Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 00110010000010011001

Podrobki Casio

Rekomendowane odpowiedzi

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80

Dzięki za odpowiedź, nie mogę nigdzie znaleźć opcji przyznania pochwały, więc chyba takowej nie ma ale dzięki. Tak czy inaczej wolę mieć większe pole manewru w wyborze punktu Casio i wziąć od tego bigbena_pl. Z drugiej strony czytałem o trwałości tych zegarków i nie zakładam nawet wizyt w serwisie, w końcu może model nie najwyższy ale firma raczej renomowana.

Hej. Kilka dni temu kupiłem u nich (w tym sklepie, w którym interesujący Cię zegarek miał dobrą cenę) czasomierz CASIO (też miał dobrą cenę) :) Co śmieszniejsze to gdy go kupowałem to nie pamiętałem, że 3 lata temu też u nich dokonałem zakupu, bo okazało się, że mam już konto w tym sklepie. Widocznie cena zegarka była również poprzednio dobra. A teraz padł mi moduł po wymianie baterii w DB-36 zakupionym właśnie u nich 3 lata temu, więc w końcu zdecydowałem się na nowy zegarek - inny model. Gwarancję otrzymujesz ichniejszą - razem z paragonem i jedyna niedogodność jeśli chodzi o realizację tejże jest taka, że musisz na własny koszt wysłać im reklamowany zegarek. Można jednak do zakupionego zegarka w ciągu 30 dni dokupić rozszerzoną gwarancję 3 + 3 lata. Co do oryginalności samego egzemplarza nie mam żadnych wątpliwości. W ozdobnej dziurkowanej puszcze z wyściółką z gąbki otrzymałem zegarek oraz małą książeczkę w kilku językach z instrukcją obsługi (polskiego w niej niestety nie ma), a także takiego samego formatu jak książeczka (rozmiar - mniej więcej - wizytówki) kartę gwarancji międzynarodowej (po angielsku), która - gdy się w nią wczytać - obowiązuje jedynie w kraju zakupu i to wyłącznie z dowodem zakupu. Do tego zawieszka z nazwą modelu i zaklejony pasek papierową opaską z informacją oraz folia ochronna na wyświetlaczu. Co do samego sklepu jeszcze to można w nim kupić modele zegarków CASIO, które dostępne są w sprzedaży na innych rynkach, w innych krajach, a niekoniecznie w autoryzowanej, europejskiej dystrybucji CASIO w Polsce, realizowanej przez Time Trend. Więc można kupić modele, których w Time Trend nie uświadczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, no teraz to przesadziłeś :D

Dopiero zauważyłem, że ona ma jeszcze GPS-a! O podświetleniu nie wspomnę ;)

A tak na poważnie to straszna qpa z tego czegoś. Niektóre podróbki są naprawdę nieźle robione ale toto to jakaś maraka jest.. zygi.gif

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

To nawet ciężko nazwać podróbką, bo nie ma odpowiednika w oryginale  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wychodzi na to, że nie może być podróbką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, to jakiś nowatorski projekt  :lol:

Edytowane przez artsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ebay.com/itm/273012599240

Myslicie, że coś z tą aukcją może być nie tak? Link do aukcji to ten znaczek Ebay w rogu

Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka

A co ma być nie tak? to jest licytacja więc pewnie pójdzie za troche więcej, jak ktoś będzie go chciał w tak zajechanym stanie i pamiętaj, że do końcowej ceny doliczyć musisz oplaty czyli jakieś 20-25% + wysyłka. Gra nie warta świeczki. Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma być nie tak? to jest licytacja więc pewnie pójdzie za troche więcej, jak ktoś będzie go chciał w tak zajechanym stanie i pamiętaj, że do końcowej ceny doliczyć musisz oplaty czyli jakieś 20-25% + wysyłka. Gra nie warta świeczki.

Ok.dzięki

Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginał z polskiej dystrybucji. Ale zanim kupisz, sprawdź najpierw cenę na eglobal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginał z polskiej dystrybucji. Ale zanim kupisz, sprawdź najpierw cenę na eglobal...

Ok dziękuję za odpowiedź, rzeczywiście ciut taniej będę myśleć . Tu mam na miejscu ale widzę że eglobal wysyła w przeciągu 6-8 dni i darmowa przesyłka. A jak wyglądają sprawy gwarancyjne , wydaje mi się że trzeba do nich odsyłać i jest na 2 lata a tu 3+3 lata i na miejscu . Czy tym nie zawracać sobie głowy mojego wva-510 mam już chyba z 10 lat i gwarancji nigdy nie potrzebował

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja w zasadzie nie wygląda. Albo cena, albo gwarancja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dziękuję w sumie pomogłeś mi podjąć decyzję, a ja lubię być w jakiś sposób zabezpieczony i wybiorę gwarancje Pozdrawiam.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi