Daito 6047 #5526 Posted April 17, 2016 Powiedz mi proszę pasek oryginalny czy dokupiłeś ? Jeżeli tak to gdzie ? Będę wdzięczny za namiary. Szukam dwóch pasków ciemny i jasny brąz. Fajnie jakby uniwersalnie pasował rownież do SKX007. Jakieś namiary na polski sklep ? Koledzy podpowiedzcie Napisz do któregoś z chłopaków którzy robią paski - uszyją Ci taki jaki będziesz chciał 0 Share this post Link to post Share on other sites
grzesix1 1 #5527 Posted April 17, 2016 polecam kolegę SPINNERAhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/77220-spinnerstraps-recznie-szyte-pasiorki/page-17mam kilka jego pasków, no miód malina 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ordok 0 #5528 Posted April 17, 2016 (edited) Znaczy że plexi tak jest?? Myślałem że szkło to samo co w O1V... czyli szafir wypukły - przynajmniej cena takie rozwiązanie sugeruje... Specyfikacja: Maker: Steinhart Germany - Swiss MadeMovement: Swiss ETA2824-2 Automatic Movement Dial: Black with hour markers Luminous: "Old-radium" SuperLuminova. Markers, hour, minute, second hands Date: N/A Case: Satin brushed top and polished sides Stainless steel Crown: Screwdown Steinhart signed crown Lug: 22mm Crystal: High domed hesalite crystal Strap: Satin brushed stainless steel bracelet with screw links and fliplock. Additional Steinhart custom handmade matching vintage brown strap Water resistance: 100m Dimensions: 42mm in diameter, 49mm lug to lug, 14mm thick Power Reserve: ~40 hours Za to właśnie Gnomon bierze kasę. Ma być bardziej Milsubowo i oldschoolowo niż O1V, stąd powrót do czarnej tarczy i hesalit. Edited April 18, 2016 by Ordok 0 Share this post Link to post Share on other sites
SIRLUKE1 1846 #5529 Posted April 22, 2016 Szykuje się nowy model: Widziałem komplet zdjęć, zegarek zapowiada się bardzo fajnie. Duża koperta, polerowana. Łukasz 0 Share this post Link to post Share on other sites
SIRLUKE1 1846 #5530 Posted April 22, 2016 (edited) 3, 2, 1 ... Start Military 47 mm Jak Wam się podoba ? IMO bardzo udana propozycja, alternatywa dla wszelkiego rodzaju pasówek w stylu militarnym. Cena 2 400,00 złotych brutto Łukasz Edited April 22, 2016 by SIRLUKE1 0 Share this post Link to post Share on other sites
marcino 0 #5531 Posted April 22, 2016 Niezły! Teraz nie wiem co mi się bardziej podoba, czy ten czy Nav B-Uhr 0 Share this post Link to post Share on other sites
SzalonyJackPirat 53 #5532 Posted April 22, 2016 Ale ten rozmiar....Dlaczego zegarkow z recznym naciagiem, w rozmiarze 42 i znosnej cenie jest jak na lekarstwo 0 Share this post Link to post Share on other sites
rradek 94 #5533 Posted April 22, 2016 Mogliby chociaż zrobić go w rozmiarze 44 mm... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziom 92 #5534 Posted April 22, 2016 Mówi do mnie bierz mnie, ale rozmiar trochę studzi zapał Mam military silver i te 42mm to wydaje się max który powinienem zakładać na nadgarstek, ale podobno nigdy nie mów nigdy Czuję, że byłbym w stanie się przyzwyczaić Czy to jest edycja limitowana czy wchodzi do oferty na stałe? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg 23 #5535 Posted April 22, 2016 (edited) Posiadacze dużych nadgarstków powinni być będą zadowoleni z nowego military , dla mnie za duży. Edit: Ktoś pytał wcześniej o pasek w O1, przełożyłem na chwilę, przerwa spora. Zdecydowanie korzystniej wygląda oryginalna bransoleta lub pasek curved end. Edited April 22, 2016 by Iceberg 0 Share this post Link to post Share on other sites
SIRLUKE1 1846 #5536 Posted April 22, 2016 Jest to model, który będzie w regularnej sprzedaży. Łukasz 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6047 #5537 Posted April 22, 2016 Jest to model, który będzie w regularnej sprzedaży. Łukasz Świetny jest... chętnie bym nosił Ale WR 3ATM... 0 Share this post Link to post Share on other sites
gąssi_gąsqi 22 #5538 Posted April 22, 2016 (edited) Posiadacze dużych nadgarstków powinni być będą zadowoleni z nowego military , dla mnie za duży. Edit: Ktoś pytał wcześniej o pasek w O1, przełożyłem na chwilę, przerwa spora. Zdecydowanie korzystniej wygląda oryginalna bransoleta lub pasek curved end.Ja pytałem i faktycznie nie wyglada to zbyt dobrze, przerwa faktycznie duża...masz inne zdjęcie w lepszej jakości ? Będę wdzięczny każdy pasek będzie tak się prezentował na tym zegarku? Wiadomo, że bransoleta dopasowana czy oryginalny gumowy pasek STEINHART Edited April 22, 2016 by gąssi_gąsqi 0 Share this post Link to post Share on other sites
muchacho_ 2375 #5539 Posted April 22, 2016 Świetny ten military. Taki Steinhartowy PAM, ktory jednak zachowuje wlasny styl Chyba sie skusze za jakis czas 0 Instagram - Lug2Lug Share this post Link to post Share on other sites
Woytec60 153 #5540 Posted April 22, 2016 Świetny i w moim rozmiarze ale (IMHO) powinien mieć szczotkowaną kopertę jak ten mniejszy.A tak to się świeci jak... 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3577 #5541 Posted April 22, 2016 Łukasz? Dlaczego 3 ATM?Kolejny zegarek ktory bym brał bez opamiętania ale ta klasa wodoszczelności to po prostu żart w zegarku "militrnym" Poprzednio nie mogłem przeżyć Marine Rome - piękna ale dla mnie te 3 ATM to zmora jakaś.Marina i militarny bez wodoszczelności. Dlaczego? A Baltic sea można uszczelnić okazuje się i bez większego wpływu na cene jak widzę. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6047 #5542 Posted April 22, 2016 (edited) Ja pytałem i faktycznie nie wyglada to zbyt dobrze, przerwa faktycznie duża...masz inne zdjęcie w lepszej jakości ? Będę wdzięczny każdy pasek będzie tak się prezentował na tym zegarku? Wiadomo, że bransoleta dopasowana czy oryginalny gumowy pasek STEINHART Z O1 jest taki problem że tylko gruby pasek niweluje tą przerwę, ale to też nie wygląda dobrze bo wtedy pasek jest grubszy niż uszy bo koperta O1 jest dość cienka - nawet mesh Steinharta, notabene świetnej jakości, nie wygląda dobrze przy tej kopercie. Moim zdaniem, jedyna alternatywa to nato. Ale na bransolecie jest rewelacyjnie: Edited April 22, 2016 by Daito 0 Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg 23 #5543 Posted April 22, 2016 Ja pytałem i faktycznie nie wyglada to zbyt dobrze, przerwa faktycznie duża...masz inne zdjęcie w lepszej jakości ? Będę wdzięczny każdy pasek będzie tak się prezentował na tym zegarku? Wiadomo, że bransoleta dopasowana czy oryginalny gumowy pasek STEINHART Niestety nie mam lepszych fotek, robione na szybko, a już przełożyłem na bransoletę. Fabryczny otwór na teleskop ( po prawej go widać) jest na krawędzi uszu i stąd duża przerwa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Thomas666 7670 #5544 Posted April 23, 2016 Świetny jest... chętnie bym nosił Ale WR 3ATM... Łukasz? Dlaczego 3 ATM?Kolejny zegarek ktory bym brał bez opamiętania ale ta klasa wodoszczelności to po prostu żart w zegarku "militrnym" Poprzednio nie mogłem przeżyć Marine Rome - piękna ale dla mnie te 3 ATM to zmora jakaś.Marina i militarny bez wodoszczelności. Dlaczego? A Baltic sea można uszczelnić okazuje się i bez większego wpływu na cene jak widzę. 3atm WR w takim fajnym projekcie? Porażka, uważam dokładnie tak, jak koledzy powyżej. za***iste wskazówki, ale mała sekunda nie podoba mi się... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43490 #5545 Posted April 23, 2016 Zegarek bardzo ładny. Ale: Nie ma daty, za duży, WR to jakaś farsa. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
bartbart 3 #5546 Posted April 23, 2016 3, 2, 1 ... Start Military 47 mm (...) Jak Wam się podoba ?Ciekawy projekt, fajny bezel i zakręcane teleskopy. Niskie WR jakoś przeżyję, ale zegarek nie dla mnie - za duży i polerowany. No i ten orzeł na tarczy źle mi się kojarzy... 0 Share this post Link to post Share on other sites
andrzejmakal 470 #5547 Posted April 23, 2016 3ATM...słabo. Coraz słabiej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 803 #5548 Posted April 23, 2016 Nowy Military 47 stanowczo za wielki. 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites
rradek 94 #5549 Posted April 23, 2016 Mnie wygląd nowego modelu bardzo się podoba, nawet te 3 atm nie są takie straszne (chociaż nawet przy nakręcanym unitasie można by te 5 zrobić), ale rozmiar definitywnie go dyskwalifikuje.A przecież tego unitasa można wcisnąć w kopertę i 42 mm, zwłaszcza że wodoszczelność i tak jest zerowa, więc koperta nie musi być pancerna.Nawet 44 mm byłoby znośne, chociaż i tak spore, ale 47 cm to patelnia. Mało kto ma na tyle duży nadgarstek, żeby to jakoś wyglądało... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 6047 #5550 Posted April 23, 2016 (edited) Zegarek bardzo ładny. Ale: Nie ma daty, za duży, Nowy Military 47 stanowczo za wielki. To akurat zalety są Mnie tam tylko WR nie odpowiada... A można jakieś "rozrysowanie" koperty zobaczyć? Może da się mu WR podnieść kombinując jakieś dodatkowe uszczelki? Edited April 23, 2016 by Daito 0 Share this post Link to post Share on other sites