Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tej wersji speedmastera? Podobno zwyczajowa nazwa to TinTin, na cześć  biało-czerwonych barw rakiety z bajki o przygodach TinTina, który wylądował na księżycu :) Oprócz tarczy, wszystko to standardowy moonwatch, tylko pudło stare i cena stara.

zdjęcia z internetów :)

post-69167-0-57363900-1464119559_thumb.jpg

post-69167-0-99322300-1464120118_thumb.jpg

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy, jednakże polujesz na klasycznego moonwatcha lub w szafirowej kanapce, a zakup wymarzonego zegarka to trudny temat nie wybaczający kompromisów, czyli zakupisz tintina i spoglądając na niego cały czas będziesz myślał o tej jedynej ukochanej, wymarzonej wersji, rozumiem ze chcesz zracjonalizować zakup wybierając opcję bardziej racjonalną pod względem finansowym, co rozumiem bo aktualne ceny moonwatchy( bo dodali większe pudełko) są rozbojem w biały dzień.

Pogódź się jednak z faktem że ta miłość mocno uderzy Cię po kieszeni i kup tą wymarzoną wersję...jesteś poprostu beznadziejnie zakochany ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie pytałem pod kątem zakupu dla siebie. Faktycznie cena klasyka o 4k większa a w zamian większe pudło, które wyląduje w piwnicy oraz dodatkowy, szmaciany pasek :)

TinTin mnie zaciekawił bo jest w klasycznej kopercie a nawiązuje do stylizacji marków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mówimy o nawiązaniach kolorystycznych w klasycznych nazwijmy to mark I pochodzących z innych marków to dla mnie numerem 1 jest Speedmaster Proffesional Moonwatch Japan Racing z referencją 3570.40.00, edycja limitowana na rynek japoński, dostępna w latach 04-05.

Ciekawe jeżeli chodzi o tintina to fakt, iż jest on nadal dostępny na stronie oficjalnej Omegi pomimo tego że podobno od połowy 2015 roku już go nie "produkują".

Edytowane przez fw86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście mark II racing dużo fajniejszy jednakże dyskutowaliśmy o "kolorowych" wersjach klasyków. Btw straszliwie zazdraszczam marka II w wersji racing Zbysiowi....i dla mnie jeżeli już speedmaster to na pewno mark II raczej właśnie w wersji racing ale ze względu na uniwersalność pewnie skończyłbym z klasyczną czernią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie pytałem pod kątem zakupu dla siebie. Faktycznie cena klasyka o 4k większa a w zamian większe pudło, które wyląduje w piwnicy oraz dodatkowy, szmaciany pasek :)

TinTin mnie zaciekawił bo jest w klasycznej kopercie a nawiązuje do stylizacji marków.

Szczerze? Jeśli nie miałbym tego nosić do garnituru to ten TinTin jest dużo fajniejszy niż klasyk. Pytanie ile dla Ciebie jest warta legenda wersji klasycznej? Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jeżeli chodzi o tintina to fakt, iż jest on nadal dostępny na stronie oficjalnej Omegi pomimo tego że podobno od połowy 2015 roku już go nie "produkują".

Ciekawe jest to, że jest do kupienia w Butiku na pl.3+. Na żywca wygląda całkiem sensownie.

Szczerze? Jeśli nie miałbym tego nosić do garnituru to ten TinTin jest dużo fajniejszy niż klasyk. Pytanie ile dla Ciebie jest warta legenda wersji klasycznej?

Dla mnie klasyk to obecnie "must have", a potem dla urozmaicenia mark.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie dociera do mnie ta wersja kolorystyczna, mam wrażenie że "plastikuje" poważny design. Gdyby to był Swatch bralbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to był Swatch bralbym.

Za 14k? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam nieśmiało do klubu Omegowców. Co prawda miałem już kiedyś Omegę Dynamic i 300-kę Seamastera na 1120 (z faktu ich niegdysiejszej sprzedaży do dzisiaj ubolewam), ale życie toczy się dalej i niedawno na nadgarstku wylądował Speedy w szafirach, oczywiście manual. Być może to przesada neofity, ale jak dla mnie to jest zegarek idealnie skomponowany, niby prosty w stylu, ale mający w sobie coś doskonałego...

post-46051-0-37095000-1464183703_thumb.jpg

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanapka to jest to, gratuluję

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Szlamfajer - graty! Świetny wybór.

To zegar, który ma u mnie dożywocie (mimo klątwy w tej sprawie na forum ;) ).

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny, aż mi się łezka w oku kręci i pomyśleć, że identycznego sprzedałem. Teraz żałuję i radzę Tobie nie sprzedawaj!!! Pozwól mu się zestarzeć przy Tobie ;-) Gratuluję.

Edytowane przez bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim. Ten zegarek został wymarzony i kupiony jako jeden z "docelowych" i mam nadzieję, że tak będzie. Kiedyś tylko dokupię Seamastera do zestawu, ale tylko jedną z wersji z falami na tarczy.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek
5207031_hdr_1464202149085.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim. Ten zegarek został wymarzony i kupiony jako jeden z "docelowych" i mam nadzieję, że tak będzie. Kiedyś tylko dokupię Seamastera do zestawu, ale tylko jedną z wersji z falami na tarczy.

Gratuluję zakupu, wygląda że mamy podobny zestaw marzeń, z tym że ja juz mam 300M a szukam moonwatcha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowy ale na innym nadgarstku

post-31778-0-14605300-1464353559_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał czy twoja Omega czasem nie wisi na alledrogo? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowy ale na innym nadgarstku

Trochę w innych klimatach będzie służyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę w innych klimatach będzie służyć :)

...też biurowo- czasami tylko na placu boju :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Rafał czy twoja Omega czasem nie wisi na alledrogo? :)

Nie. Buja się między Szwajcaria a SGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo to masz duży z niej pożytek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi