Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pora na przymiarki do projektu tarczy dla klubowego Divera.

Na razie baza jeszcze nie wybrana, ale koncepcje już można robić - i trzeba, bo producenci pytają.

Pomińmy na razie wskazówki - te, które pokażecie mogą być jako ilustracja, ale gama dostępnych wskazówek będzie możliwa do określenia po wyborze bazowego modelu zegarka.

Zapraszam do zabawy.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudiusz , wydaje mi się że nie ma sensu projektować tarczy nie mając producenta, chyba że producenta dobierzemy do tarczy. Imho powinno być odwrotnie.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie...nie ma wybranego modelu, nie ma jak sensownie zaprojektować tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba czas przywrocic temat do zycia... ;)

Kto ma jakies ciekawe propozycje?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie bardziej przemawia bialo czarna tarcza. Mniej kolorow ale w tym przypadku wydaje mi sie dobrze bedzie pasowalo powiedzenie "less is more".

A jak by wygladala tarcza z luminowa w ksztalcie kreseczek (zamiast kropek) na godzinach 1, 2, 4.. itd (+ kropka na 3 przy datowniku dla odroznienia)?

Wydaje mi sie, ze w obecnej postaci jest nieco za pusto miedzy indeksami 6-9-12-6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś proponował usunięcie najmniejszej podziałki z tarczy i wydaje mi się, że jeśli będzie to możliwe to niezależnie od koloru może to być dobry pomysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten drugi projekt mi się osobiście bardzo podoba ,sekundnik bym zmienił ten wygląda jak packa na muchy a przecież on akurat nie musi być widoczny w ciemnościach bo i poco ,dodałbym jeszcze indeksy zamiast tych kropeczek no i zdecydowanie masywniejsze wskazówki ale tego zmienić akurat nie możemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie w tych dwoch wklejonych projektach tarcze sa za "łyse" wieje nudą...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Carlito,

Nie projektujemy swatcha tylko combata. ;)

swatch_aqua_dial.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem tylko ze DLA MNIE jest to zbyt nudny projekt czyli wyrazilem swoja opinie na ten temat. Moglem? Wystarczy dodac wieksze indeksy I juz bedzie ciekawiej. Chyba ze to tez nie bedzie juz combat. Nie rozumiem co mialo na celu wklejenie tego buraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, chcialem jedynie - nieco przesadnie - wyjawic obawe przed pojsciem w kierunku projektu ktory bedzie sie skladal ze zbyt wielu kolorow, szczegolow itp.

Wolalbym osobiscie zeby projekt zegarka poszedl mniej wiecej w tym kierunku:

3536face.jpg

Jeszcze raz przepraszam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szkodzi jlw wlasnie w takim kierunku bym zmierzal jak ten IWC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aquatimer jak najbardziej - w tym kierunku , a jak ktoś chce mieć niecodzienny i bardziej szalony projekt - to walnijmy 4 przy indeksie na czwartej - ze niby to czwarty zegarek klubowy czy jakoś tak

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki m4rm4l !

Moze tak jak proponowal Carlito troche jeszcze powiekszyc indeksy na 6-12-9 a kreseczki luminescencji na 1,2, 4 nieco przedluzyc tak aby sie konczyly mniej wiecej w polowie 9-tki. Nie wiem czy moj belkot jest w pelni zrozumialy...

A jak by tarcza wygladala bez ramki wokolo datownika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-27475-0-72158400-1331629776.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakiegoś powodu wygrała Glycine. Nie rozumiem dlaczego teraz na siłę mamy z niej robić Preciste czy Schamburga. Wydaje mi się, że w grę wchodzi zakres zmian, po których zegarek nadal będzie przypominał Glycine Sub.

PS Ja jestem świerzak w branży to pewnie się nie znam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Ten ostatni projekt jest bardzo ładny, przy czym nie podoba mi się kombinacja pustej tarczy i indeksów liczbowych. Albo usunąłbym całkowicie liczby i zamiast nich wsadził jakieś pogrubione indeksy, albo trójkąty, albo powiększył cyfry żeby wypełniły wolne miejsca na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Coś w tym stylu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mathu swietny jest ten UTS. Jaka jego cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Chyba w granicach 1500-2000 EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka moich propozycji:

combat1.jpgglycine6.jpgcombat3.jpg

combat4.jpgglycine5.jpgcombat2.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.