Caliber 89 1 #5051 Napisano 24 Kwietnia 2014 Gratuluję Kolegom powyżej: piękny UG i świetne Omegi ! Jakiś czas mnie tu nie było, więc pora zaprezentować nowy nabytek...spełnienie jednego z wielu zegarkowych marzeń... ...od teraz jedna mniej pozycja na "łisz liście" Przedstawiać chyba nie trzeba... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5052 Napisano 24 Kwietnia 2014 Ładna i pasek też dobrze dobrany. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #5053 Napisano 24 Kwietnia 2014 Szczerze??? pasek to słaby ...mógł byś coś bardziej żywego poszukać ,coś z pomarańczowa nitką ,myślę ,że jeszcze lepiej by się prezentowała allllle to tylko dodatek i tylko pasek, sama Omega piękna sztuka ,choć już nie co straciła na kolorystyce to prezentuje się wspaniale ...gratuluje to świetne zegarki ,bardzo dobrze się noszą i choć to początki lat 70-tych to jednak design tych modeli znakomicie prezentuje się na nadgarstku. Ponoć mechanizmy nie należą do najbardziej udanych dlatego trzeba o nie dbać bo powstało ich tak mało, że jest to prawdziwa gratka kolekcjonerska stąd ceny tych modeli są naprawdę wysokie. Sam posiadałem taką w innej kolorystyce ktoś z forumowiczów przygarnął. 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #5054 Napisano 24 Kwietnia 2014 Z pewną taką nieśmiałością... bo nie mechanik Ten po lewej...Ten po prawej dla porównania ma 40mm... Piękny zakup gratuluję !!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5055 Napisano 25 Kwietnia 2014 ...mógł byś coś bardziej żywego poszukać ,coś z pomarańczowa nitką ,myślę ,że jeszcze lepiej by się prezentowała allllle to tylko dodatek i tylko pasek, sama Omega piękna sztuka ,choć już nie co straciła na kolorystyce to prezentuje się wspaniale ...gratuluje to świetne zegarki ,bardzo dobrze się noszą i choć to początki lat 70-tych to jednak design tych modeli znakomicie prezentuje się na nadgarstku. Ponoć mechanizmy nie należą do najbardziej udanych dlatego trzeba o nie dbać bo powstało ich tak mało, że jest to prawdziwa gratka kolekcjonerska stąd ceny tych modeli są naprawdę wysokie. Sam posiadałem taką w innej kolorystyce ktoś z forumowiczów przygarnął. 3 zdjęcia zrobiłem na szybko w sztucznym świetle, na żywo prezentuje się o niebo lepiej Pasek specjalnie wybrałem taki nieco bardziej stonowany, z przeszyciem, które moim zdaniem fajnie koresponduje z kolorystyką tarczy a nie odciąga uwagi od tego co jest tu najważniejsze...czyli zegarka Design mają zdecydowanie bardzo ciekawy, powstało kilka odmian tarczy...i wszystkie są piękne...mój model to jeden w pierwszych... Faktycznie ceny Memomatic'ów systematycznie wzrastają, pewnie na przestrzeni 40 lat sporo uległo zniszczeniu i zostało ich relatywnie niewiele...w dobrym stanie kosztują całkiem sporo...a "upolować" ten model w PL jest niezwykle trudno...po prostu rzadko pojawiają się na aukcjach...a jak już, to w kosmicznych cenach. ...alarm brzęczy aż miło i dzwoni punktualnie: co do minuty ! Pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5056 Napisano 25 Kwietnia 2014 gratulacje! budziki fajne są. zwłaszcza na fajnych werkach. Dobrze, że mamy na forum kolejnego.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5057 Napisano 25 Kwietnia 2014 Caliber89Piękny ten Twój "kaliber" i gęba mi się do takiego budzika śmieje. Może kiedyś?Dorwę takiego. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5058 Napisano 25 Kwietnia 2014 Graty kaliber 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5059 Napisano 26 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki Panowie - to zawsze jest miłe, jak nowy nabytek znajduje uznanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #5060 Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) A ja z całą pokorą i szacunkiem będę lansował swój zakup kieszonkowy - George Favre Jacot: Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #5061 Napisano 26 Kwietnia 2014 Duży (54mm), srebrny i masywny - niestety nie sygnowany i na rękę się nie nadaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dabbo 48 #5062 Napisano 26 Kwietnia 2014 @Caliber 89Szczere gratulacje, jeszcze jeden Memomatic na Forum. Dobrze wiem jak może cieszyć ten zegarek, tym bardziej, że coraz ich mniej. Niech Ci długo brzęczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5063 Napisano 26 Kwietnia 2014 @Grigoris1Fajna kozica 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #5064 Napisano 27 Kwietnia 2014 Kozica jest najważniejsza, bo pod ochroną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #5065 Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Co tam kozica,tam jest najprawdziwszy szwajcarski krzyż,a to nie byle co. U mnie taka trójcaA jak jesteśmy przy kozicach i alpach to taki Montblanc powinien pasować Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez buran69 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #5066 Napisano 27 Kwietnia 2014 Powiedziałeś A , to powiedz B!!! Dawaj serducha! Fajny zbiorek , najbardziej ciekawi mnie ta kostka - jaki to rozmiar???Gratki i pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #5067 Napisano 27 Kwietnia 2014 Zegarek mały,uszy duże,ciężko powiedzieć damka czy nieG-uhr,UROFA 55Mars i Beha Durowe 202 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5068 Napisano 27 Kwietnia 2014 To w Białej na bazarku takie sztuczki można wygarnąć? Zestawik prima sort! Gratki! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #5069 Napisano 27 Kwietnia 2014 Buran, w tamtych czasach to były męskie. A damki to takie centymetrowe kuleczki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #5070 Napisano 27 Kwietnia 2014 A co powiecie o takim zegarku?Pewno firmowany przez zegarmistrza,bo nic o nim nie znalazłemWerk FHF 150. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5071 Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Co on ma na dole tarczy napisane? Czy to jest FAB SUISSE? Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5072 Napisano 27 Kwietnia 2014 Co on ma na dole tarczy napisane? Czy to jest FAB SUISSE?Nie, to w języku Goethego..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5073 Napisano 27 Kwietnia 2014 a nie francuskie Fabrique Suisse - produkowane w Szwajcarii ? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5074 Napisano 27 Kwietnia 2014 a nie francuskie Fabrique Suisse - produkowane w Szwajcarii ?Na dole tarczy i owszem...,ale "gadamy" o miejscu gdzie zwyczajowo jest nazwa marki , i też myslę ze to sygnatura zegarmistrza 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5075 Napisano 27 Kwietnia 2014 Całkowicie się zgadzam. Prócz renomowanych marek z tamtego okresu istniało wielu składaczy, których zegarki krążą dzisiaj jako "unikaty", bo najczęściej było ich niewiele i wykonane w słabszej jakości. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach