Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

śliczna, gdyby Ci się znudziła to daj znać, szukam takiej  B)

Dziękuję :)

Miałem trochę szczęścia - leżała na Alle na aukcji i nikt nie chciał (zupełnie serio - byłem jedyną osobą, która licytowała), więc się zlitowałem i wziąłem.

Na razie nie planuję się jej pozbywać, ale w razie czego będę pamiętał.

Faktycznie.

A nigdzie takiej nie moglem znaleźć.

Zastanawiam sie czy myć czy malować??

Referencja modelu to 2605, ta koperta występowała z różnymi tarczami, były też wersje łączone "stal+złoto".

Nie bawiłem się nigdy w renowację (moja zachowała się w takim stanie, jak widać na zdjęciach), więc trudno mi się wypowiadać. Podpytaj fachowców od SPA, może ktoś podsunie jakieś ciekawe rozwiązanie...?

Edytowane przez k2cl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :)

Miałem trochę szczęścia - leżała na Alle na aukcji i nikt nie chciał (zupełnie serio - byłem jedyną osobą, która licytowała), więc się zlitowałem i wziąłem.

dobij mnie i jeszcze powiedz że to była aukcja od 1zł  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobij mnie i jeszcze powiedz że to była aukcja od 1zł   ;)

Aż tak dobrze nie było (choć cenę uważam za atrakcyjną). Jeśli chodzi o 1 zł, "takie rzeczy to tylko w Erze" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Delbany nikt nie zauważył? Przecież to nie tylko zegarek, to również kawałek historii, oznaka luksusu w siermiężnych u nas latach sześćdziesiątych. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staszek nie denerwuj się takich Omeg jest na kilogramy , każdy może  mieć , a taką Delbanę tylko elita  :)  :P

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem od taty takiego Szwajcara.Chodzi idealnie ale przydało by się całościowe SPA

7f3da5fcd8af5ba43fe177198ec546a4.jpg

Ładniutki. Bardzo spójny. I logo mi się podoba. Co w środku? Unbreakable mainspring sugeruje jakiegoś budżetowca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Delbany nikt nie zauważył? Przecież to nie tylko zegarek, to również kawałek historii, oznaka luksusu w siermiężnych u nas latach sześćdziesiątych. 

Staszek nie denerwuj się takich Omeg jest na kilogramy , każdy może  mieć , a taką Delbanę tylko elita  :)  :P

Lobby Delbanowe powstało z kolan... :D  ;)

Kolega @sawcio68 już ją pokazywał....,pewnie stąd ta cisza,zegarek  dość  rzadki, w ładnym stanie , choć marka popularna :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Cook się pomylił to druga Delbana Chronograph , którą tutaj wystawiłem , pierwsza była w większym rozmiarze A co do kolegów od Omeg , które sam tez posiadam ,jak byście mieli taki nabytek ( zdjęcie poglądowe ) to My z Delban też byśmy cmokali i ach, ach mówili  :)  :P

post-38106-0-07831700-1432191074.jpg

Edytowane przez sawcio68

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tą wskazówkę minutową to byś mógł "poleczyć" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lobby Delbanowe powstało z kolan... :D  ;)

:D ...powiedziałbym nawet, że od kilku lat zaczyna się dość mocno rozrastać i umacniać, ku chyba ogólnemu zadowoleniu, bo zegarki te, (jak już pisałem) razem z Atlanticai, Doxami w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych były kultowymi obiektami pożądania i dumy z ich posiadania, nie wspomnę już o prestiżu czy traktowaniu ich jako inwestycji pokoleniowych... 

Edytowane przez zasadas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze nie tylko  w latach piecdziesiatych i szescdziesiatych ale nawet jescze w osiemdziesiatych :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Omega Chrono  ( poglądowa ) to oczywiście mały żart , ona oddziela chłopców od bogatych mężczyzn  :) Cena do negocjacji to 36 K . 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Cook się pomylił to druga Delbana Chronograph , którą tutaj wystawiłem , pierwsza była w większym rozmiarze A co do kolegów od Omeg , które sam tez posiadam ,jak byście mieli taki nabytek ( zdjęcie poglądowe ) to My z Delban też byśmy cmokali i ach, ach mówili  :)  :P

Ta Omega Chrono  ( poglądowa ) to oczywiście mały żart , ona oddziela chłopców od bogatych mężczyzn  :) Cena do negocjacji to 36 K . 

Vintage Omega Chronograph Cal 33.3 Ref.2393/2 Rare Stainless Steel Circa 1947s........ :lol: 

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli za to trzeba dać nowe PO + 300 M :o i chyba do pudełka , bo strach z tym chodzić po mieście  :D

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzić mozna :-)

Znam opinię ze lepszy vintage na nadgarstku niż nowy w ...serwisie :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ałłłłłłłaaaaaaa!!!!!!!!

oczy mi wypaliło.... to nie plan na 2015, to plan dożywotni wykonany :D

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

OoOo!ja!...

gratuluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocna rzecz ! Gratuluje

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, jest czego gratulować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Aś dop..........   :blink:  ".

Cudo!! :wub:

I jak tu teraz coś pokazać :( ???

Normalnie będzie wstyd!

Gratulacje.

Edytowane przez lamwoj