Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Movember prawdopodobnie w ciągu kilku najbliższych dni trafi na bazarek. Nie jestem w 100% przekonany, ale w duchu ciągłej redukcji padło również na ten, najbardziej chyba uniwersalny wariant 65. Gdyby ktoś był zainteresowany szczegółami to zapraszam do kontaktu, a fotki sprzedażowe i ogłoszenie powstaną pewnie w weekend. 

DSC05727.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi  się:

Screenshot_20250820_230047_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250820_230057_Samsung Internet.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szuka nowego nadgarstka (full ++) 

IMG_6218.JPG

Edytowane przez Domingo66i6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

@Artur74 trochę Ci pomogę w temacie Orisa :)

sbyKPHe.jpeg

No w końcu ktoś 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, wojtek91 napisał(-a):

Założyłem bransoletę by zrobić zdjęcia sprzedażowe, no i stało się to czego się obawiałem. Póki co nie trafi na bazarek w ogóle 😉 Żeby go zastąpić musiałbym kupić BB54 (który będzie nieco za mały) lub BB58 (którego już miałem i dobrze wspominam). Chyba najlepiej będzie przeczekać chwilową chęć sprzedaży i zobaczyć czy wrócę do częstszego noszenia go. 

IMG_20250826_104149.jpg

I słusznie, w tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz. 

Ja też 65 porównuję do BB58 i jakościowo dużo nie odstaje, a po co przepłacać ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, tommly napisał(-a):

I słusznie, w tym przedziale cenowym nic lepszego nie znajdziesz. 

Ja też 65 porównuję do BB58 i jakościowo dużo nie odstaje, a po co przepłacać ;)

I tak, i nie 😉 Divers 65 miałem chyba już 4 warianty. Sam koncept jest świetny i rzeczywiście nosi się go jak skin divera z krwi i kości - jest płaski i lekki, dobrze leży na nadgarstku.

Niemniej, bransoleta (moim zdaniem) dużo lepsza jest w BB58, a nie ukrywam, że ostatnio mam jakiś powrót do noszenia zegarków na bransoletach jeśli tylko mogę. 

W zasadzie każdy Divers 65 to dobrze wydane pieniądze, ale nie jest to dla mnie zegarek porównywalny 1:1 do BB58. Pomijam mechanizm, bardziej skupiam się na innych aspektach. 

Czy warto płacić czasem drugie tyle za Tudora? Wracając do pierwszego zdania: i tak i nie 😄Oba zegarki są na rynku wtórnym wycenione bardzo dobrze i kupując je wiemy za co płacimy. 

Gdyby nie fakt, że w zasadzie "wychodzę" z zegarków to pewnie sprzedałbym 65 i wrócił do któregoś z Tudorów. Jako, że niejako czasowo odchodzę od tego hobby, prawdopodobnie koniec końców skończy się na sprzedaży Movembera, a nie wymianie na jakiś jego droższy lub tańszy odpowiednik. Fakt, że się waham świadczy tylko o tym, że naprawdę uważam, że jest to świetne zegarek w klimacie vintage, dający dużo frajdy. 

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, wojtek91 napisał(-a):

I tak, i nie 😉 Divers 65 miałem chyba już 4 warianty. Sam koncept jest świetny i rzeczywiście nosi się go jak skin divera z krwi i kości - jest płaski i lekki, dobrze leży na nadgarstku.

Niemniej, bransoleta (moim zdaniem) dużo lepsza jest w BB58, a nie ukrywam, że ostatnio mam jakiś powrót do noszenia zegarków na bransoletach jeśli tylko mogę. 

W zasadzie każdy Divers 65 to dobrze wydane pieniądze, ale nie jest to dla zegarek porównywalny 1:1 do BB58. Pomijam mechanizm, bardziej skupiam się na innych aspektach. 

Czy warto płacić czasem drugie tyle za Tudora? Wracając do pierwszego zdania: i tak i nie 😄Oba zegarki są wycenione bardzo dobrze i kupując je wiemy za co płacimy. 

Gdyby nie fakt, że w zasadzie "wychodzę" z zegarków to pewnie sprzedałbym 65 i wrócił do któregoś z Tudorów. Jako, że niejako czasowo odchodzę od tego hobby, prawdopodobnie koniec końców skończy się na sprzedaży Movembera. Fakt, że się waham świadczy tylko o tym, że naprawdę uważam, że jest to świetne zegarek w klimacie vintage, dający dużo frajdy. 

Wojtku zgadzam się, dlatego napisałem, że "dużo nie odstaje", ale jednak. Koperta, bransoleta, spasowanie endlinków itp... widać różnicę i dlatego u mnie długo nie gościły Orisy, a też już miałem kilka wersji kolorystycznych 65.

Sam bym chętnie wrócił do BB58 ewentualnie EXa I, ale jak już pisałem w innym temacie, chwilowo nie jest to możliwe.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tommly napisał(-a):

Wojtku zgadzam się, dlatego napisałem, że "dużo nie odstaje", ale jednak. Koperta, bransoleta, spasowanie endlinków itp... widać różnicę i dlatego u mnie długo nie gościły Orisy, a też już miałem kilka wersji kolorystycznych 65.

Sam bym chętnie wrócił do BB58 ewentualnie EXa I, ale jak już pisałem w innym temacie, chwilowo nie jest to możliwe.

Pełna zgoda! Każdy w swoim przedziale rynku jest dobrym wyborem, chodzi mi jedynie o aspekt "po co przepłacać". Wiem, że to powiedzenie z przymrużeniem oka, jednak ilekroć sobie to powtarzam i wybieram tańszą opcję, tyle samo razy stwierdzam na koniec, że mogłem jednak dopłacić 😅 U mnie w tym momencie mój DJ36, Tudor BB58 blue i np. Exp I 40mm stanowiłyby fajny zestaw. Może kiedyś, bo w tym momencie ja również nie planuję dalszych zakupów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, ledr napisał(-a):

Już prawie wintydż, ale wygląda ciągle młodo😁

IMG_8360.thumb.jpeg.92bd2a9b9339686dda3c92df50a49635.jpeg

I ciągle bardzo dobrze 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, kornel91 napisał(-a):

I ciągle bardzo dobrze 😀

Dokładnie. 

Szczególnie bransoleta robi robotę. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi