Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem zegarek jest ok, jeszcze jak się uda zbić cenę.....

Można zaoszczędzić kilka tysięcy.

A nowy, użytkowany przez kilka miesięcy też może mieć kontakt z  futryną czy terakotą......

( Musi go zobaczyć dobry zegarmistrz i ocenić stan mechanizmu, jak wszystko ok, brać)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ja miałem kupić, odpuściłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za opinie. O to właśnie mi chodziło!

Ja miałem kupić, odpuściłem.

Czy mówisz o tym konkretnym egzemplarzu? Czy oglądałeś go na żywo?

Widziałem na zdjęciach że masz moonwatcha który był 'do poprawki', czy znalazłeś lepszy stan czy lepszą cenę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Dziękuję wszystkim za opinie. O to właśnie mi chodziło! Czy mówisz o tym konkretnym egzemplarzu? Czy oglądałeś go na żywo?

Widziałem na zdjęciach że masz moonwatcha który był 'do poprawki', czy znalazłeś lepszy stan czy lepszą cenę?

Mówisz o tym moonwatchu, który pokazuję?

Nic nie grzebałem przy swoim zegarku. Miałem okazję robić Speedmasera dla znajomego. To łatwe w robocie zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek można obejrzeć i sprawdzić u majstra przed zakupem. Poza allegro 9,5 tyś.

Ja bym się umówił na oględziny, bo w tej cenie od lat moonwatcha nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłbym od obejrzenia, następnie dobry zegarmistrz, ale naprawdę dobry. Jeśli wszystko ok, to bym nie przejmował się drobnymi wgniotkami czy rysami. Który z kolegów ma kilkuletni zegarek bez rysek i wgniotek, oczywiście jeśli nie jest przez cały czas w pudełku? Kupowałem swojego moonwatcha z rysą na dekielku co mogło sugerować niewłaściwe zaglądanie do mechanizmu. Po serwisie u Zbigniewa nawet rysa zniknęła, zegarek służy mi doskonale, ale pojawiły się nowe rysy i wgniotki na kopercie, ale tym razem już Moje. :D      

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Też tak można. Jak kupisz i bedziesz chcial SPA to zapraszam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłbym od obejrzenia, następnie dobry zegarmistrz, ale naprawdę dobry. Jeśli wszystko ok, to bym nie przejmował się drobnymi wgniotkami czy rysami. Który z kolegów ma kilkuletni zegarek bez rysek i wgniotek, oczywiście jeśli nie jest przez cały czas w pudełku? Kupowałem swojego moonwatcha z rysą na dekielku co mogło sugerować niewłaściwe zaglądanie do mechanizmu. Po serwisie u Zbigniewa nawet rysa zniknęła, zegarek służy mi doskonale, ale pojawiły się nowe rysy i wgniotki na kopercie, ale tym razem już Moje. :D

Zegarek jest do obejrzenia w Warszawie. Czy ktoś ze stolicy polecił by takiego właśnie zegarmistrza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest do obejrzenia w Warszawie. Czy ktoś ze stolicy polecił by takiego właśnie zegarmistrza?

Piękna 47, Pan Zbigniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Zbigniew powie Ci wszystko ;). Jak każda usługa, jeśli jest na dobrym poziomie musi kosztować, ale wierz mi warto.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo w tej cenie od lat moonwatcha nie było. 

Niedawno na Allegro był Moon za 10,5 chyba, poza Allegro spokojnie za 9 z kawałkiem by poszedł. Na Czasoholikach na FB parę tygodni temu też była sztuka poniżej 10k. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno na Allegro był Moon za 10,5 chyba, poza Allegro spokojnie za 9 z kawałkiem by poszedł. Na Czasoholikach na FB parę tygodni temu też była sztuka poniżej 10k.

Z bransoletami były?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z FB na NATO zdaje się, ten z Allegro to nie wiem.

Tego z FB pamiętam. Do ceny trzebaby doliczyć min. +1500 zł na bransę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, odnosiłem się do tego że moonwatche w tej cenie się ogólnie zdarzają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jasne, odnosiłem się do tego że moonwatche w tej cenie się ogólnie zdarzają.

Masz rację.

Ale okazje cenowe często czegoś nie mają do kompletu i to wpływa na ich niższą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego to już nie jest okazja.

Dokładnie tak.

Choc znam na forum takich co z bransoletą kupili Moona za 20, czy 30 pln....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Muszę podzielić się z Wami moim przypadkiem. Chodzi o Aqua Terra, rocznik 2014, caliber 8500. Byłem zachwycony jej chłodem, w ogólnym rozrachunku śpieszyla niecałą sekundę na dobę. Jednak kilka dni temu zupełnie przypadkiem odłożyłem ją na bok, koronką do góry. Po około 2 godzinach przyspieszyła o 8 sekund... Myślałem, że mam omamy wzrokowe ale aby się upewnić ustawiłem ją wg zegara atomowego, położyłem w taki sam sposób i poszedłem spać. Rano, po około 8h było + 17 sek. Zostawiłem na czas pójścia do pracy, po powrocie było już + 52 sek., a po całej dobie +112 sek. Skorygowałem czas i drugi dzień spędziła na nadgarstku, było ok około + 1 sek. Kolejny test statyczny, dekielkiem w dół znów wypadl dobrze, a kolejny na boku koronka w górę pokazał dużą odchyłke. W związku z powyższym dziś udałem się do Chronosa w Chorzowie i tam po pomiarach wychodzi, że wszystko jest w porządku. O mały włos wróciłbym do domu z zegarkiem ale jednak po rozmowie z zegarmistrzem zostawiłem Omege na obserwację. Zegarek jest jeszcze na gwarancji. Wiem, że można gdybać ale czy możliwe jest, że test na maszynie pokazuje prawidłowe wartości, a ja zaobserwowałem taką odchyłke? Bo w rozmowie z Panem z serwisu odniosłem wrażenie, że wg niego opowiadam bajki bo "na urządzeniu od razu wszystko by wyszło" i już nie wiem co o tym myśleć. Może ktoś miał podobny przypadek? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Edytowane przez Bronn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwe, że w różnych pozycjach balans będzie różnie bujał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie tak skrajne...

Moim zdaniem oś balansu jest uszkodzona.

To tylko teoria.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie to dziwi, a nie chce dać się zbyć po jednym pomiarze. Zobaczymy co pokaże test w zakładzie, mam nadzieję, że podejdę rzeczowo do tematu. Najchętniej nie chciałbym w nim grzebać ale jak będzie trzeba to cóż... Pozostanie modlić się aby nie było gorzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi