Gregory_70 512 #5426 Napisano 14 Czerwca 2014 Niedawny nabytek Titus Geneve Chronographe (ca.1946-1948) Landeron 48, 17 jewels, co ciekawe ustrzelony z poniższego zdjęcia.No risk no Fun 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #5427 Napisano 14 Czerwca 2014 Dobry Titus . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5428 Napisano 14 Czerwca 2014 Powiem wręcz, że rewelacyjny Titus. Gratulacje! pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5429 Napisano 14 Czerwca 2014 Rewelacja! Sneer ma rację pisząc "no risk no fun" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5430 Napisano 14 Czerwca 2014 Nabytek z dzisiejszego targowiska, dla miłośników wojaków. Koronka nie jest oryginalna, wiem. Za to trafiła mi się stalówka (te Doksy były robione w chromowanych i stalowych kopertach). pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #5431 Napisano 14 Czerwca 2014 Bardzo fajna, a jaki ma wymiar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5432 Napisano 14 Czerwca 2014 Bardzo fajna, a jaki ma wymiar? Jakieś 34mm bez koronki, czyli typowy. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5433 Napisano 14 Czerwca 2014 Rok 1945 Gratuluje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5434 Napisano 14 Czerwca 2014 Rok 1945 Gratuluje!Zdaję sobie sprawę z popularności domysłu, że pierwsze dwa numerki w Doksach oznaczają rok produkcji i generalnie się z tym zgadzam, ale 1) nie dotyczy to złotych, złoconych i Bóg wie jakich jeszcze 2) chyba wszystkie Doksy na zamówienie Wehrmachtu które widziałem mają numer zaczynający się na 45, więc cholera wie czy to rok, czy jakiś numer partii zamówienia... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5435 Napisano 14 Czerwca 2014 To przepraszam za sprowadzenie w błąd. I dziękuje za uzupełnienie informacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5436 Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) To przepraszam za sprowadzenie w błąd. I dziękuje za uzupełnienie informacji Niekoniecznie wprowadzenie w błąd. Chodzi raczej o to, że tu nie ma pewników, są jedynie domniemania. Teraz znalazłem jakieś Doksy DH z pięcio- i sześciocyfrowymi numerami zaczynającymi się na 34 i 36... Normalne, siedmiocyfrowe, z jakiegoś powodu zaczynają się na 45, co może, chociaż nie musi, oznaczać rok produkcji. pozdrawiamNarfas Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6531 #5437 Napisano 14 Czerwca 2014 Moim zdaniem zdaniem to chyba FHF-ST 96-4, chociaż poważniejsze różnice między 96-4 a 96-4N pojawiłyby się dopiero po zdjęciu tarczy.Ale co tam: te werki w większości przypadków były sygnowane pod balansem, wystarczy zerknąć. Ten mój cholernik nie ma sygnatury pod balansem Świetna Doxa! O Titus'ie nie wspominając! 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #5438 Napisano 14 Czerwca 2014 Grześ!Ale szczał w dychę! Już nie musisz przetapiać obrączek na ewentualne uzupełnienia w zgryziena stare lata. Materiału starczya i gatunkowo nie zły! Budzik wsadziszw dziurę po kukulelub puszkę po sardynkach,to będziesz słyszał jak chodzi. Co najważniejsze czas se będziesz łapał,przy wejściu na schody. Narfas Z którego wiadra na tym targowisku próżnościpodbierasz co i raz takie śtućki. Mnię siem tylko trafiła mutra o szyny kolejowejale w jakim stanie! Czy do drapania pleców druciaki zdarłemi pół wiadra rudej zołzy ale wyszła gitara!Jak po SPA na Pieknej,czy u Wasyla. Łolterze Za młotkowali doszczętnie, działając na zasadzietrafił, nie trafił,ale wierzym,że masz w nim takąnumerację! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #5439 Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki chłopaki za miłe słowa, w nagrodę pokażę ostatni, "ciepły" jeszcze nabytek - Omega De Ville Dynamic Automatic ca. 72 cal. 565 24 Jewels, średnica tego kwadraciaka to 39 mm bez koronki.Kupiony pośrednio od Pana, który lokalnie zajmuje się sprzedażą antyków, w mojej ocenie prawie NOS z oryginalną bransą, niestety z racji tego, że werk jest wyciągany przez szkło słynnym Tool 107 nie jestem w stanie pokazać serducha.http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Omega_565 Na chwilę obecną pudełko pełne i zastanawiam się co dalej ... Edytowane 15 Czerwca 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #5440 Napisano 15 Czerwca 2014 Jak to co dalej? kupuj następne pudełko [ większe ] i na zakupy świetna Omesia-gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #5441 Napisano 15 Czerwca 2014 Już mu mówiłem, że ma za małe pudełko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5119 #5442 Napisano 15 Czerwca 2014 Małe pudełko, to najmniejszy problem o ile oczywiście karta się nie sprzeciwi , a omega świetna i w świetnym stanie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #5443 Napisano 15 Czerwca 2014 Omega śliczna!Gratuluje udanego zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5444 Napisano 15 Czerwca 2014 Świetna - gdybym nie miał swojej juz bym Cię korumpował celem uratowania przed brakiem miejsca, a i tak kusi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaValOl 0 #5445 Napisano 16 Czerwca 2014 Omega bardzo ładna .... może kiedyś i mi będzie dane takie kupować, a teraz może nie taki cenny jak Omega ale mój Atlantic Sailmaster chyba w rzadko spotykanej szacie. Na żywo nie wygląda aż tak źle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5446 Napisano 16 Czerwca 2014 A dekielek, się pytam, gdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaValOl 0 #5447 Napisano 16 Czerwca 2014 A dekielek, się pytam, gdzie? A proszę szanownych kolegów i kolegę ...i jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #5448 Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) A pytałem nie bez przyczyny. Posiadam taki model, ale niestety duże wskazówki są raczej nieoryginale, podobnie jaki i werk. Dzięki twojemu już wiem co i jak powinno wyglądać.Dekielek mam podobny, tylko numerki inne, ale to nic nie znaczy. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5449 Napisano 16 Czerwca 2014 Szanowny użytkowniku Marku,Od dokładnie 25 lat mamy w tym kraju wolność, w tym także pełną wolność zakupów na Ebay.Wystarczy tylko podanie do nas obu, w trzech egzemplarzach, z dołączonymi fotografiami obu nadgarstków, opłata skarbowa w stosownej wysokości, opłata koncesyjna, zezwolenie importowe, jeśli zamierzasz nawet okazjonalnie robić zakupy na Ebay.com a nie wyłącznie na Ebay.pl i już właściwie możesz kupować.Jeszcze tylko drobiazg-okazanie każdego nabytego chronografu pod kątem spełniania warunków produktu podwójnego przeznaczenia, w związku z czym obrót nimi będzie wymagał osobnych zezwoleń i, jak to mawia dzisiejsza młodzież,"jedziesz z tematem"Życzymy Ci wielu sukcesów w rozwijaniu pięknej pasji.Z poważaniem,Zamiast podania [poprzednie wykończyło mnie intelektualnie] załączam kopię świadectwa szkolnego które powinno wystarczyć......oraz zdjęcia nadgarstków,co do opłat to nijak nie wiem jak....Pozdrawiam [zegarki lubię jak nie wiem co] 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5450 Napisano 17 Czerwca 2014 Wczorajszy na Dzień Ojca,,.Dzieki fotograficznemu geniuszowi sprzedajacego (fotka #3) kupiony za cenę Poljota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach