mayor 225 #9351 Napisano 28 Grudnia 2015 Dzisiejszy nabytek,.Prawdopodobnie jeden z najładniejszych zegarków Bulova ,a na pewno najładniejszy Accutron.,Do tego ciężki i duży co w przypadku zegarków z lat 60 tych jest rzadko spotykane.,No i najważniejsze "All American Made" w nowojorskim zakładzie na Sunnyside 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9352 Napisano 28 Grudnia 2015 świetna ta bulova robi wrażenie ...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evocati 3 #9353 Napisano 29 Grudnia 2015 Ech... A już się prawie zdecydowałem na Spaceview... Nie ułatwiasz sprawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9354 Napisano 29 Grudnia 2015 Dolna półka, ale klasyczny vintage. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #9355 Napisano 29 Grudnia 2015 To tak trochę okraszę, zanabyty jako "selfie - gift" muszę nad nim popracować, ale rodzi dobre prognozy.... 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #9356 Napisano 29 Grudnia 2015 Dzisiejszy nabytek,.Prawdopodobnie jeden z najładniejszych zegarków Bulova ,a na pewno najładniejszy Accutron.,Do tego ciężki i duży co w przypadku zegarków z lat 60 tych jest rzadko spotykane.,No i najważniejsze "All American Made" w nowojorskim zakładzie na Sunnyside Jak się ma dojście to się kupuje graty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9357 Napisano 30 Grudnia 2015 (edytowane) enicar super to ten z allegro gratulacje świetny jest ceny jak na polskie realia wysokie ..... gratulacje Edytowane 30 Grudnia 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #9358 Napisano 31 Grudnia 2015 Enicar świetny! Szukam cały czas Sherpy.... a tymczasem wpadł taki młody klasyk z początku lat 70 Cieszy bardzo bo i parka się zrobiła w doskonałym prawie stanie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9359 Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Panowie czy ktoś podpowie co to za budzik. Kiedyś go kupiłem postanowiłem go rozłożyć i uruchomić bo chce iść Na tarczy i mechanizmie ma 2 skrzyżowane strzały oraz 8,24 napis. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Rybak1979GSL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9360 Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Te strzały to sygnatura firmy HAU Hambursko - Amerykańska spółka akcyjna 1875-1930 - Hamburg - Amerykanische Uhren Fabrik Tyle udało mi się wyczytać stąd http://gazeta-kolekcjonera.myvimu.com/rozwoj-i-zmierzch-mechanicznego-budzika/ Edytowane 31 Grudnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9361 Napisano 31 Grudnia 2015 Ogromnie dziękuję To teraz demontaż i amoniak w ruch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #9362 Napisano 1 Stycznia 2016 No ja mam takiego budzika HAU Twój Rybak1979GSL wygląda także zachęcająco choć bez obudowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #9363 Napisano 1 Stycznia 2016 enicar super to ten z allegro gratulacje świetny jest ceny jak na polskie realia wysokie ..... gratulacje Z ceną różnie to bywa, może i wysoka. Aczkolwiek dostać takiego w polskich realiach w tym stanie... trudne. Dwa lata temu na All.... widziałem Sherpe Super Divette lub Dive. Opcja kup teraz 4500zł zanim skonsultowałem się było już po... aukcja widoczna była może 1godz. Od tego momentu jakoś się nie spotkałem na All,,,, z Enicarem Sherpą w tych wersjach tzn. tych dużych same garniturowce. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9364 Napisano 1 Stycznia 2016 No ja mam takiego budzika HAU Twój Rybak1979GSL wygląda także zachęcająco choć bez obudowy Są i obudowy nawet 3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9365 Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Z ceną różnie to bywa, może i wysoka. Aczkolwiek dostać takiego w polskich realiach w tym stanie... trudne. Dwa lata temu na All.... widziałem Sherpe Super Divette lub Dive. Opcja kup teraz 4500zł zanim skonsultowałem się było już po... aukcja widoczna była może 1godz. Od tego momentu jakoś się nie spotkałem na All,,,, z Enicarem Sherpą w tych wersjach tzn. tych dużych same garniturowce.Zegarek przepiękny,.Gratulacje.,Sherpa Guide pokazuje się na rynku co jakiś czas ,ale trudno znaleźć zegarek w dobrej kondycji.,Większość zegarków ma zniszczony bezel z nazwami miast,który jest wykonany z miękkiego aluminium tak samo jak czerwony pierścień z pointerem.,W Twoim zegarku obydwa elementy są w dobrym stanie,nawet wskazówki są prawidłowe zwłaszcza ta od GMT z szachownicą.,Jedynie górna koronka jest podmieniona na standardową "cross hatched EPSA" ., Co do cen jakie Sherpy osiągają na rynku to można marudzić,ale trzeba także wziąć pod uwagę fakt iż te zegarki są napędzane mechanizmami "in Huose" Edytowane 1 Stycznia 2016 przez mayor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #9366 Napisano 1 Stycznia 2016 W przypadku tych Enicarów już przestałem marudzić. Koronka do niego na niemieckim eb... kosztuje ponad 400 zeta. Kupiłem bo stan faktycznie jest dobry. Sekundnik muszę zmienić na czerwony lub przemalować. Czas pokaże. Natomiast reszta wg mnie super. Teraz tylko czekam na przegląd mechanizmu, mam nadzieję, że wszystko będzie OK. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evocati 3 #9367 Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Można powiedzieć o tym Enicarze, że poszedł za pełną cenę zatokową... NIemniej stan wynagradza stratę z nawiązką Też mam Guide'a (short lug), którego katuję już któryś rok, zostanie ze mną do śmierci Poluję już od dłuższego czasu na oryginalną bransoletę, przydała by się też nowa koronka i szkiełko, ceny ebayowe odstraszają, jak słusznie zauważył Kolega. Natomiast miłą niespodzianką są łatwość i niskie koszta serwisu samego mechanizmu, praktycznie wszystko można wyciągnąć z modeli po parędziesiąt złotych. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez evocati 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9368 Napisano 4 Stycznia 2016 Już po przeglądzie, cyka sobie statecznie. Potrzebny jeszcze jakiś pasek i można szaleć Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9369 Napisano 4 Stycznia 2016 Gratulacje.,Excelsior Park 40 najładniejszy mechanizm chrono z tego okresu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9370 Napisano 4 Stycznia 2016 Tomek , ładny Rolex [nie w tym dziale] 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9371 Napisano 4 Stycznia 2016 Tomek , ładny Rolex [nie w tym dziale]Żonin. Może czasem da ponosić... 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9372 Napisano 5 Stycznia 2016 Taką kostkę znalazłem i przygarnąłem, w środku chyba Peseux http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&1&2uswk&Peseux_7017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #9373 Napisano 5 Stycznia 2016 Tez po przeglądzie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #9374 Napisano 5 Stycznia 2016 .....I co tutaj napisać...? Świetny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #9375 Napisano 6 Stycznia 2016 Dzieki Filip aponiewaz było troche za duzo zakupów te ten Girard Perregaux niestety bedzie szukał nowego domu 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach