Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki groch z kapusta?

Zamiescilem tylko zdjęcie historycznego badz co badz egzemplarza z zartobliwym komentarzem, a Twoja wypowiedz wskazuje ze albo masz niestrawność albo nie rozumiesz przekazu...:)

Wyjaśniam, chodzilo mi o napis na deklu zegarka Aldrina ktory podarował Dänikenowi.

Tylko tyle i aż tyle :)

P.S Moja informacja jest rzetelna, w odmiennosci od Twojej Robercie.

Daniken byl we Wroclawiu, Aldrin dał mu ten zegarek, napis jest prawdziwy.

Tyle, koniec, kropka.

Teraz mozesz dopisać historie z mchu i paproci :)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam niestrawności - jeszcze - więc wychodzi na to że " nie rozumiem przekazu" . No chodzi właśnie o ten "żartobliwy" komentarz. Bo co ma FOIS do tego? Nie ta misja, nie ten zegarek. Nawet gdybyś nie znał tej historii to od dekla strony też to widać. Chodzi też o wszytkie Twoje " żartobliwe" komentarze w kolejnych postach...pełne no właśnie czego....poczucie wyższości, pogardy dla innych ...np co to za cienka aluzja do myślących że historia Omegi w kosmosie zaczęła się od współczesnej edycji numerowanej? Masz alergie na czasy współczesne ? Na współczesne zegarki? Na drogie zegarki? Rozpoczynasz kilka ciekawych wątków historycznych , wydaje się że znalazłeś swoją drogę ale krótki rajd po innych wątkach i chyba jednak ciągnie wilka do lasu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam niestrawności - jeszcze - więc wychodzi na to że " nie rozumiem przekazu" . No chodzi właśnie o ten "żartobliwy" komentarz. Bo co ma FOIS do tego? Nie ta misja, nie ten zegarek. Nawet gdybyś nie znał tej historii to od dekla strony też to widać. Chodzi też o wszytkie Twoje " żartobliwe" komentarze w kolejnych postach...pełne no właśnie czego....poczucie wyższości, pogardy dla innych ...np co to za cienka aluzja do myślących że historia Omegi w kosmosie zaczęła się od współczesnej edycji numerowanej? Masz alergie na czasy współczesne ? Na współczesne zegarki? Na drogie zegarki? Rozpoczynasz kilka ciekawych wątków historycznych , wydaje się że znalazłeś swoją drogę ale krótki rajd po innych wątkach i chyba jednak ciągnie wilka do lasu....

Wiesz co Robert jest najsmieszniejsze?

A to ze co nie napisze to zawsze się znajdzie jakiś filozof co wie lepiej....przykro mi, i zdziwiony jestem ze ostatnimi czasy starasz sie dołaczyc do ww grona..,

Pokazałem zegarek, dodalem komentarz i cytat z wizyty, czy nick @Master Yoda musi powodowac przyp.. się, czy jest sens czy jego brak...

Zazdroscisz czy o co Ci chodzi?

Zaraz oczywiscie jako rzutki w słowie i inteligentny gośc zrobisz ze mnie debila, by pózniej jak dziesiatki razy bylo gdy okaze sie ze racja byla po mojej stronie 'przywarować' do nastepnej akcji pod tytulem "trzeba Yodzie przypieprzyc'.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek mam fajniejsze rzeczy do robienia niż ganianie po wątkach i szukanie okazji do zaczepienia Ciebie. No nie jesteś w centrum mojego wszchświata - przyznaję . Ale ostatnio gdzie bym nie zajrzał to toczysz jakieś urojone krucjaty przeciw miłośnikom zegarków , szczególnie tych droższych. Porządki tu robisz ? samowolnie czy na rozkaz? ....mnie zamieć na oddzielną kupkę.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Urojone' :)?, jak glupoty wypisujecie to prostuję, oczywiscie nie jest to modne i milo postrzegane :)

Gdybym jedna bzdure napisał, to uwierz że byscie mnie do parteru doprowadzili :), a tak tylko zonglujecie słowami by cos pomieszać, bez ładu i skladu :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jasne. Już przeczytałem w wątku Rolexa - Ty "piszesz jak jest" . Marek daj znać jak zejdziesz z na ziemię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jasne. Już przeczytałem w wątku Rolexa - Ty "piszesz jak jest" . Marek daj znać jak zejdziesz z na ziemię.

Nigdy nie bylem bardziej realny niz teraz, Robert jak juz dojdziesz do siebie to pogadamy bo cos ostatnio strasznie sie fochujesz, a co gorsza nabierasz manier jak stara panna wypominajac sprawy poza tematem :), a Rolexa wspominasz jak akt defloracji :), zawsze i w kazdym temacie :)

P.S I jak pisalem, przestan zonglowac slowami, konkrety, nie gra półslowkami

Punkty, gdzie nie mam racji, krotko, jak nie to prosze zaprzestan.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fochujesz, stara panna, akt defloracji...to jakiś lokalny sznyt?

A co do konkretów - już nasza " dyskusja" nt nowej definicji repliki obrócona przez Ciebie w żart dała mi przekonanie że nie o rację tu chodzi. Więc nie będę dociekał dlaczego First Watch Worn on the Moon myli Ci się z First Omega in Space.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie dociekaj bo to ponizej Twoich i moich możliwość, tylko zanizasz nasz poziom Robercie :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żeby rozluźnić trochę atmosferę...

DSC_0698.jpg

DSC_0700.jpg

... żeby nie było, to tylko na kilka minut. Córka sobie zażyczyła :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nim doczytalem post do konca miałem juz napisać ze to pewnie córce się spodobało :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żeby rozluźnić trochę atmosferę...

... żeby nie było, to tylko na kilka minut. Córka sobie zażyczyła :)

Czemu tylko na chwilę? Moim zdaniem genialne letnie stylizacje. Do szortów i t-shirta :) Świetny plażowy design.

U mnie Zenith od dłuższego czasu. 368fa2cf6d936006cbcbb84832c2c9ee.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu tylko na chwilę? Moim zdaniem genialne letnie stylizacje. Do szortów i t-shirta :) Świetny plażowy design.

U mnie Zenith od dłuższego czasu.

Zenith świetny, tylko dlaczego w wątku Omegi ?  :)

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenith świetny, tylko dlaczego w wątku Omegi ? :)

Bo fajny :) Zawsze ciekawszy post, jak dorzuci się zdjęcie, a Omegi nie mam. Poszło to co na ręce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wakacje pewnie ponownie, na jej prośbę, podejmę próbę. Ale dziś mam naradę budowlaną i coś czuję, że mogliby mniej pewnie spoglądać na moje pomysły :) Delikatnie mówiąc :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wakacje pewnie ponownie, na jej prośbę, podejmę próbę. Ale dziś mam naradę budowlaną i coś czuję, że mogliby mniej pewnie spoglądać na moje pomysły :) Delikatnie mówiąc :)

Wszystko zależy od tego co budujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż to dużo mówić... Speedy to klasa sama w sobie! Aż zatęskniłem i pozazdrościłem. Trzymaj go.

Fotka niestety archiwalna. :-)

Omega%20Speedmaster%20Professional%20MTM

Wysłane z mojego ASUS_Z010D przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez PistolPete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i panowie po 5 latach oglądania, przymierzania, wahania się, negocjacji, witania się z gąską, wizytach w AD, na lotniskach europy, godzinach spędzonych na internetach... wreszcie jest. Moja pierwsza, wymarzona omega :) Zatem proszę o przyjęcie do klubu :)

post-32924-0-52737200-1490701456_thumb.jpg

post-32924-0-42808700-1490702080_thumb.jpg

Edytowane przez roback1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i panowie po 5 latach oglądania, przymierzania, wahania się, negocjacji, witania się z gąską, wizytach w AD, na lotniskach europy, godzinach spędzonych na internetach... wreszcie jest. Moja pierwsza, wymarzona omega :) Zatem proszę o przyjęcie do klubu

To się nazywa przemyślana decyzja zakupowa, 5 lat podchodów :)

Tym bardziej gratuluję wyboru, chyba najładniejsza wersja kolorystyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę i również koledze gratuluję

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słońce, Warmia.....w robocie.

post-31778-0-61912000-1490706972_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślę i również koledze gratuluję

To i ja się dołożę, fajny zegarek!

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi miło, cieszę się jak dziecko, znacie to uczucie? W końcu postanowiłem nie tylko mówić, ale zrobić. Nie czekać na życiową okazję;) . Ktoś mi powiedział: jak Ci się podoba to kup, nie mów o zakupie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi