mayor 225 #7901 Napisano 21 Kwietnia 2015 Oprócz kurzej łapki co oznacza skrót ??G.S.MK II.General Service Mark 2.,Zegarki pierwszej serii Mark 1 miały oznaczenia G.S.T.P.General Service Trade Patern.,Oczywiście ten zegarek ma oznaczenia British Army.,Elgin produkował dwa typy kieszonkowych wojskowych zegarków MK I i MK II w latach 1939-1945 na zamówienie rządu USA ,ale docelowo trafiały one do UK jako pomoc dla walczących z nazistami Brytyjczyków,. Bardzo chętnie nabył bym tego seiko A ja nigdy nie odmawiam (ostatnio wysłałem do Polski 15 zegarków).Musisz tylko wziąć pod uwagę ,że Seiko Precision Second Setting Diaflex kosztują kilka razy więcej od innych kieszonek Seiko i Seikosha i kupno takiego zegarka jako dawcy na pasówkę nie bardzo się opłaca.Zegarki tego typu sa poszukiwane ze względu na dosyć rzadko spotykaną komplikacje "second setting diaflex" ,która działa w taki sposób 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #7902 Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Absolutnie tego bym nie rozbrajał na pasówkę - jest kompletny i taki musi zostać.Kiedyś miałem okazję kupić dla mechanizmu EDIT: O tutaj o tym wtedy pisałem http://zegarkiclub.pl/forum/topic/113158-seikosha/page-2?do=findComment&comment=1385574 Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85319 #7903 Napisano 21 Kwietnia 2015 Gratulacje świetny zegarek.,Wynik nie jest aż taki dobry.Cal 865 jest bardzo łatwo wyregulować i po kilku minutach regulacji byłbym w stanie zejść poniżej sekundy na dobę. Mayor co to za aplikacja ?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7904 Napisano 21 Kwietnia 2015 Mayor co to za aplikacja ?? Aplikacja Kello dla Iphone. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7905 Napisano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Po długim i pełnym niecierpliwości oczekiwaniu wylądował św. Mikołaj. Nie przyniósł mi wszystkiego o co prosiłem, ale w temacie vintage spisał się bez pudła.Od dawna mnie kusił stalowy Heuer w czarnym PVD. Nie mówię tu o Monzy, bo ona jako jedyna nie miała stalowej koperty. Jednym z modeli, które mi się podobają jest 750.501 Pasadena z wczesnym VJ7750. Nie udało mi się jeszcze, ale jak to mówią "customer experience" jest, bo udało mi się trafić w bardzo ładnym stanie LeJoura, który jest zgodnie z moją wiedzą zegarkiem wyprodukowanym pod marką LeJour dla amerykańskiej firmy przez Heuera właśnie. Szkło ma rysy, trzeba będzie wymienić bo to minerał, ale stan koperty a nawet bransolety - bez zarzutuCzyli klasyczny poor-man-Heuer - voila! tu więcej o modelu:http://www.onthedash.com/docs/LeJour.shtmlPozdrawiam, Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #7906 Napisano 23 Kwietnia 2015 Zacny A wymiana szkła może nie będzie potrzebna - pamiętam, że ktoś pisał o tym, że w Warszawie jest człowiek polerujący mineralne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7907 Napisano 23 Kwietnia 2015 człowiek jest od dawna chory i interes nieczynny. Poza tym polerowanie minerału - 50 zł - nowe okrągłe płaskie szkło - pewnie z 7-10 zł 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #7908 Napisano 23 Kwietnia 2015 Skromnie: 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7909 Napisano 23 Kwietnia 2015 @WasylJak zwykle ciekawy model i świetny stan, ale wiadomo - szczęściarz . Fajne materiały informacyjne. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7910 Napisano 23 Kwietnia 2015 ale ale... byłbym zapomniał.No więc zdobyłem właśnie "Koronę Mikrorotorów Heuera". Do 11,14 i 15 dołączył cal 12. Mission accomplished Autavia 1163V, czyli Viceroy, rok produkcji 1972. To dobry rok, coś wiem na ten temat Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #7911 Napisano 23 Kwietnia 2015 Gratulacje Tomku, Hojery Hurtem widzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #7912 Napisano 23 Kwietnia 2015 Burza po ciszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7913 Napisano 23 Kwietnia 2015 I jak tu nie gratulować, jeden ciekawszy od drugiego. Nie wspomnę o stanie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7914 Napisano 23 Kwietnia 2015 Pół żartem pół serio: Przy takich snajperach, człowiek czuje się jakby strzelał ze śrutówki. Często coś trafi ale nie zawsze to na co polował. Gratuluję nabytku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7915 Napisano 23 Kwietnia 2015 Gdybyście czytali uważnie temat to byście zauważyli moje podanie do @Wasyla ...wystarczy napisać by dostać jednorazowe zezwolenie na zakup ciekawego egzemplarza P.S Tomek -super ,gratuluję. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #7916 Napisano 24 Kwietnia 2015 Pisałem, dostałem, ale tylko na jeden (omega TV) . Kolejka jest długa, więc trzeba czekać na ponowne rozpatrzenie prośby 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7917 Napisano 24 Kwietnia 2015 Z tą kolejką to nieprawda jest!Ja sprawy załatwiam kompleksowo czerpiąc z najlepszych wzorców: A zmieniając temat - kupiłem jako niesprawny. Miał być dawcą organów na tzw. "zaś". Po włożeniu baterii okazało się, że "it's alive", chociaż sie przycina, pewnie suchy i brudny. O jego losie zadecydujemy z zegarmistrzem. A na razie zachwyćmy się wszyscy urodą tarczy Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7918 Napisano 24 Kwietnia 2015 Piękna, koperta złocona ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7919 Napisano 24 Kwietnia 2015 Tarcza rzeczywiście śliczna, gdyby była w innej kopercie byłby sam miód ;] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7920 Napisano 24 Kwietnia 2015 Piękna, koperta złocona ?taaaa... 80 mikronów, zero przetarć. brałem żółtą bo przecież na części miała być 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7921 Napisano 24 Kwietnia 2015 taaaa... 80 mikronów, zero przetarć. brałem żółtą bo przecież na części miała być No i teraz jest problem. Miała być niesprawna, a tu takie rozczarowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7922 Napisano 24 Kwietnia 2015 Trafiłeś w "sedno tarczy" taka nieprzyjemna niespodzianka 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7923 Napisano 24 Kwietnia 2015 A u mnie dzisiaj świerzynka 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7924 Napisano 24 Kwietnia 2015 A u mnie dzisiaj świerzynka Z forum? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #7925 Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Z forum?I tak i nie... Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach