Dascola 3 #901 Napisano 9 Lipca 2015 Hej Kasiu.Zgarnelam go bo spodobaly mi sie na spotkaniu , ten z centralna secynda , ktorego przywiozlas i postanowilam jednego kupic.To jeden z tych Must Hove just one A dla czego Pirol ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #902 Napisano 30 Września 2015 Kolejny mieszkaniec ze stajni Beckera juz czeka na transport do domu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #903 Napisano 1 Października 2015 Ja się tak nie bawię!! :rolleyes:Zazdrość mnie zżera.Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #904 Napisano 2 Października 2015 Dziekuje Oj, nie badz zly na mnie prosze. Jak znajde drugiego , dam znac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #905 Napisano 14 Października 2015 No i jest przystojniaczek.Oto on 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #906 Napisano 14 Października 2015 (edytowane) . Edytowane 14 Października 2015 przez Dascola 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #907 Napisano 15 Października 2015 No nie, następny drewniak!! Ciągle Ci mało?? Zostaw coś dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #908 Napisano 15 Października 2015 Zawsze sluze pomoca w poszukiwaniach Najlepiej , wpadaj do mnie i przy dobrym winku , poszukamy kolejnego drewniaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #909 Napisano 21 Października 2015 Koledzy i koleżanki, Co sądzicie o tej renowacji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #910 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Widac kosztowalo to cie duzo pracy. Dla mnie jednak wszystko wyglada na zbyt nowe. Taki zegar musi miec jakies rysy,zadrapania - czas powinien pozostawic jakis slad . Ta nakretka szesciokatna ktora dokrecono wskazowki to mialo tak byc w oryginale? . Cos mi nie pasuje. Pozdrawiam R. Edytowane 21 Października 2015 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #911 Napisano 21 Października 2015 Szukam końcówki, ale ciężko coś dostać. Może w dziale kupei/sprzedam się uda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #912 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Jak dla mnie, to cyfry są za duże. Edytowane 21 Października 2015 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #913 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Z tarczą wszystko gra i buczy. To nie jest tarcza z malowanymi indeksami to są aplikacje z mosiądzu malowane na czarno.Przesadzili tylko z sygnaturą i długim napisem. Poniżej fotka tarczy mojego zegara (nie ruszana tarcza bez renowacji). Edytowane 21 Października 2015 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #914 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Ta szóstka to ma tak być przesunięta w lewo ???11 jest wyżej względem godziny 1 jeśli odnośnikiem będą kwadraciki indeksów Cyferka godziny 9 jest też za wysoko oczywiście jeśli odnośnikiem będą minuty chyba że to one po stronie lewej są rozciągnięte Napis Gustav Becker też wydaje się opadać w dół po lewej stronie Sorry że się tak czepiam ale w naręcznych zegarkach na dziale Vintage często analizie podlega grubość kreseczki w napisach 1 na 1 mm - w naręcznych zegarkach szczegółów jest znacznie więcej mimo to renowator często staje na wysokości zadania - tutaj błędy są bardzo widoczne Edytowane 22 Października 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #915 Napisano 21 Października 2015 No to podziałkę minutową też popsuli 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #916 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Amroziuk, a możesz zrobić zdjęcie całej tarczy. Będę ogromnie wdzięczny. Edytowane 21 Października 2015 przez Robert Frączak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #917 Napisano 22 Października 2015 Zrobię dzisiaj wieczorem. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #918 Napisano 22 Października 2015 Dzięki za opinie. Jak uda mi się wszystko wyjaśnić to powiem, kto zrobił tarczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #919 Napisano 22 Października 2015 Teraz jest komplet idealnie do galerii Gustav Becker 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #920 Napisano 22 Października 2015 Fajny kącik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #921 Napisano 23 Października 2015 Piękny! Mój wymaga jeszcze dużo pracy. W przyszłym roku planuję oddać skrzynię do renowacji bo jest w kiepskiej kondycji. No i tarcze muszę reklamować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #922 Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Hej Kasiu.Zgarnelam go bo spodobaly mi sie na spotkaniu , ten z centralna secynda , ktorego przywiozlas i postanowilam jednego kupic.To jeden z tych Must Hove just one A dla czego Pirol ? Hm, chyba za rzadko przeglądam ulubione tematy. Pirol to model GB z katalogu rocznik 1924, tylko ze w katalogu jest wersja bez centralnej sekundy. Edytowane 30 Października 2015 przez kasiaMF 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #923 Napisano 30 Października 2015 Dziekujemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #924 Napisano 30 Października 2015 Nie jestem specem od budzików, ale on nie ma centralnej sekundy, lecz mały sekundnik. Ta "centralna wskazówka" jest do ustawiania czasu budzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #925 Napisano 30 Października 2015 Nie. Jest dokładnie odwrotnie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach