Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

A mogli dać pełen dekiel... mogli... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a stronę wcześniej pisałem - wywal lupę ! :)

taka moja rada - sprzedaj tą Omegę, ona Ci już nigdy "szczęścia" nie da ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a stronę wcześniej pisałem - wywal lupę ! :)

taka moja rada - sprzedaj tą Omegę, ona Ci już nigdy "szczęścia" nie da ;)

to fakt, tylko ta Omega jest już tak "sławna", że kto to ją kupi...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli te rysy na mechanizmie są widoczne gołym okiem to mnie by to strasznie wkurzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Gołym okiem niestety Panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrolę jakości z tego, co pamiętam z odległości 30cm się przeprowadza. Nawet mosiężna pęseta potrafi zostawić slad na tak delikatnym zdobieniu.

A co do wymagań to faktycznie - lepiej chyba zegarek z Pieczęcią Genewską kupić :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

no właśnie na deklu nie ma plomby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega nie daje juz żadnych plomb ani na nowych zegarkach ani na serwisowanych

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gołym okiem niestety Panowie

a pisalem, ze za szybko to zrobili :D no nic, skarz sie teraz na stronie Omegi i takze do serwisu. Jesli sa bardzo glebokie a ich nie bylo to koperta do wymiany a mechanizm to nie wiem co ci poradza.

Mnie zastanawia kto to pracuje u nich, ze taka niedbalosc, rzeznik? ciezko mi sobie to wyobrazic, ze nikt nie robi inspekcji zegarka.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

post-56849-0-22857900-1459342784_thumb.jpg

żeby nie być gołosłownym zdjęcie z telefonu z ok 20 cm ale nie wiem jak to będzie widać przy jakości foty z telefonu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby nie być gołosłownym zdjęcie z telefonu z ok 20 cm ale nie wiem jak to będzie widać przy jakości foty z telefonu

widac golym okiem na zdjeciu. Ale amatorka :D no nic, rozmawiaj, tlumacz ale to na uszach to zle wyglada. Ogolnie, mowiac szczerze, mojej zony zegarek zostal podobnie porysowany podczas serwisu. Wymienili cala koperte, a nie byl juz nowy (2 lata prawie) ;)

to jak z samochodem, porysuja to musza naprawic. nie ma zmiluj.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Naprawdę Panowie mam kilka rysek na tym zegarku :) i nie świruje (posiadacze wiedzą zapewne jak wygląda pierwszy link tuż pod zapięciem ) i nawet olał bym rysy na uszach. ale przeszklony dekiel do czegoś zobowiązuje. A gołym okiem gorzej to widać niż pod lupą. Rysa na samej gorze idąca od śruby na pierwszy rzut oka wygląda jak pęknięcie i naprawdę myślałem, że ktoś tak dokręcił płytę, że pękła. Ale przecież to niemożliwe prędzej główka śruby by strzeliła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie co, spieprzyli sprawę i bedą musieli to wymienić :) ale pomysł sobie w ten sposób ze po takim czymś to bedziesz miał fajny zegarek który będzie prawie jak nowka :)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

No tak po paru latach takiego przysyłania i odsyłania w kółko i wymian zniszczonych podzespołów podczas serwisu to będzie never-ending nówka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Raczej dalej. Kolejne rysy tym razem bardziej głębokie :(

post-56849-0-93768400-1459346620_thumb.jpg

Na pewno nie moje bo mam zdjęcia sprzed wysyłki. Tak SGP dba o nasze zegarki :(

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oddawałem do SGP i oddali mi zegarek w stanie jakim ja go oddałem wiec nie można generalizować. Masz od samego początku wyjątkowego pecha. Zegarek odesłali ci kurierem ?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się wku...ł na maksa .Jedną ryskę w mało widocznym miejscu jeszcze bym przebolał, ale to już przegięcie

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Tak kurierem. Na razie zachowuje spokój :) poszedłem się przewietrzyć i wziąć głęboki oddech :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kurierem. Na razie zachowuje spokój :) poszedłem się przewietrzyć i wziąć głęboki oddech :D

tego nawet nie da sie spolerowac, za glebokie sa. Spokojnie wyslij ponownie i domagaj sie oddania zegarka w stanie ktory dostali. Moze nowka :D

Taki maly protip: Popros ich o zdjecia z przyjecia zegarka. Zgodnie z protokolem musza je robic za kazdym razem

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak pismo od prawnika by się przydało wcześniej to by może się postarali trochę. Współczuję, Ty już pecha zegarkowego to chyba na kolejne 50 lat wykorzystałeś :)

Lubię Omegę ale serwis to mają jeszcze duużo słabszy od Rolexa. Nie rozumiem jak te ciućmoki mają jeszcze autoryzację Omegi po tylu f*ck-up'ach. Inwestują kupę kasy w butik, który nawiasem mówiąc działa bardzo profesjonalnie, a pierdzielą sobie opinię serwisem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź juz z tym prawnikiem nie przesadzaj ... Za każdym razem przy reklamacji lecisz do papugi?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Nosz cholera Panowie. Mam zegarek z dużo mniej prestiżowej "półki" 2824 basic. Koperta indeksy i wskazówki poprawnie wykonane. Odchyłka po 5 latach (1 serwis po drodze) plus 5 sekund na tydzień. Żadnych problemów. serwis też poprawnie wykonany, zero uszkodzeń. To nie dziwcie się, że jestem delikatnie mówiąc wkurzony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi