lausiv 0 #5226 Napisano 17 Maja 2014 Jak widać, że malowana, to idealnie nie jest .Ujdzie, do noszenia się nadaje spokojnie, bo nie wygląda to fatalnie. Bo dla kolekcjonera odpada. A no właśnie bo zrozumiałem, że widać po tym, że zbyt dobry stan tarczy jak na te lata - ale chętnie poznałbym jak rozpoznawać źle pomalowaną tarczę (zatem jeśli można to poproszę o info w tej kwestii - na co zwrócić uwagę, gdybym miał tą tarczę oddać do ponownego odmalowania). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lausiv 0 #5227 Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) To tarcza Ci nie przeszkadza,ze skladak tez,a sekundnik juz tak:-) :-)Kup pasek,szkielko za 30pln i noś....:-) :-)hehe przeca z tarczy farby nie zedrę żeby nie była malowana i ze składaka nie zrobię nieskładaka (no chyba, że czegoś tu nie rozumiem - teraz to już po ptakach, że tak to ujmę, a skoro mogę co nieco poprawić to czemu nie...? Edytowane 17 Maja 2014 przez lausiv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5228 Napisano 17 Maja 2014 A no właśnie bo zrozumiałem, że widać po tym, że zbyt dobry stan tarczy jak na te lata - ale chętnie poznałbym jak rozpoznawać źle pomalowaną tarczę (zatem jeśli można to poproszę o info w tej kwestii - na co zwrócić uwagę, gdybym miał tą tarczę oddać do ponownego odmalowania).W naszym pięknym kraju i przy takim zegarku to tylko Ci spier...ą,znaczy zrobia gorzej niz jest:-) :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lausiv 0 #5229 Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) W naszym pięknym kraju i przy takim zegarku to tylko Ci spier...ą,znaczy zrobia gorzej niz jest:-) :-)Czyli wniosek z tego, że gdzieś za granicę oddaje się do odmalowania czy jak, a może w ogóle się nie powinno malować nawet jeśli w fatalnym stanie jest (przyznam, że jestem laikiem i pytam poważnie)? Edytowane 17 Maja 2014 przez lausiv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5230 Napisano 17 Maja 2014 Tak,ale profesjonalna renowacja sporo kosztuje,i zegarki o malej wartości z ekonomicznego punktu widzenie nie oplaca sie poddawac takiej renowacji. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lausiv 0 #5231 Napisano 17 Maja 2014 Tak,ale profesjonalna renowacja sporo kosztuje,i zegarki o malej wartości z ekonomicznego punktu widzenie nie oplaca sie poddawac takiej renowacji.OK super dziękuję za informacje i odpowiedzi. Całe szczęście, że chociaż mechanizm działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5232 Napisano 17 Maja 2014 Pamiętaj o jednej bardzo ważnej sprawie. Wiedzieć o swoim zegarku wszystko, bezcenna sprawa, ale zegarek ma się podobać przede wszystkim Tobie, a nie nam. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lausiv 0 #5233 Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) Pamiętaj o jednej bardzo ważnej sprawie. Wiedzieć o swoim zegarku wszystko, bezcenna sprawa, ale zegarek ma się podobać przede wszystkim Tobie, a nie nam. Dokładnie taka filozofia mi przyświecała pisząc tutaj posty i dlatego też będąc mniej lub bardziej świadom pewnych hmm.. "niedociągnięć" tego egzemplarza nie zamierzam się go pozbywać, gdyż najzwyczajniej podoba mi się i całkiem nieźle leży mi na ręce - no i działa ... i w sumie zawsze mogło być gorzej .... Edytowane 17 Maja 2014 przez lausiv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5234 Napisano 17 Maja 2014 gorzej, lepiej - sprawa bardzo względna. Niech się dobrze nosi. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5235 Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) Mnie natomiast trafiła się kiedyś,taka sobie stynka. I mimo, że wędzisko zarzucałemna większą rybę, to raczej do cichych wariatównie należę i wędkarz ze mniejak z koziej d*py trąba. Fotki jeszcze poprzedniego włascicielaale w niedługim czasie obfocę tę rybkę. Edytowane 17 Maja 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5236 Napisano 18 Maja 2014 Fajny stan jak na 44 latka. Komplecik bardzo przyjemny, dokumenty super. Czy to gdzieś z demoludów? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr23_24 0 #5237 Napisano 18 Maja 2014 https://www.dropbox.com/sc/s83py02ikl71p6i/AAAzWcW44vLxyDnbd2yF-fxoahttps://www.dropbox.com/sc/y8el4lix8qkaptr/AADme1V41_ccq84_jnZt5wKyaA to moja kochana Omega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #5238 Napisano 18 Maja 2014 Fajny stan.Dwie wskazówki też dają radę. W środku maleństwo? .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr23_24 0 #5239 Napisano 18 Maja 2014 Cal.620 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #5240 Napisano 18 Maja 2014 Tak myślałem. Ale i tak zegar spoko!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #5241 Napisano 18 Maja 2014 Fajny stan jak na 44 latka. Komplecik bardzo przyjemny, dokumenty super. Czy to gdzieś z demoludów?Obstawiam Slowacje 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5242 Napisano 18 Maja 2014 Jak na dwa lata po inwazji,to jakoś się trzymie. @70 Twa rówieśnica i nie całkiem Słowacja,bowiem z Czech,ta pticzka pepiczka. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5243 Napisano 18 Maja 2014 Cudowna! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr23_24 0 #5244 Napisano 18 Maja 2014 Która to taka cudowna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #5245 Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) Taka sytuacja.Nie wiem czy zasluguje na miano vintage, w kazdym razie jest middle ageZegarek z poczatku lat 90. Nos, folia na deklu, metka z cena, 280 fr. Nie wiem franki szwajcarskie, francuzkie? To co mnie zaskakuje to koronka, w nowych casio ten patent nazywa sie chyba smart access i okreslany jest nowa technologia. A tymczasem Oris mial to juz dwadziescia lat temu, krecac koronka wybiera sie poszczegolne funkcje,naciskajac koronke wybiera sie np. wlaczenie alarmu czy start stopera. Edytowane 22 Maja 2014 przez wytrych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #5246 Napisano 21 Maja 2014 Jako zegarki typu vintage na forum przyjęto produkcje przed 1975 r. Lata dziewięćdziesiąte to chyba jeszcze nie vintage. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #5247 Napisano 22 Maja 2014 Taki o to cudak Basis Manhatan 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5248 Napisano 22 Maja 2014 I co, działa szybka zmiana daty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #5249 Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) Nie sprawdzałem jeszcze, inna opcją jest kręcenie koronką aż do wybranej daty?Chcę kupić jakiś pasek do tego zegarka ze skórki i nie wiem co by tu pasowało stylowo, jakiś a'la kroko? Edytowane 22 Maja 2014 przez Mistrz17 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5250 Napisano 22 Maja 2014 Jak nie działa, to tak, kręcenie koronką przez 5 minut.Kroko? Nie... ja bym na materiałowym zostawił. To raczej wesoły zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach