MWATCH 18 #6851 Napisano 27 Grudnia 2014 Śliczny normalnie fiu fiu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6852 Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Omega Super fakt tzeba lubic ten wyglad bo jest specyficzny! A Zenith tez fajny klasyczny. Helvetia tez niezla! Gratuluje! Edytowane 27 Grudnia 2014 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6853 Napisano 27 Grudnia 2014 Uważam że niczym się nie wyróżnia na tle pozostałych, a powiedziałbym że parę z tego zestawu jest ciekawszych, mimo że nie mają niezmiernie prestiżowych sygnatur. pozdrawiamNarfasTeż tak uważam . Złoty Teriam (?) i ten z szarą tarczą zjadają resztę. GP ładny, ale zupełnie się nie wyróżnia. A i werk pewnie nie jakiś cudaczny, tylko AS jakiś czy cóś równie popularnego, prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6854 Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Też tak uważam . Złoty Teriam (?) i ten z szarą tarczą zjadają resztę. GP ładny, ale zupełnie się nie wyróżnia. A i werk pewnie nie jakiś cudaczny, tylko AS jakiś czy cóś równie popularnego, prawda? W większości tych zegarków są różne wariacje popularnego ASa 1130, w różnych wersjach wykończeń. Można sobie porównać, kiedyś zrobiłem parę fotek. W GP jest *badum tss...* GP cal. 27BE, czyli między nami i po cichu to AS 1130 w wariancie bodaj 1149 czy coś takiego. Warto porównać z wykończeniem Mory (zegarek na środku, brązowożółta tarcza). Przekładnia chodu z tak lubianymi przeze mnie "trzema paluchami", szatony, elementy złocone i niebieszczone, do tego pasy z lat '40. Nawet nie pamiętam który to dokładnie AS, ale na pewno coś zbliżonego do 1130. W obu Teriamach tenże AS 1130 w wersji, powiedzmy, podstawowej i niesygnowanej, ale trafiła się wersja na 21 kamieniach - cała przekładnia chodu z nakrywkami. Zegarek z szaro-czarną tarczą to Cortebert z którego jestem bardzo zadowolony, bo to egzemplarz z końca lat '40 w stanie zbliżonym do NOS. O ile pamiętam to w środku któraś "sześćsetka", cal.677 czy coś w tym typie. pozdrawiamNarfas Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6855 Napisano 27 Grudnia 2014 Myślałem, że Żirard będzie ładniej wykończony, powiem szczerze. Natomiast jeśli chodzi o rzeczonego "szarego" Corteberta, to byłbym wdzięczny za jakąś ładną fotę, nawet samego "zewnętrza". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6856 Napisano 27 Grudnia 2014 Myślałem, że Żirard będzie ładniej wykończony, powiem szczerze. Natomiast jeśli chodzi o rzeczonego "szarego" Corteberta, to byłbym wdzięczny za jakąś ładną fotę, nawet samego "zewnętrza".Nie mam zdjęć. Pewnie w końcu jakieś zrobię. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6857 Napisano 27 Grudnia 2014 Spoko, jak je wrzucisz tu albo w wiadomym dziale u konkurencji, to mnie ich widok nie ominie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6858 Napisano 28 Grudnia 2014 Nie lepiej trzeba było zgłosić się do mnie ,niz przez Johna , zapewne pare złotych też by zostało , ale jaja . ....hahaha. Bardzo dobry zakup Leszku, zegarek z pewnej ręki . No i zegarek w tym dziale ma kolejny występ . Zrób zdjecie mechanizmu ,jest naprwdę ładny Marcin gdybym wiedział to napewno inaczej bym zadziałał a zegarek jest naprawdę fajny no a mechanizm ma super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #6859 Napisano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Tak na szybko to strzeliłbym, że to któraś z mutacji Peseux 7000.Odpowiedź może i spóźniona, ale dawno tu nie zaglądałem. Gratuluję wszystkim nabytków, szczególnie właścicielowi Omegi z czarnym ringiem. Lubię tę estetykę. pozdrawiamNarfasCelowo edytuje ze zdjęciem. Proszę mi powiedzieć, co to jest za zegarek pierwszy z prawej z żółtymi wypełnieniami wskazówek i indeksami subsekundy? Czy to jest oryginalny stan, czy też malowany? Na tej fotce wygląda rewelacyjnie. Edyta: drugi z prawej. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6860 Napisano 28 Grudnia 2014 Zegarek z szaro-czarną tarczą to Cortebert z którego jestem bardzo zadowolony, bo to egzemplarz z końca lat '40 w stanie zbliżonym do NOS. O ile pamiętam to w środku któraś "sześćsetka", cal.677 czy coś w tym typie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #6861 Napisano 28 Grudnia 2014 Dzięki. Jakoś nie wpadłem na to, że to jest ten zegarek Czy można prosić o więcej zdjęć tego zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6862 Napisano 28 Grudnia 2014 Nie mam zdjęć. Pewnie w końcu jakieś zrobię. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #6863 Napisano 28 Grudnia 2014 Gdyby Ci się udało, to forum z pewnością by zyskało. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6864 Napisano 29 Grudnia 2014 Przerywnik od omeg i zenithow:) Prezent swiateczny:7,5mm wysokosci Grandia Slimeter. W srodku FHF 72. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #6865 Napisano 29 Grudnia 2014 A i tu się pochwalę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6866 Napisano 29 Grudnia 2014 Ale brzydal fuuuuj! do tego jakas chinszczyzna;p <3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6867 Napisano 29 Grudnia 2014 Tera wiadomo kto zajumał te ostatnie klamke z Norblina! @dacik dodam, że jakiś pokojowy malarzyna ławkowcem przeciągnął i koleś we Frani prał tą firanę zapominając o niebiańskiej farbce! Twa piegowata faworyta jak noc z gwiazdami i tańcować z nią można! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #6868 Napisano 29 Grudnia 2014 Oj moja piegi ma, ale lubie bardzo takie elementy:DA Błonexa faktycznie oglądałem na telefonie i wyglądał na "mniej"(lepiej) malowany...AAAle i tak bym przytulił, bo polaka to jeszcze nie mam No i bym uratował egzemplarz przed puszczeniem w obied, co by nie trafił do Mr Z z alledrogo;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #6869 Napisano 29 Grudnia 2014 (edytowane) @Kolak Myślę, że czujesz bluesai nie rzucisz się na mnie z toporkiem? Za ewidentne żartobliwe podśmie.ujki! Co jedynie może oznaczać, iż "Polaczek"wzbudził zainteresowanie. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tajtek 110 #6870 Napisano 30 Grudnia 2014 Na bazarach można spotkać różne cuda. Mnie urzekł taki oto Dom Watch Geneve na Felsie 465. Jest już styrany, ale po małym spa wygląda całkiem przyzwoicie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aquater 0 #6871 Napisano 30 Grudnia 2014 Celowo edytuje ze zdjęciem. Proszę mi powiedzieć, co to jest za zegarek pierwszy z prawej z żółtymi wypełnieniami wskazówek i indeksami subsekundy? Czy to jest oryginalny stan, czy też malowany? Na tej fotce wygląda rewelacyjnie. Edyta: drugi z prawej.Koledzy co to za zegareczek w prawym górnym rogu?Ten szaro-czarny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6872 Napisano 30 Grudnia 2014 Pytasz o ten sam zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6873 Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Pytasz o ten sam zegarek.Chyba dla świętego spokoju muszę w końcu obfotografować tego pacjenta chociaż z bliska nie wygląda tak atrakcyjnie (luma zawsze w końcu dziadzieje i zaczyna śmiecić). pozdrawiamNarfas Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #6874 Napisano 30 Grudnia 2014 chociaż z bliska nie wygląda tak atrakcyjnie (luma zawsze w końcu dziadzieje i zaczyna śmiecić. pozdrawiamNarfasWłaśnie jestem tego ciekawy. Może nie ma czym się nakręcać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6875 Napisano 2 Stycznia 2015 Mam go!Najlepszy zegarek bo zakupiony na forumie 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach