Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie mu na tym parciaku! Podaj namiary na pasek, jeśli możesz.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fajnie mu na tym parciaku! Podaj namiary na pasek, jeśli możesz.

Polecam szczerze.

https://bulangandsons.eu/products/safari-taupe-canvas-watch-strap?pr_prod_strat=e5_desc&pr_rec_id=6e06b193f&pr_rec_pid=8644353229124&pr_ref_pid=8730697007428&pr_seq=uniform

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Uwazajcie na podrobki na chrono24: 

Ten zegarek ma wiele rzeczy zle zrobionych, ale najbardziej to widac po deklu - brak numeru seryjnego, ktory mozesz sprawdzic na stronie Oris. 

IMG_7516.jpeg

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pytałem już chyba kiedyś , ale nie otrzymałem odpowiedzi. Chodzi mi o serwis mojego Aquisa II . Wiadomo, że to podstawowa Sellita sw200-1 i zastanawiam się czy macie jakieś sprawdzone serwisy w Warszawie czy faktycznie lepiej odesłać zegar do głównego serwisu do Wrocławia??trochę kłopotu z tym jest i czas oczekiwania chyba około miesiąc Koszt tam to pewnie jakieś 1000 zł , więc nie mało , ale takie dziś mamy ceny. Jak wy radzicie sobie z serwisem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gambit17 napisał(-a):

Panowie pytałem już chyba kiedyś , ale nie otrzymałem odpowiedzi. Chodzi mi o serwis mojego Aquisa II . Wiadomo, że to podstawowa Sellita sw200-1 i zastanawiam się czy macie jakieś sprawdzone serwisy w Warszawie czy faktycznie lepiej odesłać zegar do głównego serwisu do Wrocławia??trochę kłopotu z tym jest i czas oczekiwania chyba około miesiąc Koszt tam to pewnie jakieś 1000 zł , więc nie mało , ale takie dziś mamy ceny. Jak wy radzicie sobie z serwisem? 

Jak nie ma gwarancji to może napisz zapytaj się u Dolińskiego a koledzy polecają Pana Leszka Szumilasa z Krakowa tylko tam oczekiwanie na pewno powyżej 3 miesięcy nawet jeżeli to przegląd. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.png.25238406bd53def30d93306f362170c7.png

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś rozważał zakup Divers Sixty Five to właśnie wrzuciłem na bazarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy trafiliście gdzieś w sklepach klamerki z brązu do paska do Orisa? mam wersję candy z bransoletą, ale wolałbym pasek. Niestety nie znalazłem nigdzie takiej do kupienia, ale w jednym sklepie www zauważyłem że ktoś taką ma w tym modelu.

obraz.png.f2ca8cc5b01acf05ddebd0a94aa00f14.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krzysiek_W napisał(-a):

Czy trafiliście gdzieś w sklepach klamerki z brązu do paska do Orisa? mam wersję candy z bransoletą, ale wolałbym pasek. Niestety nie znalazłem nigdzie takiej do kupienia, ale w jednym sklepie www zauważyłem że ktoś taką ma w tym modelu.

obraz.png.f2ca8cc5b01acf05ddebd0a94aa00f14.png

Napisz albo zadzwoń do Wrocławia, do serwisu znanego polskiego sklepu, tu znajdziesz namiary: https://www.zegarki.pl/serwis

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rrr napisał(-a):

Powrót Pointer Date do kolekcji. Tym razem Waldenburgerbahn Limited Edition

20250326-070508.jpg

Gratuluje. Jednak Pointer to pointer :) 

Jak na żywo w porównaniu ze standardowym  czarna tarcza w limitce?? 

UHInoqu.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Różnica jest zauważalna bo standardowa w praktyce nie jest czarna tylko trochę bardziej ciemno szara.

Jednak kolor czarny w tej limitce to taki prosty czarny a nie "deep black". Całość robi jednak bardzo fajne wrażenie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.03.2025 o 10:18, kornel91 napisał(-a):

Teraz mnie coś jeszcze zaczęło zastanawiać. Mogę sie myslić ale miałem kiedyś wersję standardowa i ta moja limitka wydaje się mieć bardziej wypukły szafir. Zmierzyłem i zegarek ma 12,5 mm grubości. Czy dobrze pamiętam że wersja standardowa miała poniżej 12 mm (chyba 11,8)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, rrr napisał(-a):

Teraz mnie coś jeszcze zaczęło zastanawiać. Mogę sie myslić ale miałem kiedyś wersję standardowa i ta moja limitka wydaje się mieć bardziej wypukły szafir. Zmierzyłem i zegarek ma 12,5 mm grubości. Czy dobrze pamiętam że wersja standardowa miała poniżej 12 mm (chyba 11,8)?

Teraz zmierzyłem delikatnie suwmiarką i wychodzi 12,5 mm chociaż na zegarki zielona góra jest 11,8 mm. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Domingo66i6 napisał(-a):

e32d9fa2350e3e58a40a726efc93ed81.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

skąd pasior?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi