Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SIRLUKE1

STEINHART NAV-B CHRONO I NIE TYLKO TEN

Rekomendowane odpowiedzi

To nie wina Ani tylko Guntera - zero profesjonalizmu. Zamiast rozwijac swoja firme on woli na nas zarobic. Dziwie sie ze przyjeliscie ich warunki a nie przedstawiliscie swoich.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nav B-chrono 44mm 765 EUR - Rabat ? 15 EUR

Czyli otrzymalismy cale 2 procenty "rabatu". Potraktowano nas powaznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym sposobem firma Steinhart wiele stracila na tym forum (oczywiscie mam na mysli podejscie do klientow) Smialo P. Aniu mozna to przekazac P. Gunterowi.

Proponuje bojkot zakupu grupowego bo indywidulanie i tak i tak uzyskacie taki sam rabat. Ja kupujac indywidualnie od Steinharta 2 zegarki taki uzyskalem. Zrobicie co uwazacie za sluszne. Pozdrawiam.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ja też liczyłem na większy rabat, dlatego teraz mocno się waham nad zakupem w takiej cenie, tym bardziej że w głosowaniu na zegarek klubowy wygrali moi faworyci (trzecim bym Steinhart). W związku z tym mój budżet nie zniesie dwóch zakupów w tak krótkim czasie, chyba że dostał bym dodatkowy rabat na Tritona, wtedy pewnie dałbym radę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli otrzymalismy cale 2 procenty "rabatu". Potraktowano nas powaznie?

jlw mi też zależało na jak największym rabacie dla wszystkich, ale proszę Cię o rzetelność. Oferta Steinharta nie kończy się tylko na rabacie kwotowym.

Wiem, że rabat kwotowy, zamiast gadżetów byłby dla wielu bardziej satysfakcjonujący (dla mnie również) i mam nadzieję, że po tych postach Pan Gunter przemyśli jeszcze sprawę.

Może trochę w obronie oferty, czuję się za nią w 100% odpowiedzialny i chcę rzetelnie o niej porozmawiać, porównajmy

Stowa Marine - 840 euro

Archimede Deckwatch - 425 euro

Steinhart Marine - 370,00

Ten sam mechanizm, to samo zdobienie werku, jedynie Stowa to marka z historią, różnica w cenie od 470,00 euro do 55 euro. Niech Stowa da 50% rabatu i tak będzie droższy. Koszt wytworzenia zegraka pewnie taki sam, może Stowa nawet taniej pozyskuje mechanizmy (skala sprzedaży - tym samym inan skala zamówień werków). Ceny finalna zupełnie inna, każdy pozycjonuje po swojemu i to jest ok jego sprawa . Marża sprzedawcy , zapewne znacznie różna przy tych cenach. Może polityka Steinharta to małe rabaty, ale dobra cena wyjściowa ?

Proszę spójrzcie na to realnie. Może się nie wykazałem, nie wiem, ale nie uważam żeby ktoś nas tu rąbał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy nikt nas nie rąbie (idąc tropem reklam z mbanku). To czysty biznes. Jest firma i jest klient. Klient chce kupić jak najtaniej. Firma chce zarobić jak najwięcej.

Klient przedstawił swoje argumenty za rabatem: zbiorowy zakup, osoby kupujące to w większości w swoich środowiskach osoby opiniotwórcze w tym temacie, dobry PR po sprawnym zakupie.

Firma powiedziała mogę zaoferować takie warunki. Teraz nasza kolej. Każdy indywidualnie ocenia czy chce, czy nie, czy warto jeszcze się potargować i przedstawić nowe argumenty.

Proszę nie obrażajmy się na nikogo, Pan Gunter ma takie a nie inne podejście, to jego biznes i ma takie prawo. My tez mamy prawo skorzystać lub nie z oferty i tyle.

Oczywiście chcielibyśmy aby traktowano nas jako przyszłych promotorów marki (w końcu tylko na tym forum pyta nas się o to jaki zegarek wybrać kilka tysięcy nowych osób nie licząc prywatnych kontaktów gdzie doradzamy) i z tego powodu dano nam lepsze warunki. Ale jest jak jest.

Pani Aniu proszę poczytać wątki gdzie forumowicze doradzają innym i na co się powołują.

Jeżeli firma lub jakiś forumowicz się sprawdzi to jest naprawdę polecana/polecany.

TR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz przecież to nie Twoja wina. Jeśli mi się uda to wkleje maila jaki rabat dostaja ludzie z Niemiec. Oczywiście jeśli dostanę od tego pewnego człowieka na to zgodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy nikt nas nie rąbie (idąc tropem reklam z mbanku). To czysty biznes. Jest firma i jest klient. Klient chce kupić jak najtaniej. Firma chce zarobić jak najwięcej.

Klient przedstawił swoje argumenty za rabatem: zbiorowy zakup, osoby kupujące to w większości w swoich środowiskach osoby opiniotwórcze w tym temacie, dobry PR po sprawnym zakupie.

Firma powiedziała mogę zaoferować takie warunki. Teraz nasza kolej. Każdy indywidualnie ocenia czy chce, czy nie, czy warto jeszcze się potargować i przedstawić nowe argumenty.

Proszę nie obrażajmy się na nikogo, Pan Gunter ma takie a nie inne podejście, to jego biznes i ma takie prawo. My tez mamy prawo skorzystać lub nie z oferty i tyle.

Oczywiście chcielibyśmy aby traktowano nas jako przyszłych promotorów marki (w końcu tylko na tym forum pyta nas się o to jaki zegarek wybrać kilka tysięcy nowych osób nie licząc prywatnych kontaktów gdzie doradzamy) i z tego powodu dano nam lepsze warunki. Ale jest jak jest.

Pani Aniu proszę poczytać wątki gdzie forumowicze doradzają innym i na co się powołują.

Jeżeli firma lub jakiś forumowicz się sprawdzi to jest naprawdę polecana/polecany.

TR

Zgadzam się z tym w 100% - musu nie ma. Michale czekam na tego maila ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pretensje to można mieć- tylko do dystrybutora ( czyli steinharta)

a do lukasza? że chłopak się zajął wszystkimi formalnościami? że tracił swój cenny czas ( dlatego tracił że % rabatu jaki mu zaproponowano nie powala na kolana)że załatwiał wszytko "step by step"?- lukasz słowa uznania.

A steinhart?....pierwszy i ostatni zakup- najwidoczniej jes "zarobiony" i nie musi dawać rabatów, które napędzają następne sprzedaże... napewno sprzedaje po 1 000 zegarków w miesiącu...napewno zamówienia po 8 szt za jednym zamachem to codzienność.....napewno zakupoy robią ludzie, którzy polecją tę markę innym......napewno jest tak znaną marką w pl że nie musi się martwić o zbyt u nas....napewno wie że kupimy u niego następne zegarki za 2 miesiące...i wie też napewno że nie orientujemy się w cenach pasków za 45euro za szt.

Pani Aniu każda firma ma swoją ścieżkę rozwoju-a Państwa? pytanie bez odpowiedzi.

Oczywiście w stosunku do pani nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń ( próćz wspierania lokalnego patriotyzmu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Oczywiście w stosunku do pani nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń ( próćz wspierania lokalnego patriotyzmu :lol: "

;) o co tutaj chodzi?, myslalam ze o zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz przecież to nie Twoja wina. Jeśli mi się uda to wkleje maila jaki rabat dostaja ludzie z Niemiec. Oczywiście jeśli dostanę od tego pewnego człowieka na to zgodę.

poprosze tez o tego maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówiłem wcześniej. Wielkie dzięki dla Łukasza za podjęcie się i duży wkład pracy w tą transakcję ;) Co do Steinarta to skoro nie zależy im na nas jako klientach i promotorach firmy to trudno. Nie ma co się na nikogo obrażać ani robić wycieczek personalnych do p. Guntera, a tym bardziej do p. Ani. Takie są prawa rynku i już. Ja osobiście pewnie już więcej nie wezmę tej marki pod uwagę w planach zakupowych i takze nikomu nie polecę, a wręcz odwrotnie będę odradzał. Takie jest moje prawo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: o co tutaj chodzi?, myslalam ze o zegarki.

Jasne, że chodzi o zegarki, ale jak Pani widzi, nikogo poziom rabatów nie usatysfakcjonował i teraz trwa dyskusja w tym temacie(przecież to forum).

Wcale nie zmienia to faktu, iż kilku chętnych podtrzyma swoją chęć zakupu (w tym ja), aczkolwiek pewnie byłoby ich więcej, gdyby rabaty były kwotowe, a nie gadżetowe.

A obecni i nowi forumowicze chcąc kupić Steinharta, zaglądając m.in. do tego wątku, sami podejmą decyzję o swoim zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety biorę tylko A GMT - WCHODZĘ W TO

Planowałem większy zakup ale liczyłem na więcej :lol:

Jeżeli coś się zmieni to wrócę najwyżej do tematu.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie zostałem upoważniony do wklejenia prywatnej osobistej dyskusji (negocjacji) ale nie jest to wszystko fer. Jeszcze co do Łukasza - oby wiecej takich ludzi na forum jak ty ! Tutaj nikt nie ma żadnych pretensji do Ciebie. Słowa uznania i podziękowania dla Twojej osoby za chęci i wklad w ten cały temat. To wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz wykonałeś kawał dobrej i potrzebnej roboty!!! Za to należy się podziękowanie i nikt tego nie podważa :)

A potrzebnej dlatego, że poznaliśmy mechanizm a raczej skutki jak firmy rozdają rabaty przy wspólnym zakupie :lol:

Ja również byłem początkowo bardzo rozczarowany rabatem kwotowym ale przemawia do mnie argumentacja Łukasza, że Steinhart ma naprawdę umiarkowaną cenę (porównując kilka postów wyżej - Stowa, Archimede, Steinhart) i widać mają taką politykę, że nie ma z czego zbytnio schodzić (choć powtarzam, że wolałbym tak jak większość rabat kwotowy).

Do pani Ani też nie mamy pretensji bo nie sądzę aby miała ZNACZĄCY wpływ na p.Steinharta.

Jestem tylko ciekaw jaki by wyszedł rabat w innej podobnej (poziom cenowy) firmie. Może moje przemyślenia są złe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy na ofertę ostateczną Archimede w poście Pawła. Porównamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś jeszcze jest chętny ?

SIRLUKE sądzę, że ludziska muszą to sobie przemyśleć i emocje muszą się wyciszyć. Pewnie pod koniec niedzieli dojdzie parę osób :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIRLUKE sądzę, że ludziska muszą to sobie przemyśleć i emocje muszą się wyciszyć. Pewnie pod koniec niedzieli dojdzie parę osób :lol:

albo odejdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lista na dzień 10-10-10

* Ja - Nav B-chrono 44mm

* Mój kolega - Nav B chrono 47 mm

* jlw - Nav B chrono 44mm - tylko w limitacji

* pawel007 - Marine Chronometer Arabic - wiem, że myśli o Archimede

* carlito1 - GMT

* trebor444 - GMT

* wojtekimarco - Nav B Chrono 44mm PVD z przeszklonym deklem

* cieslak - Ocean Black z tarczą od Vintage i chciałby inną wskazówkę godzinową

* pino - GMT

* gludek - tak trochę na wyrost, bo czeka na klubowy :lol:

Jeśli kogoś pominąłem lub ktoś rezygnuje to proszę o info.

Przy okazji Bzykee wpisac Cię na listę ?

Jak tak na szybko porównałem powyższą listę i posty, to wygląda to następująco:

jlw - brak info

pawel007 - tak

carlito1 - nie

trebor444 - tak

wojtekimarco - tak

cieslak - brak info

pino - tak

gludek - nie

A ktoś nowy, śledząc zawartość tego tematu, wątpię, żeby się zdecydował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak na szybko porównałem powyższą listę i posty, to wygląda to następująco:

jlw - brak info

pawel007 - tak

carlito1 - nie

trebor444 - tak

wojtekimarco - tak

cieslak - brak info

pino - tak

gludek - nie

A ktoś nowy, śledząc zawartość tego tematu, wątpię, żeby się zdecydował :lol:

No i SIRLUKE1 też chyba jest na tak?? ;) Czyli razem jest nas 5 osób (razem ze SIRLUKE1 )..myślę, że jeszcze ktoś dojdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jest nas 6 osób, ja liczę jeszcze znajomego.

jlw - zrezygnował, ale on myslał o dość dużym "scustomizowaniu" zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.