Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Pasek rzeczywiście genialny i tworzy idealną całość. Niechby nawet tyle kosztował, ale z ceną tych wypełnień przegięli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez skojarzeń proszę :) jaka guma z oryginalnych lub bardzo dobrej jakości będzie pasować do smpc?

RubberB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno dwie najlepsze opcje do SMPc to RubberB lub oryginalny OME-98000085. Mam plan zakupu na lato któregoś z nich to w swoim czasie pokarzę zdjęcia - na ten moment skłaniam się chyba ku drugiemu z nich. Zdjęcia z Internetu.

RubberB

post-100816-0-62902100-1517142991_thumb.jpg

OME-98000085

post-100816-0-50896300-1517142959_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Podobno dwie najlepsze opcje do SMPc to RubberB lub oryginalny OME-98000085. Mam plan zakupu na lato któregoś z nich to w swoim czasie pokarzę zdjęcia - na ten moment skłaniam się chyba ku drugiemu z nich. Zdjęcia z Internetu.

RubberB

OME-98000085

Jest też OME-97988082, niebieska guma do starszych SMP - electric blue - nie wiem czy odcień będzie pasował do SMPc.

Widziałem jeszcze aftermarketową gume Zealande i ten kolor dobrze pasował do niebieskiej SMPc.

http://www.zealande.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.539210dd09e5e319e1dbde3192288d1b.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem oryginał w PO i średnio mi leżał

Popieram, też miałem ten problem. Guma źle układała się przy uszach, nie schodziła płynnie w dół, odstawała i zegarek wydawał się nieproporcjonalny na ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Planecie 8500 nie ma tego problemu. Guma leży jak należy, nic nie odstaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ARES pokaz tyl zegarka. Jest przeszklony?

Zdjęcie na szybko telefonem, więc jakość jest, jaka jest.

post-29409-0-89659800-1517178267_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Czy z numerów seryjnych współczesne produkowanych seamasterów jest możliwość odczytania daty produkcji ? Jest może do tego jakaś strona albo jakiś system odczytywania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Nikt nic nie jest w stanie podpowiedzieć ? Nie da się w przybliżeniu określić daty produkcji po samym numerze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Właśnie nic nie mogę znaleźć jedyne co mi się udało odgrzebać na innych forach to:

79/80 2006

81/82 2007

83/84 2008

85/86 2009

Ale nie wiem ile w tym prawdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Czy z numerów seryjnych współczesne produkowanych seamasterów jest możliwość odczytania daty produkcji ? Jest może do tego jakaś strona albo jakiś system odczytywania ?

Numer z ucha powie Ci wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy możesz zdradzić jak odczytać numer z ucha w kontekście daty produkcji? Dla przypomnienia, chodzi o współczesne zegarki.

Edytowane przez tritium.hands

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

A czy możesz zdradzić jak odczytać numer z ucha w kontekście daty produkcji? Dla przypomnienia, chodzi o współczesne zegarki.

Komu przypominasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komu przypominasz?

Wspomniałeś, że "numer z ucha powie Ci wszystko", więc poprosiłem, żebyś podzielił się wiedzą szerzej - w jaki sposób przełożyć ten numer na datę produkcji? Podaj konkrety proszę, jeśli to oczywiście nie problem :) Szczególnie interesują mnie, ale też osobę która zapytała pierwsza, współcześnie produkowane zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

Jest może do tego jakaś strona albo jakiś system odczytywania ?

Tak, jest strona Omegi. Logujesz sie, wpisujesz numer z ucha koperty Omegi i masz na tacy sporo informacji, w tym rok prod.

Teraz napisz o co Ci chodzi z tymi współczesnymi???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem jak mówisz, ale nigdzie nie widzę możliwości sprawdzenia numeru seryjnego. Jest zakładka "MY WATCHES" ale to tylko miejsce do wskazania numerów referencyjnych zegarków, które posiadasz.

No współczesne zegarki. Wyprodukowane w tym roku, w zeszłym, kilka lat temu, powiedźmy po 2000 r.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

W każdym zakładzie serwisującym Omegę (autoryzowanym) sprawdzą Ci po tym numerze zegarek. Kolega nie pisał czy koniecznie chce to zrobić sam. Zawsze można podejść do zegarmistrza.

A o współczesnych piszę cały czas, nie zapomniałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi