lec 61 #8951 Napisano 17 Października 2015 Grzegorzu! Rzeczywiście jest co gratulować!!! Gdyż ta odpicowana jak na niedzielną sumęLe Mania jest pewnikiem w podeszłem wieku! Bowiem wisaż za***iście wykonanyjak na ściankę do "pudelka" . Zara, zara jak, to było.................. Z przodu liceum,w d*pie muzeum........ czy jakoś tam? A ja se tam ze skrzynitakiego wyrychciłem już jest w gablotcekusząc swą urodąpotencjalnych... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8952 Napisano 17 Października 2015 I bebechy. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8953 Napisano 17 Października 2015 Ładna, po jakiemu dni tygodnia? 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8954 Napisano 18 Października 2015 Pewnie po francusku lub hiszpańsku?Trzeba by było pokręcić. Nawet nie zdążyłem się nią nacieszyćznajoma "wyrwała z ręki" i poszła w szklane kazamaty a głupioteraz mi zabierać. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 375 #8955 Napisano 18 Października 2015 Lemania bardzo "smakowo" odnowiona. Gratulacje.A omega.......... cóż , wcale się nie dziwię koleżance , że Ci ją zwędziła .Kobiety lubią świecidełka.Bardzo ładny stan . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
metius 14 #8956 Napisano 18 Października 2015 Dzięki Panowie, jeszcze kilka zdjeć (ciach)Wysłane z mojego iPada przez TapatalkBardzo inspirująca relacja. Gratuluję i zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #8957 Napisano 18 Października 2015 Genialna Lemania. Takie egzemplarze sprawiają, że chce się zanurzyć w tematykę vintage. Gratulacje 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mst 456 #8958 Napisano 20 Października 2015 Wrzuciłem w inna kategorię, ale tu chyba też pasuje - wygrzebany za parę zeta i nawet ruszył....Zegarek wrócił po zrobieniu przez forumowego Kolegę - dziękuję i szczerze polecam - czy można coś na temat mechanizmu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 375 #8959 Napisano 20 Października 2015 Wszystko ładnie , tylko teraz na drugim zdjęciu widać dokładnie , że ktoś po kowalsku poprawiał oryginalne bicia.Koperta została mocno spolerowana , a napisy nie pokrywając się w pełni z oryginałem cięte na nowo.A szkoda , bo zegarek bardzo klimatyczny .Dodatkowo zrobił bym coś z tą lumą we wskazówkach .Albo ją całkiem usuń , albo daj nową w podobnym odcieniu.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8960 Napisano 20 Października 2015 Wszystko jest w najlepszym porządku, nikt tego nie poprawiał,podwójne bicie to kolejny dowód na autentyczność tego egzemplarza. Wiele Unitasow posiada podwójne bicie. Koleś który je wykonywał musiał nie mieć pewnej ręki, ale właśnie tak to ma wyglądać! Co do wskazówek to są dwie szkoły albo zostawić w oryginale albo wypełnić w dobranym kolorze, ale nie jest to jakaś ujma, pewnie-najlepiej aby były w oryginale i miały oryginalna masę Ogólnie bardzo ładnie się prezentuje po zrobieniu, dobrze że dekiel tylko liźnięty. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mst 456 #8961 Napisano 20 Października 2015 dziękuję za odpowiedzi, po znalezieniu nie był wiele porysowany, więc czyszczenie było delikatne, zresztą nierdzewnej kopercie to chyba nie zaszkodzi..., tarcza, wskazówki i mechanizm nie ruszane, a właśnie czy można cos o mechaniźmie, czy to na tamte czasy był przyzwoity, bo wygląda jaby nie miał antywstrząsu......co do oryginalności bić, to za cene jaką wziąłem, to chyba nikomu by się ich nie chciało robić.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8962 Napisano 20 Października 2015 Sądzę ze bicia oryginalne, spryciarz by się przyłożył 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki735 11 #8963 Napisano 21 Października 2015 Robi wrażenie. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8964 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Edytowane 21 Października 2015 przez Maleno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8965 Napisano 21 Października 2015 No ten fajny ( bez czerwonej nitki ) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8966 Napisano 21 Października 2015 Tak, bez takiej jak ma Moderator 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8967 Napisano 21 Października 2015 O pasek mi chodzi w Delbanie... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8968 Napisano 21 Października 2015 Wiem, domyślam się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5119 #8969 Napisano 21 Października 2015 Klimatycznie wygląda ten Lanco. Oczywiście z paskiem z epoki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8970 Napisano 21 Października 2015 Na CW się nie przychrzaniłem, to tu mogę, skoro temat pacha jest pociągnięty. Jak dla mnie to chomąto jest za masywne do takiego zegareczka (bardzo, zresztą, fajnego). Wrzuciłbym na coś bardziej płaskiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8971 Napisano 22 Października 2015 Na CW się nie przychrzaniłem, to tu mogę, skoro temat pacha jest pociągnięty. Jak dla mnie to chomąto jest za masywne do takiego zegareczka (bardzo, zresztą, fajnego). Wrzuciłbym na coś bardziej płaskiego.mam sporą łapę i kolekcjonuję zegarki nie po to żeby leżały w wiaderku, ale noszę ję , najbardziej pasują mi paski z podkładką i tego się trzymam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky 69 #8972 Napisano 22 Października 2015 Im dłużej na niego patrzę, tym bardziej mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8973 Napisano 22 Października 2015 Nie dziwota.......... choć umorusany jak górnik dołowy. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #8974 Napisano 22 Października 2015 Fajne Pasek do Lanco mi osobiscie też te bicia nie pasuja jakieś takie jakby kura dłubała z tyłu wszystkie zegarki brytyjskie z czasu drugiej wojny z jakimi mialem do czynienia nawet te z nadwyżek z 45 miały inne bicia tzn wieksze i dokładniejsze wyjątkiem były bicia Na modelach omegi i longinesa dla raf które były dość płytkie i cienkie że tak się wyraże i w nich dużo było spolerowanych przez firme / kolejnych właścicieli Mimo te zegarek bardzo ładny podobny do timorów pielengnirskich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #8975 Napisano 22 Października 2015 U mnie dzisiaj się coś takiego pokazało. Zdjęcia robiłem na szybko telefonem. Omega kal 266 z ok 1952 roku. Nie był to planowany zakup. Pojawiła się okazja w dobrej cenie, nie wiedziałem co jest w środku i do tego zdjęcia były bardzo kiepskiej jakości. Mechanizm jest na pewno do czyszczenia. Szlo do wymiany. Dekiel jest porysowany do metalowej bransoletki którą była używana. Sa 2 większe wżery a resztę da się pewnie spolerować. Tarcza jest dwukolorowa i trochę ubrudzona ale może da się ja wyczyścić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach