Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ram

Zegarek Emporio Armani AR4605 - oryginał czy podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na tym forum.

Parę dni temu kupiłem zegarek Emporio Armani AR4605 na allegro za ok 600zł, jednak wątpliwa jest dla mnie jego oryginalność. Oczywiście sprzedawca zapewniał w opisie że 100% oryginał, że ma certyfikat itp. Dzisiaj do mnie przyszedł. Ładnie zapakowany, instrukcja obsługi, "certyfikat" też (piszę w cudzysłowie bo to kawałek tektury, który mogę sobie wydrukować w 5min).

Pierwsze co mi się nie spodobało to zapach zegarka - śmierdzi chinami, smarem jakimś. Zegarek owinięty jest cały przeźroczystą folią, przez którą na bransolecie widać malutki czarny pyłek - tak jakby smar.

Idziemy dalej. Natknąłem się na ten temat na forum: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40392-armani-ar-4605-i-ar-0534/

Już pomyślałem sobię że mam oryginała, ale zacząłem przeglądać zdjęcia w internecie: http://www.google.pl/images?hl=pl&q=AR4605&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=856

Przykładowo takie:

IW-AR4605.jpg

1227028821-80554300.jpg

I niestety stwierdziłem, że musza być przynajmniej 3 wersje tego zegarka w obrocie. Pierwsza różnica to to pokrętło do ustawiania. Na wszystkich renderach (grafikach zrobionych na PC, prawdopodobnie przez producenta) jest ono srebrne z wygrawerowanym logiem EA. U mnie na jego końcu jest przyklejony czarny plastik na którym jest to logo.

Jeśli chodzi o różnice do zegarka z linka na tym forum:

-na wahadle w środku jest u mnie mały znaczek, tam jest wielki (z tego co widzialem na necie to wszędzie jest mały na 'oryginałach')

-zębatki w środku wyglądają inaczej

-śruby którymi skręcony jest zegarek z tyłu u mnie wyglądają na za małe (na obrazkach w internecie i na tym z linku są większe raczej)

-mechanizm zapinania jest całkowicie inny. Poza tym na tym z linku forum pisze jeszcze STANLESS STEEL. U mnie nic takiego nie pisze.

-w miejscu w którym przymocowana jest bransoleta do korpusu zegarka widać u mnie niedoróbki

-w porównaniu do zdjęć z neta śrubki po bokach mają różne wielkości.

Poniżej zdjęcia mojego zegarka z zaznaczonymi szczegółami na które należy zwrócić uwagę:

http://img143.imageshack.us/g/20101025193703310.jpg/

20101025193703310.th.jpg

post-33003-0-36572800-1331631143.jpg

post-33003-0-61581500-1331631145.jpg

post-33003-0-56477400-1331631148.jpg

post-33003-0-63110000-1331631155.jpg

post-33003-0-45350500-1331631158.jpg

post-33003-0-25206400-1331631161.jpg

post-33003-0-85069500-1331631163.jpg

post-33003-0-36630800-1331631168.jpg

post-33003-0-34568100-1331631171.jpg

Proszę o pomoc znawców. Najlepiej osoby które miały do czynienia z tym zegarkiem, mogą gdzieś zobaczyć oryginała, albo są dość spostrzegawcze :blink:

Dzisiaj dostałem zegarek więc mógłbym go oddać tak do 3 dni. Dopłacając ok 300zł miałbym 100% oryginała.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nikt tu nie miał do czynienia z takim cudem.

Śmierdzi Chinami? A czym ma pachnieć chiński zegarek? Szwajcarską czekoladą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mój pierwszy zegarek z bransoletą, więc nie wiem czy to normalne i czy tak ekskluzywny producent jak Armani pozwoliłby sobie na sprzedaż śmierdzącego smarem zegarka.

Zobaczcie szczegóły ze zdjęć. To podróbka?

Dodam, że opakowanie jest eleganckie - takie jak dostają wszyscy do tego zegarka. Ono akurat nie wzbudza żadnych podejrzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armani absolutnie nie jest ekskluzywnym producentem zegarków. To przzwoicie wykonane Chińczyki - i nic więcej. Poziom ekskluzywności w skali od 1 do 10 - 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepski jestem w zabawach "znajdź x różnic". Tak na zdrowy rozum - w Polsce w sklepach stacjonarnych Meccanico są po ponad dwa tysie, na amerykańskiej stronie EA watches ten model jest (był, bo już out of stock) po 312 baksów (czyli tanio - jakieś 900 zł). Tobie ktoś sprzedał (z zyskiem, bo inaczej nie miało by to sensu) za 600 zł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podróba?

Póki co doszedłem do wniosku że ten http://zegarkiclub.pl/forum/topic/40392-armani-ar-4605-i-ar-0534/ to na pewno podróba.

Możliwe aby producent wypuścił ten sam model w 3 różnych wersjach, lekko się różniących? Np. wielkością śrób, całym mechanizmem zamknięcia?

Zegarek kupiłem na aukcji a nie kup teraz, więc może ktoś liczył na wyższą kwotę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tak ekskluzywny producent jak Armani pozwoliłby sobie na sprzedaż śmierdzącego smarem zegarka.

Taki ten zegarek ekskluzywny jak wino marki "wino".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Jak skarpety Pumy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki ten zegarek ekskluzywny jak wino marki "wino".

Ale w temacie zadałem pytanie czy to podóbka czy oryginał, nie czy to ekskluzywna marka. To jest jedynie moja opinia, ponieważ do tej pory używałem zegarków 'Adidas' czy 'Casio' za 50, 100 czy 150zł. Nie za 600zł (na stronie Armaniego pewnie i 1800zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na podróbkę. Porównaj ze zdjęciem ze strony "producenta"

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/meccanico_watch-AR4605P.html?searchTerm=4605&imagePath=AR4605

Inna sprawa że ten ze strony nie ma założonej wskazówki datownika na oryginalnym zdjęciu prezentacji a to chyba nie najlepiej świadczy o firmie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na podróbkę. Porównaj ze zdjęciem ze strony "producenta"

http://store.emporioarmaniwatches.com/en_US/shop/meccanico_watch-AR4605P.html?searchTerm=4605&imagePath=AR4605

Inna sprawa że ten ze strony nie ma założonej wskazówki datownika na oryginalnym zdjęciu prezentacji a to chyba nie najlepiej świadczy o firmie...

Nie rozumiem jak możesz kwestionować fotki ze strony producenta :blink:

Na 100% zegarek ram'a jest podróbką, bo ram ma na nim możliwość odczytania daty.

W oryginalnym nie masz takiej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro znalazłeś tyle różnic to jak myślisz kupiłeś oryginał ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to zdjęcie producenta to też jakieś lewe jest. Np. nie ma wskazówki jednej, te numery "311" pod DATE to są różnego koloru, a nawet na oryginałach na necie są tego samego. Ale co do innych różnic to faktycznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej że kupiłeś na licytacji a nie Kup teraz i nikt nie ma obowiązku przyjąć zwrotu..a zegarek najprawdopodobniej jest podróbą..

Jeśli możesz to oddaj go..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to zdjęcie producenta to też jakieś lewe jest. Np. nie ma wskazówki jednej, te numery "311" pod DATE to są różnego koloru, a nawet na oryginałach na necie są tego samego. Ale co do innych różnic to faktycznie...

Na stronie producenta jest grafika a nie zdjecie więc róznice mogą być. Moje pytanie: co to za róznica czy podróba, czy oryginał jak pewno pochodzi z tej samej chińskiej fabryki :blink:

To shit i to shit.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złom zwróciłem. Mam juz przelew zwroty, jutro to odeśle.

Co polecacie teraz? Dołożyć 3 stówki i kupić oryginała, czy polecacie może fajnie wyglądający, znanej marki jakiś inny zegarek do 800zł?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/armani-przepiekny-zegarek-ar4605-nowy-z-usa-dystr-i2156547759.html

Co sadzicie ogolnie o tym sprzedającym. Wciska ciemnote z tymi dystrybutorami czy moze jednak to da rade. Wygralem ten zegarek na tej aukcji teraz widze z perspektywy czasu ze dobrze chociaz ze nie tak drogo. Co o tym sadzicie prosze o Wasze zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/armani-przepiekny-zegarek-ar4605-nowy-z-usa-dystr-i2156547759.html

Co sadzicie ogolnie o tym sprzedającym. Wciska ciemnote z tymi dystrybutorami czy moze jednak to da rade. Wygralem ten zegarek na tej aukcji teraz widze z perspektywy czasu ze dobrze chociaz ze nie tak drogo. Co o tym sadzicie prosze o Wasze zdanie

Na forum jest mnóstwo o zegarkach armani. Wystarczy poczytać i włożyć odrobinę wysiłku w szukanie. Wiedziałbyś wtedy że te zegarki to modowe zabawki produkowane w chinach. Czy oryginał czy podróba jakość prawie ta sama, a ceny mogą być różne, bo zegarek jest jako dodatek do ciuchów. Wychodzi nowa kolekcja to stara jest przeceniana-tak jak jakieś stare majtki armaniego tak i zegarki po jakimś czasie można kupić za grosze, bo w gruncie rzeczy więcej niż 200 zł warte nie są. Kupiłeś tanio to ciesz się, że nie przepłaciłeś aż tak dużo jak inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny werk chiński st-17, osobiście wolałbym kupić oryginalnego chińczyka niż zamaskowanego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak to jest z tymi zegarkami czytałem na forum nawet w tym temacie przed moim wpisem mozna sie wiele dowiedziec. Tylko byłem ciekaw co sadzicie o tym jednym konkretnym sprzedawcy. Rozumiem ze jest to wszystko jedna produkcja ale nie lubie jak ktos oszukuje ze niby "oryginał od dystrybutora" czy cos tam innego.

Czyli ogolnie trudno stwierdzic czy to oryginał czy podroba.

d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, koledzy wyjaśnili wszystko..

Czy oryginał,czy podróba to wsio rawno, obydwa wychodzą z tej samej fabryki zapewnie, w skrócie przez 8 h. chińce trzaskają zegary dla armaniego, potem zamiatają podłogę i po godzinach robia zegary armaniego. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.