Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a):

image.thumb.jpeg.fc6e173ce060c96c5f044b66a7250d66.jpeg

W swoim żywiole … 🥰

Świetnie wygląda 👌 te fale w tej nowszej referencji to jak dla mnie tylko na białej tarczy się ładnie prezentują ale czarna gładka tarcza jest świetna 🙌 ciekawe do którego roku była produkowana ta ref. 🤔 chyba nie ma żadnych szans żebym zobaczył ten model w butiku omegi  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Świetna jest ta SMPc 300. Miałem i dobrze wspominam. Tylko ciężko jest trafić na centrujący bezel. Przyzwoity werk, a jedyną wadą jest bransoleta tej samej szerokości na całej długości. Trzeba też dokupić extra zapięcie z szybką mikroregulacją, jak dobrze pamiętam. 
20191006_100601.thumb.jpg.c2d04727f6f5a244b3f95a1010babe4b.jpg
U mnie bezel nie centrował.

Jak to się stało, że taki kupiłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Jak to się stało, że taki kupiłeś ? emoji14.png

I dlaczego się go pozbyłeś ? 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pewnie wsadził do wody z odkręconą koronką jak na zdjęciu emoji2960.png

A potem po cichu wystawił w klubie na sprzedaż 🤣

9 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Pewnie wsadził do wody z odkręconą koronką jak na zdjęciu emoji2960.png

A Ty Piotrze masz jakiś zegareczek z Omegi ? 🤔😉 czy ta marka ci nie odpowiada ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mam Omege De Ville Hour Vision emoji6.png

Ja już swoją omegę zamówiłem teraz tylko czekać jak przyjdzie 🥰 Lange zostawię bardziej na specjalne okazje i nie tylko a omegę będę dojeżdżał codziennie żeby nie miała za lekko 🤭😈 Lange nie jest zegarkiem do noszenia na codzień a takiego mi trochę brakuje😏 u mnie Omega nudzić się nie będzie w okresie letnim mam morze, ocean jest wystarczająco dużo soli 🤭😆 a w okresie zimowym zostaje basen i sauna więc odpowiednie SPA będzie mieć zapewnione  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą sauną to oczywiście żartuje 😉 wysoka temperatura oraz para mogą źle wpłynąć na uszczelki i nie tylko a może jest ktoś w klubie kto próbował wchodzić ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, mario1971 napisał(-a):

A tu jeszcze jedna fota SMPc bez fal. 😄

20190629_192918-01.jpeg

I tego właśnie wybrałem 😉czarna ceramika czarna tarcza, odrobina czerwonego wszystko się ładnie prezentuje, teraz zacznę od omegi ale z czasem spotkamy się w klubie rolex :)  też chce polizać tego prestiżu i luksusu a nie tylko oglądać :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

O proszę no to teraz mnie zaskoczyłeś 😊 ja myślałem, że ty jesteś miłośnikiem samych najlepszych i najdroższych zegarów jak Rolex i Lange 🤭😉 a tutaj zdjęcie z omegą 😎 super 🙌 a jeśli chodzi o tarczę i jej kolor to ta czerń jest taka jak powiedzmy w explorer II albo jakimś Submariner ? Nie wiem czy mam rację czy mogę się mylić ale w Rolku ta czerń jest jakby lakierowana bardzo intensywna, chciałbym żeby w tej omedze taka była😊 i jeszcze jedna rzecz czy można mieć w tej omedze gumę zamiast bransolety chodzi mi o oryginalny pasek z gumy czy tylko z bransoletą te zegarki były dostępne ?

Gumy chyba oryginalnej nigdy nie było, ale bez problemu jakiś pasek aftermarket się znajdzie. Zealand robi bardzo dobre w sensownej cenie , często są na jakieś rabaty.

11 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Świetna jest ta SMPc 300. Miałem i dobrze wspominam. Tylko ciężko jest trafić na centrujący bezel. Przyzwoity werk, a jedyną wadą jest bransoleta tej samej szerokości na całej długości. Trzeba też dokupić extra zapięcie z szybką mikroregulacją, jak dobrze pamiętam. 

20191006_100601.jpg

U mnie bezel nie centrował. 😆

Bransoleta to i wada i zaleta, jednak wyróżnik tego modelu, trochę kiczowata kwintesencja lat 90’. Ja lubię. ;) 

1 godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

I tego właśnie wybrałem 😉czarna ceramika czarna tarcza, odrobina czerwonego wszystko się ładnie prezentuje, teraz zacznę od omegi ale z czasem spotkamy się w klubie rolex :)  też chce polizać tego prestiżu i luksusu a nie tylko oglądać :D 

Mialem i smpc41 i suba 41, nie czujesz przy tym drugim ze masz lepszy zegarek na ręku, poza magią korony. ;) Sub obiektywnie jest lepszym projektem, np. bezel w Omegach ciężko obrócić , co w profesjonalnym driverze jednak wada.  Ale czy wartym trzy razy więcej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

To mój mocny kandydat zakupowy na ten rok, ale teraz w styczniu jeszcze nie przesądzam. Rozważam sobie czy iść właśnie w kierunku chrono, czy w stronę Rolexa.  Dzięki za foto poglądowe.

W stronę Roleksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Ale czy wartym trzy razy więcej? 

A wiesz jak to jest jak się kasę ma to mało kto na to patrzy, wtedy ma być korona i tyle 😊 a drugi będzie zaś rozważał 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Tylko ciężko jest trafić na centrujący bezel.

U mnie centruje w punkt.

20260114_102000.thumb.jpg.2162481053357fe0e262162a954bfa93.jpg

Gumy chyba oryginalnej nigdy nie było, ale bez problemu jakiś pasek aftermarket się znajdzie. Zealand robi bardzo dobre w sensownej cenie , często są na jakieś rabaty.

Bransoleta to i wada i zaleta, jednak wyróżnik tego modelu, trochę kiczowata kwintesencja lat 90’. Ja lubię. ;) 

Zgoda w 100% 👍 przy odrobinie kombinacji idzie dopasować gumę od nowszej ref. 😁

Mialem i smpc41 i suba 41, nie czujesz przy tym drugim ze masz lepszy zegarek na ręku, poza magią korony. ;) Sub obiektywnie jest lepszym projektem, np. bezel w Omegach ciężko obrócić , co w profesjonalnym driverze jednak wada.  Ale czy wartym trzy razy więcej? 

Tu również zgoda 🙂 najlepiej mieć oba 😁

5 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Z tą sauną to oczywiście żartuje 😉 wysoka temperatura oraz para mogą źle wpłynąć na uszczelki i nie tylko a może jest ktoś w klubie kto próbował wchodzić ? 

Byłem w saunie, przeżyła i ma się całkiem dobrze 👍😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, tbn napisał(-a):

np. bezel w Omegach ciężko obrócić , co w profesjonalnym driverze jednak wada.

Zależy jak na to patrzeć, generalnie właśnie profesjonalne zastosowanie wymaga ciężkiego chodzenia bo unikniesz przypadkowego obrotu. To jest temat rzeka ale w uproszczeniu walka z obracaniem spowodowała ciasne pasowanie bezeli, zegarki z zabezpieczeniem typu ploprof, albo z wewnętrznym bezelem obracanym osobną koronką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem obie omegi. Starsza fajnie nosila się na bransolecie i była bardzo wygodna na płaskim nadgarstku 16,5cm. Teraz mam nową - na bransolecie klockowata i ciężka ale na gumie bardzo wygodnie :). Nowsza na pewno bardziej ciekawa, polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

I co możecie o niej powiedzieć ? Jakość, komfort noszenia

IMO komfort noszenia lepszy niż w nowszych ref.

Ogólnie to świetny zegarek 👍

12 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

a jeśli chodzi o tarczę i jej kolor to ta czerń jest taka jak powiedzmy w explorer II albo jakimś Submariner ? Nie wiem czy mam rację czy mogę się mylić ale w Rolku ta czerń jest jakby lakierowana bardzo intensywna

Tarcza ma bardzo intensywny połysk, jakby była pokryta taflą szkła 😉 mogę się mylić ale jest chyba ceramiczna jak w nowszych ref.😁

Co prawda u mnie niebieska, ale czarna ma podobnie (zdjęcie stare) :20250827_151131.thumb.jpg.38ff988bdc42c0bf57d7c33d4457f019.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Polar fajniejszy emoji106.png

Pioter zostaw te biedne nurki na gumce :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

musi mieć m.in bezel obracany tylko w jednym kierunku

Dokładnie tak ale to była taka oczywistość ze pominąłem - co do pełnych indeksów nie jestem pewny bo nie znam treści ISO na pamięć 🙂 pamiętam za to że byla mowa o czytelności wskazań...

Swoja drogą super ze zabierasz seamastera na nura, mnie korci to samo z subem tylko gorzej zabieraniem go na 2 koniec świata - ale może kiedyś sie uda przy wyjeździe wyłącznie na nurkowanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jan napisał(-a):

mnie korci to samo z subem tylko gorzej zabieraniem go na 2 koniec świata - ale może kiedyś sie uda przy wyjeździe wyłącznie na nurkowanie 

@Jan
Byłbyś pierwszym o którym chociaż słyszałem, bo widzieć jeszcze Rolexa nie widziałem żadnego 🤔

Także pochwal się już po, nie musi być ze zdjęciem uwierzytelniającym 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi