Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Taki mebelek.

Jetem pod wrażeniem, oczywiście nie tylko pudła, ale przede wszystkim jego zawartości.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już ciemno, to może wyciągnąłbyś pozostałe i pokazał? ;)

Twojej kolekcji i tak nie dam rady przebić :-). W innych pudełkach mam jeszcze "dziury" więc dzisiaj dodam takie.

post-60800-0-20569900-1434620127_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zbiorek omegowo-zenithowy, gratuluję  :D

Only vintage ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

A potem nie idzie znaleźć ładnej sztuki na zakup, bo kilku trzyma wszystko po szufladach :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twojej kolekcji i tak nie dam rady przebić :-). W innych pudełkach mam jeszcze "dziury" więc dzisiaj dodam takie.

Spora cześć wyglada znajomo :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spora cześć wyglada znajomo :)

Co robić Panie, co robić :-)? Twoje okazy dzisiaj są w rękach wielu Forumowiczów. Parę mam ja i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy nabytek  Certina DS-2. Dzięki temu mam trzy Deeski : mniejsza DS,większa DS-2 i największa DS-3

post-67292-0-91051200-1434648053_thumb.jpg

post-67292-0-52374400-1434648070_thumb.jpg

post-67292-0-57627300-1434648089_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukałem aż wreszcie znalazłem, vintage, garnitura, cieniutki i w sam raz na mój nadgarstek.....  o resztę będę musiał popytać kolegów w odpowiednim dziale a teraz tak na szybko kilka fotek w celu zaspokojenia swojej próżności ;)

Dodam tylko że grubość to 7mm a jeśli mnie internet nie oszukuje to datuje jego narodziny na około 1955 rok co w tamtym czasie chyba całkiem całkiem nieźle było jeśli chodzi o grubość, wygrzebałem także że mechanizm to FHF 34 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&1&2uswk&FHF_34

89204436575711150041.jpg

72938125474699540216.jpg

08431474544201340581.jpg

71897893383211485121.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy nabytek  Certina DS-2. Dzięki temu mam trzy Deeski : mniejsza DS,większa DS-2 i największa DS-3

Jeszcze tylko brak DS2  z polską datą (dni tygodnia) i wtedy zbiorek będzie dopełniony  ;)

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

71897893383211485121.jpg

I jak wrażenia nadgarstkowe z maluszka? :)

Co do grubości to w sumie kiedyś szło im z nią lepiej niż obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny. Gratulacje

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serdecznie dziękuje panowie, :)

Mateusz muszę powiedzieć że jesteś ojcem chrzestnym tego zegareczka, gdybym nie przymierzył Twojej Pobiedy i nie powiedział Ci o moich planach pwenie bym się nie zdecydował na najmniejszy zegarek jaki miałem w życiu :)

ale dwie rzeczy w nim oprócz tego że jest cieniutki robią robotę, jego lug to lug to 41mm oraz lug space 18mm i co dla mnie najważniejsze to prawie płaskie szkiełko, a szukając starego zegarka nie spotkałem się z zbyt wiele razy, większość ma mocno wystające i pogrubiające zegarek o dobre kilka milimetrów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe zegarki są najwygodniejsze, co tu dużo mówić... 34-36 mm to idealny rozmiar, moim zdaniem. A ten BM ile ma średnicy? Pewnie jakieś 32-34?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to trafiłem. Te uszy go optycznie powiększają. Mam kwarcową garniturę 32 mm, płaściusieńką i z małymi uszami. I to już jest dla mnie ciut za małe. Ten pewnie leżałby świetnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich , o to mój atlantic manhattan po renowacji i wymianie balansu. Prezent od dziadka na 18 urodziny , mam go już 3.5 roku.

14vpu06.jpg

2ep4hfr.jpg

213kyfl.jpg

sll5op.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

A masz może zdjęcia sprzed renowacji?

Czego ona dotyczyła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek maurice lacroix ze skóry cielęcej. Zdjęć sprzed renowacji niestety nie posiadam , ale tarcza była praktycznie cała poniszczona z tyłu zegarka w ogóle nie było można odczytać żadnych nazw. Jak go otrzymałem po renowacji to się zdziwiłem , że tarcza była kiedys oryginalnie 2 kolorowa ;p. Odnowiony został cały zegarek , oprócz mechanizmu(fosfor na wskazówkach , cyferblat , pozłacane elementy , wskazówki no i na sam koniec dokupiłem nowy pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek maurice lacroix ze skóry cielęcej. Zdjęć sprzed renowacji niestety nie posiadam , ale tarcza była praktycznie cała poniszczona z tyłu zegarka w ogóle nie było można odczytać żadnych nazw. Jak go otrzymałem po renowacji to się zdziwiłem , że tarcza była kiedys oryginalnie 2 kolorowa ;p. Odnowiony został cały zegarek , oprócz mechanizmu(fosfor na wskazówkach , cyferblat , pozłacane elementy , wskazówki no i na sam koniec dokupiłem nowy pasek.

Tak mi się wydawalo,że ten znaczek na pasku to maurice lacroix,ale ja mam taki pasek z tym znaczkiem przy seiko i jak przeglądalem w onecie seiko to spotkałem właśnie seiko z takimi paskami.Nie wiem,czy to przypadek,czy seiko też ma podobny znaczek na swoich paskach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja skromna kolekcja vintage powiększyła się dziś o taka oto panią emeryt :rolleyes:

Omega Globemaster Chronometer Ref.2652-14 SC

Gold Platted, cal 354 bumper rocznik 1953.

Bransoleta również gold platted Made in USA

Wyczytałem że jest to wersja tzw Amerykańska lub Non-name Constellation, czyli bez napisu koło gwiazdki,

2015_06_21_16_11_46.jpg

2015_06_21_16_04_42.jpg

2015_06_21_16_03_30.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też coś pokaże w vintigach, choć nic nie wiem o tym zegarku i jak na razie nikt inny też nie  :mellow:

81385113777656039529.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi