Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

P10TR

jaki zegarek na komunie?

Rekomendowane odpowiedzi

za tydzien mam komunie chrzesnicy i chcialbym jej kupic ladny ponadczasowy pamiatkowy zegarek. zadne casio czy swatche albo nie daj boze flik-flaki:-) pomozcie prosze, czekam na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
za tydzien mam komunie chrzesnicy i chcialbym jej kupic ladny ponadczasowy pamiatkowy zegarek. zadne casio czy swatche albo nie daj boze flik-flaki:-) pomozcie prosze, czekam na propozycje.

... i dziecko Cie znienawidzi :twisted: na komumie to sie teraz kupie wieze, wypasiona komorke, Playstation ale nie zegarek :wink:

ladny zegarek to kup dla siebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja wlasnie nie chce jej kupowac drugiego roweru, trzeciego odtwarzaca mp3 czy czwartego game boya ;) chcialbym zgrabny maly zegareczek ale taki na lata, z klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

to napisz jeszcze jaki budzet przeznaczasz na ten zakup, cos postaramy sie wymyslic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dostalem na komunie od Taty pieknego zlotego poljota na zlotej branzolecie...i bardzo sie cieszylem....

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
a ja dostalem na komunie od Taty pieknego zlotego poljota na zlotej branzolecie...i bardzo sie cieszylem....

ja tez i to tylko stalowego, ale cieszylem sie tak samo ;) tyle, ze to troche inne czasy byly :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kwadratowa piekna rakiete, oczywiscie nakrecana ;) ale to dziewczynka niestety, rakieta odpada :P budzet 0-1000 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem 0-1000PLN a nie 0-10000 :!: ;) prosze o dalsze propozycje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaz faktycznie, mamusia podobna... 8) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
chociaz faktycznie, mamusia podobna... 8) ;)

wstaw zdjecie mamusi to latwiej nam bedzie zegarek dobrac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabiałem. Tylko, że ja mam chrześniaka. Skończyło się na aparacie cyfrowym. To za młody wiek na zegarek - jak sie podoba dziecku to nie Tobie, jak kupisz przyzwoity to dzieciak będzie zawiedziony. Chrześniak i tak najbardziej się cieszył z drogiej piłki do nogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
napisalem 0-1000PLN a nie 0-10.000 :!: ;) prosze o dalsze propozycje :P

one kosztują odpowiednio

200 .000 pln i 120.000 pln :twisted:

sorry - ale to zegarki na całe życie :twisted:

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i racja ze mala nie doceni ale pamiatka bedzie i nie rozpadnie sie za dwa lata jak jakies plastikowe badziewie. dorosnie to bedzie wuja milo wspominac ;) a zdjecia mamusi nie wstawie bo byscie sie za bardzo podniecili... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, zapomnialem jeszcze jedno zero wstawic :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Chestnut

Czy się nie rozpadnie to bym tak z góry nie wyrokował, jak nie samo to przy małej pomocy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli zadnych konkretnych odpowiedzi? nikt nie wie jakie zegarki sie kupuje dziewczynce na komunie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
czyli zadnych konkretnych odpowiedzi? nikt nie wie jakie zegarki sie kupuje dziewczynce na komunie?

nie ma zdjec mamusi, nie ma odpowiedzi :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, ale chyba koledzy mają rację. Dziewczynce wtym wieku nie kupije się zegarka. No chyba, że jakiegoś ślicznego swatcha albo Flik-FLak-a, a nie zegarek dla starej babci :twisted:

Uwierz wstydziłaby się przyznać, ze dostała zegarek.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem dobrze zorientowany w nowoczesnych zegarkach, ale jako, że temat damskich zegarków jest mocno zaniedbany na forum postanowiłm troszkę poszperać po sieci. Oczywiście pierwsze co wpisałem w googlach to "Hamilton" - jenda z moich ulubionych marek (niestety platonicznie :cry: ).

Oczywiście się nie zawiodłem i znalazłem dwa piękne zegarki, które myslę, że maja spora szanse spodobać się dziewczynce, a i za 15 lat będą w sam raz (tak to sobie wyobrażam...)

model Hamilton H68311453 (ze strony http://www.wristwatch.com/ProductInfo.aspx...tid,,H68311453)

post-1412-0-24170000-1330502770.jpg

model Hamilton H31211955 (strona http://www.wristwatch.com/ProductInfo.aspx...tid,,H31211955)

post-1412-0-58564000-1330502771.jpg

Jeszcze trochę poszperam i może coś się jeszcze znajdzie. Niestety Hamiltonów w Polsce nie kupisz, więc pozostają sklepy internetowe.

Niestety wklejone adresy stron nie działaja dobrze, ale da się z nich wrócić do strony głównej i stamtąd poszukac tych Hamiltonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten drugi hamilton calkiem, calkiem, dzieki-nareszcie jakies propozycje. A ZDJEC MAMUSI NIE BEDZIE!!! SAM BEDE OGLADAL!!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mopss

Nie obraźcie się, ale szukamy zegarka dla chrześnicy, a nie dla Mamy. Chyba że się myle? ;)

A wracając do tematu: z doświadczenia po drugiej stronie lady powiem tak: na komunie dla dziewczynki klienci najczęściej jednak wybierają coś z biżuterii. Jeśli ma być to coś "na pamiątkę" to powinno być raczej z kamieniami szlachetnymi. Fajny komplecik (kolczyki i zawieszka) z brylantami na pewno nie przekroczą budżetu. I na pewno będzie to "ponadczasowe" Ale Ty chcesz zegarek...

Odrzucając z góry wszelkie Timex'y, Swatch'e, Casio i inne flikflaki, które sprzedają się teraz na kilogramy, najczęściej kupują zegarki złote. To naprawdę pamiątka. Ale do tysiąca zł może być trudno. Może zatem warto pomyśleć o jakimś klasycznym kwarcowym Tissocie, może Frederique'u, Maurice. A najlepiej jak zaglądniesz jutro do M1 do Yes'a i sam zweryfikujesz powyższe. Timex'a do nauki dostaniesz gratis a prawdziwy zegarek sam wybierzesz. Nie wstawiam zdjęć, bo wybór jest dość spory a i tak czekamy tu na fotki Mamy. Mam nadzieję że coś pomogłem!

Pozdr!

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie będę pomocny. Uważam zwyczajnie, że nie powinno się dzieciom kupować drogich prezentów z okazji I Komunii. One tylko odwracają uwagę od tego co w tym dniu najważniejsze.

Zegareczek jednak możesz wybrać, kupić, schować, poczekać i dać np. na 18tkę. Wtedy z pewnością zostanie bardziej doceniony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Marcin. Bylem dzisiaj w paru sklepach i wybiore cos szwajcarskiego za ok 800 (TISSOT ,CERTINA) lub japonia o polowe tansza(seiko, citizen) tez ladne. Waham sie i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.