam pewność i satysfakcje, B) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starzec - Mea culpa, bo wybrałem jakiegoś raczkującego allegrowicza zamiast sprawnie działającej firmy i tak mi to wyszło..

Edytowane przez Europic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi