Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

petryko6

Omega Seamaster quartz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu dosyć poważnie zachorowałem na taką Omegę, jednak w grę wchodzi tylko wersja kwarcowa z jednego oczywistego powodu - jest najtańsza.

Zegarek jest naprawdę przepiękny i wiem, że pewnego dnia stanę się jego właścicielem (mam przynajmniej nadzieję). A was Panowie chciałbym zapytać o co chodzi tak naprawdę z tymi rozmiarami tej linii Omegi. Fullsize to średnica koperty 41mm? Miara ta obejmuje koronkę czy nie?

Pytam, bo w internecie są pewne rozbieżności a mnie interesuje full size.

Pochodzę z Olsztyna a zegarek kupiłbym pewnie tu: http://www.kuck.pl/index.php?str=zegarek&nr=130

Czy to full size.

Bardzo proszę o odpowiedź i dodam, że jestem początkujący w temacie zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej kupić używany automat?

Co do rozmiaru to bez koronki ;)

Napisz do Staniego jak już będziesz koniecznie chciał kupić nowego kwarca bo pewnie przedstawi bardzo dobrą propozycje cenową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41mm to średnica bez koronki. Mi również bardzo się podoba ta Omega ale mając ją na ręku cały czas bym myślał "Mogłem zbierać dalej na PO..."

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41mm to średnica bez koronki. Mi również bardzo się podoba ta Omega ale mając ją na ręku cały czas bym myślał "Mogłem zbierać dalej na PO..."

a ja nie ;)

Może jestem dziwny, ale wolę ją 100 razy bardziej niż PO (oczywiście w automacie)

Ps. Może ktoś chciałby się pozbyć 2531.80.00 w bdb stanie z papierami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej kupić używany automat?

A jeszcze taniej używany kwarc,zwłaszcza że nie są tak łatwo zbywalne jak automaty,pewnie używkę można kupić poniżej 3k zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek wystepuje w 2 wersjach: 41 mm oraz 36 mm. Średnica bez koronki. Osobiście wolałbym kupić używany, ale mechaniczny.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam słabość do tej Omegi...Pomimo, że to kwarc.

Tak, jak napisał Kolega maxwell kilka postów wyżej, jak się dobrze poszuka, ładną używkę można nabyć poniżej 3k, a za ten zegarek IMHO to rozsądna cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi również bardzo się podoba ta Omega ale mając ją na ręku cały czas bym myślał "Mogłem zbierać dalej na PO..."

Miałem ten sam dylemat. W końcu kupiłem Bonda automatic w wersji black. Ponieważ wątpliwości pozostały, przymierzyłem kiedyś jeszcze raz obok siebie Bonda i PO i utwierdziłem się, że dobrze zrobiłem. Poza tym Bond jest dużo wygodniejszy w noszeniu, zwłaszcza w porównaniu z PO 45,5mm.

Ale Omega i kwarc jakoś nie współgra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://seamasterreferencepage.com/srp/wp-content/uploads/2010/07/gmtregtitle.jpg&imgrefurl=http://seamasterreferencepage.com/srp/featured/regulating-my-omega-seamaster-gmt/&h=600&w=800&sz=83&tbnid=zu1SNIr2phSxOM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Domega%2Bseamaster%2Bgmt&zoom=1&q=omega+seamaster+gmt&hl=pl&usg=__hCOsCq1HdddBdfj1Qkd78tofE34=&sa=X&ei=4Wm7TIDhF5CVswb8g6i2DQ&ved=0CCYQ9QEwAg

To co prawda nie dokładnie to samo na co polujesz,ale nie wiele się różni a nowego widziałem gdzieś w necie za 6k.Na tym forum ktoś niedawno sprzedawał taka Omegę,prawie nówkę z papierami za niecałe 5k.Jak dla mnie to podoba mi się o wiele bardziej niż PO.Ta Omega to zegarek mechaniczny oczywiście.

Pozdro.

"Chcesz dobrze się poczuć,kup sobie dobry zegarek"

Rocky Balboa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli naprawdę chorujesz, to spokojnie poczekaj i dozbieraj na automat w takim rozmiarze i takiej stylistyce jaka Ci najbardziej pasuje. Automat to jest jednak automat a kwarc to TYLKO kwarc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem skąd u kolegów taka niechęć do kwarców.Mam dwie omegi jedna automat,druga kwarc seamaster. Pierwszy był automat i to właśnie przez upierdliwe ciągłe nastawianie i pilnowanie zegara czy chodzi zakupiłem rotomat. Wydatek niby potrzebny,ale kłopotliwy. Po zakupie kwarca życie jest prostsze kiedy bym nie ubrał zawsze dobra godzina, data też dobra.Obsługa i serwis raz na parę lat.Dokładność chyba co do tego nie ma wątpliwości jest lepsza niż w automacie.Zegarek nosisz, odkładasz nosisz inny i znów powracasz bez bólu do omegi i nie tracisz czasu na dostrajanie.To właśnie kwarc noszę w 90% na ręce a automat jak mam nutę na niego.Jak masz ten sam model w automacie i kwarcu bierz kwarc szkoda dopłacać, róznica przynajmniej dla mnie niewielka szkoda kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic kwarca to tak jak kupic porzadne auto bez klimy, bez tempomatu i z otwieraniem szyb na korbki....

Lepiej kupic slabsza marke ale autoama niz omege kwarca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem również tego zdania, że kwarc jest wygodniejszy. Rozumiem jednak opinie, że mechanizm ma duszę itd. Ale jest też zapewne bardziej awaryjny pomijając jego dwukrotnie wyższą cenę ( w przypadku Seamastera ) no i to że jest mniej dokładny od kwarca.

Panowie pomóżcie znaleźć mi jak najkorzystniejszą ofertę (oczywiście Fullsize) kwarca, ale dodam, że musi być jednak nowy.

Do całej sumy muszę jeszcze dozbierać, także pośpiechu nie ma.

Pozdrawiam.

Ale wydaje mi się, że ta cena jest mimo wszystko atrakcyjna: http://www.kuck.pl/index.php?str=zegarek&nr=130

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic kwarca to tak jak kupic porzadne auto bez klimy, bez tempomatu i z otwieraniem szyb na korbki....

Lepiej kupic slabsza marke ale autoama niz omege kwarca...

Niezbyt trafne porównanie.

IMO jeśli mowa o kwarc vs. mech. - co kto lubi; jeśli ktoś nie jest prawdziwym fanem zegarków, to kwarc będzie lepszy dla niego pod każdym względem;

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie kwestia kwarc ewentualnie automatic czy ręczny naciąg pewnie nigdy nie zostanie rostrzygnięta . Jeśli chodzi o względy użytkowe prostotę obsługi oczywiście kwarc bije na głowę automat ale jest no właśnie to ale które wielu z nas tak ciągnie do automatów :D. Może to jakaś magia ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc gdzie najtaniej go dostać (kwarca)? Znacie jakiś sklep może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Rozumiem jednak opinie, że mechanizm ma duszę itd. (...)

A ja nie rozumiem. Mechanizm nie ma duszy, dusze miały żelazka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj spytać się o cenę w sklepie Zegarki Zielona góra --->google

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do Staniego czego oczekujesz i za jaką kase napewno Ci dobrze doradzi a i oferta cenowa też będzie odpowiednia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.