Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Omega Super fakt tzeba lubic ten wyglad bo jest specyficzny! A Zenith tez fajny klasyczny. Helvetia tez niezla! Gratuluje!

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że niczym się nie wyróżnia na tle pozostałych, a powiedziałbym że parę z tego zestawu jest ciekawszych, mimo że nie mają niezmiernie prestiżowych sygnatur.

pozdrawiam

Narfas

Też tak uważam ;). Złoty Teriam (?) i ten z szarą tarczą zjadają resztę. GP ładny, ale zupełnie się nie wyróżnia. A i werk pewnie nie jakiś cudaczny, tylko AS jakiś czy cóś równie popularnego, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam ;). Złoty Teriam (?) i ten z szarą tarczą zjadają resztę. GP ładny, ale zupełnie się nie wyróżnia. A i werk pewnie nie jakiś cudaczny, tylko AS jakiś czy cóś równie popularnego, prawda?

W większości tych zegarków są różne wariacje popularnego ASa 1130, w różnych wersjach wykończeń. Można sobie porównać, kiedyś zrobiłem parę fotek.

W GP jest *badum tss...* GP cal. 27BE, czyli między nami i po cichu to AS 1130 w wariancie bodaj 1149 czy coś takiego.

DSCF3236b.jpg

Warto porównać z wykończeniem Mory (zegarek na środku, brązowożółta tarcza). Przekładnia chodu z tak lubianymi przeze mnie "trzema paluchami", szatony, elementy złocone i niebieszczone, do tego pasy z lat '40. Nawet nie pamiętam który to dokładnie AS, ale na pewno coś zbliżonego do 1130.

DSCF4146b.jpg

W obu Teriamach tenże AS 1130 w wersji, powiedzmy, podstawowej i niesygnowanej, ale trafiła się wersja na 21 kamieniach - cała przekładnia chodu z nakrywkami.

DSCF4267b.jpg

Zegarek z szaro-czarną tarczą to Cortebert z którego jestem bardzo zadowolony, bo to egzemplarz z końca lat '40 w stanie zbliżonym do NOS. O ile pamiętam to w środku któraś "sześćsetka", cal.677 czy coś w tym typie.

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że Żirard będzie ładniej wykończony, powiem szczerze. Natomiast jeśli chodzi o rzeczonego "szarego" Corteberta, to byłbym wdzięczny za jakąś ładną fotę, nawet samego "zewnętrza".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że Żirard będzie ładniej wykończony, powiem szczerze. Natomiast jeśli chodzi o rzeczonego "szarego" Corteberta, to byłbym wdzięczny za jakąś ładną fotę, nawet samego "zewnętrza".

Nie mam zdjęć. :( Pewnie w końcu jakieś zrobię.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, jak je wrzucisz tu albo w wiadomym dziale u konkurencji, to mnie ich widok nie ominie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej trzeba było zgłosić się do mnie ,niz przez Johna  , zapewne pare złotych też by zostało , ale jaja . ....hahaha.

Bardzo dobry zakup Leszku, zegarek z pewnej ręki :). No i zegarek w tym dziale ma kolejny występ .

Zrób zdjecie mechanizmu  ,jest naprwdę ładny :)

Marcin gdybym wiedział to napewno inaczej bym zadziałał :(  a zegarek jest naprawdę fajny no a mechanizm ma super :)

post-41915-0-82673900-1419758449_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko to strzeliłbym, że to któraś z mutacji Peseux 7000.

Odpowiedź może i spóźniona, ale dawno tu nie zaglądałem. Gratuluję wszystkim nabytków, szczególnie właścicielowi Omegi z czarnym ringiem. Lubię tę estetykę.

DSCF4233b.jpg

pozdrawiam

Narfas

Celowo edytuje ze zdjęciem. Proszę mi powiedzieć, co to jest za zegarek pierwszy z prawej z żółtymi wypełnieniami wskazówek i indeksami subsekundy? Czy to jest oryginalny stan, czy też malowany? Na tej fotce wygląda rewelacyjnie.

Edyta: drugi z prawej.

Edytowane przez Dar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z szaro-czarną tarczą to Cortebert z którego jestem bardzo zadowolony, bo to egzemplarz z końca lat '40 w stanie zbliżonym do NOS. O ile pamiętam to w środku któraś "sześćsetka", cal.677 czy coś w tym typie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Jakoś nie wpadłem na to, że to jest ten zegarek ;) Czy można prosić o więcej zdjęć tego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zdjęć. :( Pewnie w końcu jakieś zrobię.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Ci się udało, to forum z pewnością by zyskało.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerywnik od omeg i zenithow:)

Prezent swiateczny:

7,5mm wysokosci Grandia Slimeter. W srodku FHF 72.

post-65187-0-61556400-1419849667_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tera wiadomo kto zajumał te ostatnie klamke z Norblina! :angry:

@dacik

dodam, że jakiś pokojowy malarzyna ławkowcem przeciągnął  :blink:

i koleś we Frani prał tą firanę zapominając o niebiańskiej farbce! :P

Twa piegowata faworyta jak noc z gwiazdami i tańcować z nią można!

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj moja piegi ma, ale lubie bardzo takie elementy:D

A Błonexa faktycznie oglądałem na telefonie i wyglądał na "mniej"(lepiej) malowany...
AAAle i tak bym przytulił, bo polaka to jeszcze nie mam :)
No i bym uratował egzemplarz przed puszczeniem w obied, co by nie trafił do Mr Z z alledrogo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kolak

Myślę, że czujesz bluesa

i nie rzucisz się na mnie z toporkiem? :(

Za ewidentne żartobliwe podśmie.ujki!  :lol:

Co jedynie może oznaczać, iż "Polaczek"

wzbudził zainteresowanie. :P

Edytowane przez lec

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarach  można spotkać różne cuda. Mnie  urzekł taki oto  Dom Watch Geneve na Felsie 465. Jest już styrany, ale po małym spa wygląda całkiem przyzwoicie :D

post-46446-0-61751900-1419941571.jpgpost-46446-0-96343600-1419941571.jpgpost-46446-0-24516800-1419941587.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celowo edytuje ze zdjęciem. Proszę mi powiedzieć, co to jest za zegarek pierwszy z prawej z żółtymi wypełnieniami wskazówek i indeksami subsekundy? Czy to jest oryginalny stan, czy też malowany? Na tej fotce wygląda rewelacyjnie.

Edyta: drugi z prawej.

Koledzy co to za zegareczek w prawym górnym rogu?

Ten szaro-czarny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz o ten sam zegarek.

Chyba dla świętego spokoju muszę w końcu obfotografować tego pacjenta :lol:  chociaż z bliska nie wygląda tak atrakcyjnie (luma zawsze w końcu dziadzieje i zaczyna śmiecić).

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaż z bliska nie wygląda tak atrakcyjnie (luma zawsze w końcu dziadzieje i zaczyna śmiecić.

pozdrawiam

Narfas

Właśnie jestem tego ciekawy. Może nie ma czym się nakręcać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam go!

Najlepszy zegarek bo zakupiony na forumie :)

post-75614-0-04656000-1420204271_thumb.jpg

post-75614-0-25171600-1420204406_thumb.jpg

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi