Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Jash

Nowe Candino - PLANET SOLAR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Witam.

Kiedyś obiecałem, że jak tylko się pojawią to je pokażę. Są. Wczoraj przyszły. Całkiem ciekawe, przyjemne w dotyku, porządnie wykonane.

Dane:

- koperta 43mm bez koronki - mój pomiar (katalogowo 44mm)

- koronka zakręcana

- szkło szafirowe

- kauczuk lub stalowa bransoleta

- mechanizm automatyczny ETA 2824-2

- WR 20ATM

- bezel (niestety) nieobrotowy

- fajna mocna zielona superluminova

i co najważniejsze czuć je na łapie :rolleyes:

Poniżej kilka fotek średniej niestety jakości, bo sklepowe-laboratoryjne światło nie pozwala na zrobienie fajnych fotek.

post-22858-0-52566000-1331596480.jpg

post-22858-0-75795600-1331596482.jpg

post-22858-0-89771000-1331596484.jpg

post-22858-0-01401900-1331596487.jpg

post-22858-0-74089200-1331596488.jpg

post-22858-0-49767900-1331596490.jpg

post-22858-0-61243800-1331596492.jpg

post-22858-0-57026400-1331596494.jpg

post-22858-0-50835900-1331596496.jpg

post-22858-0-27032600-1331596498.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ma jakieś użyteczne zastosowanie oznaczenie minut na bezelu, jeśli jest nieruchomy ?

W sumie szkoda, że przy takiej klasie wodoszczelności unieruchomili bezel.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To tylko minutnik. Wewnątrz minuty parzyste i na pierścieniu nieparzyste. Wiem, że szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash jaka cena ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash jaka cena ?

Dobra :rolleyes:

1699zł kauczuk

1789zł bransoleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z jasna tarcza całkiem całkiem :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co tam siedzi?

2824?

Tak jak napisałem w pierwszym poście Sellita, ale sprawa nie jest do końca pewna, ponieważ w dziś przeczytanych press kitach od Candino wychodzi, że jednak ETA 2824-2. Generalnie bez różnicy, bo to jedno i to samo, ale czekam na szczegóły i jak będę miał konkretną odpowiedź to napiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co czekac trzeba dekiel odkręcić. Całkiem fajne, a co z tym ze wskażnikiem rezerwy chodu ?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czarna tarcza wyglada dobrze :)

Na białej tarczy wygłada jak dla mnie trochę tandetnie.

Fajne zegarki :)

Jash daj znać co do tego werku jak już będziesz mieć pewność :rolleyes:

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobaja mi sie.a gdzie je mozna kupic? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak w starym edox'ie nie jest obrotowy bezel może za to nie wylata jak w longines'ie :rolleyes:

bardzo fajny zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie ma co czekac trzeba dekiel odkręcić. Całkiem fajne, a co z tym ze wskażnikiem rezerwy chodu ?

Trzeba, trzeba :) Co do rezerwy Piotrze - miał przyjechać, nie przyjechał. To co wiem więcej - limitacja 100 sztuk - cena 3789zł. Czekam na niego niecierpliwie

podobaja mi sie.a gdzie je mozna kupic? :)

Takie tematy na PW zapraszam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajny. Szkoda tylko, że okienka daty nie dali w takim miejscu, aby "3" zmieścić. Wersja z indeksami - miodzio.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa pytania -

- bezel - co to jest - matowy, polerowany ? lakier, ceramika ?PVD?

- na stronie firmowej są też nowe modele z GMT - są też dostępne i w jakiej cenie ? no i jak sa - to jakieś foto, bo te renderingi na stronie Candino potrafią zmylić. W roku ubiegłym zamówiłem chrono, ale w realu to wygladał zdecydowanie mniej interesująco niż na obrazku :lol:.

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

dwa pytania -

- bezel - co to jest - matowy, polerowany ? lakier, ceramika ?PVD?

- na stronie firmowej są też nowe modele z GMT - są też dostępne i w jakiej cenie ? no i jak sa - to jakieś foto, bo te renderingi na stronie Candino potrafią zmylić. W roku ubiegłym zamówiłem chrono, ale w realu to wygladał zdecydowanie mniej interesująco niż na obrazku :lol:.

Bezel patrząc od góry jest matowy. Obrzeża ma z "połyskiem". Co do GMT - tak jak piałem wcześniej w innym temacie - zegarki będę opisywał systematycznie, jak będę jej miał, a nie mam wszystkich nowości. O jakim chrono od Candino piszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel patrząc od góry jest matowy. Obrzeża ma z "połyskiem". Co do GMT - tak jak piałem wcześniej w innym temacie - zegarki będę opisywał systematycznie, jak będę jej miał, a nie mam wszystkich nowości. O jakim chrono od Candino piszesz?

no tak, ale co to jest - lakierowany ten bezel ?

C4429/3 - małe tarcze chronografu, wskazówki - na obrazkach fajne, ale "live" niestety, coś nie tak. Niby kawał zegarka, ale taki "odpustowy" look wyszedł z tych wspomnianych elementów. A szkoda, bo ostatnie poprzednie spotkanie z Candino miałem kilka lat wstecz i ten Naval Hero < Candino NH100 > to był mój ulubiony zegareczek przez kilka lat :(. Te nowe propozycje wyglądają zachęcająco.

- - -

Krzysztof - by kajot04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam divera Candino,zakupionego na forum.Jakość wykonania,solidność,ogólne wrażenie dla postronnych wspaniałe.Naprawdę kawał zegara,jeśli te nowe są podobne do mojego.Nie chodzi o wielkość ale o ciężar.Z branzoletą łapę urywa :(:) Dzięki Jash za gumę!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

skius - nie ma za co. Fajnego masz divera. Chyba najlepszy zegarek Candino. Stare historyczne pomijam.

kajot04 - naval hero mi się średnio podoba, ten co masz całkiem fajny. Co do bezela - PVD, przecież nie plastik :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Co do mechanizmu sprawa się wyjaśniła - ETA 2824-2. Pierwszy post poprawiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash ile te zegarki maja szer. w uszach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash ile te zegarki maja szer. w uszach?

22mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.