Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się podobają: wskazówki, kanapka, data, szkiełko.

Nie wiem jaka jest grubość, ale w tego typu zegarku mniej mi na tym zależy niż np w Globemasterze czy AT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Omega rozbiła bank w tym roku ale nie od razu. White Side niepotrzebny i trochę... żałosny(?)

Ale po tych zdjeciach jestem mega nakręcony. Nie wiem ile finalnie mnie to będzie kosztować ale zaczynam zbierać ;) ... za kilka lat.

PloProf w tytanie na 8912 czyli wersji 8900 bez daty. I wiem, że zacznie się lament, że toolwatch ze szklanym deklem ale mam to w d..., zresztą jak zawsze przy moich wyborach ;)

Bezel ceramiczny, nie szafir jak poprzednio, w zestawie tytanowy mesh! i nowa guma.

Wiem podnieciłem się, ale chyba wolno? :)

Omega-Seamaster-Ploprof-1200M-2015-ablog

http://www.ablogtowatch.com/omega-seamaster-ploprof-1200m-co-axial-master-chronometer-watch/

to wystające z prawej strony to co to jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wystające z prawej strony to co to jest?

dobra już znalazłem :) zawór helowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawór He jest na dole. Na górze przycisk zwalniających blokadę bezela.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Nie wiem jaka jest grubość

16,27mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16,27mm...

Dzięki

Rzeczywiście - naleśnik to nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Naleśnik nie, a do tego najprawdopodobniej znów przez dziwnie wyprofilowany szafir na deklu będzie efekt lewitującego milimetr nad nadgarstkiem pączka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Basel tu, Basel tam, czas na trochę starego, dobrego marketingu :)

Suit_new.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy też to zero było bo pieniądz miał większą wartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połowa lat siedemdziesiątych mniej więcej . Przeliczenie tej ceny powinno dać do myślenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ale to chyba oczywiste, że ceny Speediego (i generalnie zegarków rosną) - nawet w znacznie krótszej perspektywie czasowej:

Omega-speedmaster-professional-moonwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  mam pytanie do kolegów z tego forum

W niedługim czasie wybieram się na profesjonalną strzelnicę ( broń krótka , półautomatyczna, maszynowa , gładkolufowa, snajperka SWD. )

czy w tym dniu warto bez obaw zabrać ze sobą zegarek , który codziennie noszę- 300 M ?, czy dać sobie spokój i założyć coś innego ?

Czy ktoś już poddawał takiej próbie ten typ zegarka ? . i czy mu nie zaszkodziło  ? pozdrawiam.

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Jak każdemu mechanicznemu zegarkowi - takie wstrząsy mogą mu zaszkodzić, a w szczególności zmniejszyć dokładność chodu. Nie musi się to stać, jednak może (analogicznie - jazda na rowerze nie po gładkiej nawierzchni), więc to kwestia indywidualnego wyboru. Żołnierze z zegarków w końcu korzystali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  mam pytanie do kolegów z tego forum

W niedługim czasie wybieram się na profesjonalną strzelnicę ( broń krótka , półautomatyczna, maszynowa , gładkolufowa, snajperka SWD. )

czy w tym dniu warto bez obaw zabrać ze sobą zegarek , który codziennie noszę- 300 M ?, czy dać sobie spokój i założyć coś innego ?

Czy ktoś już poddawał takiej próbie ten typ zegarka ? . i czy mu nie zaszkodziło  ? pozdrawiam.

Nie ten dział na takie pytanie....

Były juz temat " W jakim zegarku trzepać dywan" ,poszukaj ,problem podobny.....

Jak już musisz to zabierz na strzelnicę G -Shocka.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ten dział na takie pytanie....

Były juz temat " W jakim zegarku trzepać dywan" ,poszukaj ,problem podobny.....

Jak już musisz to zabierz na strzelnicę G -Shocka.

Na Twoim temacie o strzelectwie tylko kilku kolegów ma omegi, a Mój model  może dwóch lub trzech , dlatego pozwoliłem sobie napisać na ten temat na większym forum

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim temacie o strzelectwie tylko kilku kolegów ma omegi, a Mój model  może dwóch lub trzech , dlatego pozwoliłem sobie napisać na ten temat na większym forum

- temat nie jest mój

-forum jest wszędzie takie samo.... ;)

-zegarki mechaniczne [jak pisał Mateusz] ,a w szczególności te z naciągiem automatycznym lepiej nie narażać na ekstremalne warunki-przykład ,krawężnik,rower,Omega,sklejony włos,....pln koszty ^_^

Wez G-Shocka :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Kolega jak zawsze wypowiada Sam się w imieniu innych . Wiem że kolega interesuje się Historią .Więc czasy kiedy jednostki wypowiadały się i rządziły w imieniu większości skończyły się 25 lat temu. Kolega tego nie pamięta . Więc dajmy chwilę na parę innych wypowiedzi innych kolegów może coś jeszcze ciekawego dodadzą do tego tematu i zakończymy ten wątek Pozdrawiam :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Kolega jak zawsze wypowiada Sam się w imieniu innych . Wiem że kolega interesuje się Historią .Więc czasy kiedy jednostki wypowiadały się i rządziły w imieniu większości skończyły się 25 lat temu. Kolega tego nie pamięta . Więc dajmy chwilę na parę innych wypowiedzi innych kolegów może coś jeszcze ciekawego dodadzą do tego tematu i zakończymy ten wątek Pozdrawiam :D

Proszę bardzo , na elementarz zawsze jest czas......początek https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fxn--jzyk-polski-rrb.pl%2Fczytanie-ze-zrozumieniem&ei=n-oOVfjzNIvlUaaagSA&usg=AFQjCNGjsNJv8MtTCvI-geT_m13EHrKKuQ&bvm=bv.88528373,d.bGQ

-sam

-historia

- 26 lat temu

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega na wszystkich tematach gdzie dyskutujemy coś do Mnie ma . Jeżeli chodzi o teorię to kolega jest jak zawsze genialny. W praktyce- jak Ja dostawałem na manifestacjach pałą od ZOMO , kolega chodził w majtasach i uczył się chodzić :D , lub być może zaczynał czytać elementarz  albo Trybunę Ludu . Więc proponuje aby kolega dał mi spokój i mogli wypowiedzieć się inni .Po ilości Moich postów widać że zabieram głos rzadko , nie udaję fachowca od wszystkiego. Pytam się w sprawach zegarków jak czegoś nie wiem . A zapisałem się do klubu wcześniej niż kolega Pozdrawiam

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jeden tego typu wpis na forum głównym i zapadnie klapa w kolegi avatarze.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Kolega na wszystkich tematach gdzie dyskutujemy coś do Mnie ma . Jeżeli chodzi o teorię to kolega jest jak zawsze genialny. W praktyce- jak Ja dostawałem na manifestacjach pałą od ZOMO , kolega chodził w majtasach i uczył się chodzić :D , lub być może zaczynał czytać elementarz albo Trybunę Ludu . Więc proponuje aby kolega dał mi spokój i mogli wypowiedzieć się inni .Po ilości Moich postów widać że zabieram głos rzadko , nie udaję fachowca od wszystkiego. Pytam się w sprawach zegarków jak czegoś nie wiem . A zapisałem się do klubu wcześniej niż kolega Pozdrawiam

A czemu "Ja" "Mnie" "Moich"? Jego Wysokość takiej etykiety wymaga? ;)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu "Ja" "Mnie" "Moich"? Jego Wysokość takiej etykiety wymaga? ;)

Kolego nie chce jątrzyć , ani się kłócić . Ale jak piszesz w ważnej dla Ciebie i Kogoś innego sprawie to kultura wymaga , aby Twoja ortografia była w miarę poprawna i zwracanie się do kogoś z małej litery go nie uraziło. Tak przynajmniej Ja uważam . Pozdrawiam

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kolego nie chce jątrzyć , ani się kłócić . Ale jak piszesz w ważnej dla Ciebie i Kogoś innego sprawie to kultura wymaga , aby Twoja ortografia była w miarę poprawna i zwracanie się do kogoś z małej litery go nie uraziło. Tak przynajmniej Ja uważam . Pozdrawiam

A JA uważam, że pisanie o sobie z dużej litery, to dziwactwo,.. chyba zapożyczone z angielskiego, szanowny Kolego. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JA uważam, że pisanie o sobie z dużej litery, to dziwactwo,.. chyba zapożyczone z angielskiego, szanowny Kolego. :)

no comment

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi