lamwoj 335 #9626 Napisano 14 Lutego 2016 Pewnie , że jest.Ładny ale po renowacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9627 Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Ja ostatnio taki trafiłem w stanie NOS Straszny brzydal . Mateusz jestes pewny ze on nie jest po renowacji..?+ polerowanie koperty? (pytanie bez złośliwości). Edytowane 14 Lutego 2016 przez ph7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9628 Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Wszystkie jakie znalazłem maja pełna nazwę firmy https://www.google.pl/search?q=Jaeger-LeCoultre+vintage&biw=1440&bih=742&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwianpPCi_jKAhUiP5oKHbYVBQkQsAQIGg&dpr=1#imgrc=_ i bez automatic - te co maja automatic dopisane to inne modele - sekundnik też od ruskiego chyba ale....Ale i tak fajny Edytowane 14 Lutego 2016 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9629 Napisano 14 Lutego 2016 Wszystkie jakie znalazłem maja pełna nazwę firmy https://www.google.pl/search?q=Jaeger-LeCoultre+vintage&biw=1440&bih=742&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwianpPCi_jKAhUiP5oKHbYVBQkQsAQIGg&dpr=1#imgrc=_ i bez automatic - te co maja automatic dopisane to inne modele - sekundnik też od ruskiego chyba ale....Ale i tak fajny Wcześniejsze zdjęcie jest z JLC więc wygląda ok. Poniżej kolejny przykład. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9630 Napisano 14 Lutego 2016 No tak Jak się na czymś nie znasz to morda w kubeł trza było napisać Spadam i głosu nie zabieram 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #9631 Napisano 15 Lutego 2016 Hej, będę się upierał nadal, że zegarek nie był używany. Choć mogę się oczywiście mylić. Wnętrze zegarka w idealnym stanie, nie widać żadnej ingerencji zegarmistrza, na dekielku nic nie jest wydrapane Koperta chromowana, wszystkie krawędzie bardzo ostre, piękny szlif na bokach kopert. Jeśli zna ktoś formę która chromuje koperty na takim poziomie z chęcią ją poznam. Mówię poważnie, wszystkie koperty pokrywane galwanicznie po renowacji, jakie widziałem wołały o pomstę do nieba, objechane wszystko na okrągło.Wskazówki piękne proste niebieściutkie, luma vintidż, tarcza szlifowana jednokierunkowo, północ-południe Skaza na 2.Na poparcie kilka fotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9632 Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Na tych zdjęciach wygląda zupełnie inaczej - według mnie tarcza jest na 100% oryginalna - reszta niech odszczeka co napisałaJa już włażę pod stół EDIT: Ale kopertka odświeżona co jej oczywiście nie umniejsza Edytowane 15 Lutego 2016 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #9633 Napisano 15 Lutego 2016 Na tych zdjęciach wygląda zupełnie inaczej - według mnie tarcza jest na 100% oryginalna - reszta niech odszczeka co napisałaJa już włażę pod stół EDIT: Ale kopertka odświeżona co jej oczywiście nie umniejsza Odświeżona ? Myślisz że robiona od 0 ? Czy po prostu usunięte mikry ryski z powierzchni ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9634 Napisano 15 Lutego 2016 Myślę, że koperta również jest ok. Ja sugerowałem się moją stalową. Wina jest jednak w 100% kolegi bo pokazał zdjęcie niekorzystnie przedstawiające zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #9635 Napisano 15 Lutego 2016 No tak, na kogoś trzeba zrzucić ;P Fajny masz ten napis na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9636 Napisano 15 Lutego 2016 Po samej tarczy widać,że oryginalna gdyż widaćna niej "perełki".Pod nimi zaczynają siępojawiać ogniska "korozji" Tak na marginesie,to ile wiosenek se liczyten nabytek? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #9637 Napisano 15 Lutego 2016 Nie sprawdzałem swojego jeszcze dokładnie, ale premierę miał w 1946 roku.http://www.jaeger-lecoultre.com/FR/en/content/first-automatic-jaeger-lecoultre-watch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #9638 Napisano 15 Lutego 2016 Piękny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9639 Napisano 16 Lutego 2016 Przede wszystkim to powinieneś dostać wpie......l za pierwsze zdjęcia.Bo albo umiesz je tak robić jak ja , albo niepotrzebnie chciałeś go upiększać.Piękny jest w swojej piegowatości i znaku czasu , a nie blasku.Bardzo ładny .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9640 Napisano 16 Lutego 2016 Do mnie dzisiaj dotarła taka mała paczuszka z kraju "kwitnącej czereśni i ziejącej ogniem Godzilli" ,a w środku takie dwa maleństwa., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9641 Napisano 16 Lutego 2016 Fajne , tylko brudne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9642 Napisano 16 Lutego 2016 I dobrze, że nie opisane robaczkami. Dlatego też możliwe jest dopatrzyć się wartości dodanej do pudełka. @mayor a u Ciebie ORWO tudzież Kodakabłon dziewiczych już nie mają? Polaroida se kup może jakie pakiety zostały, to i kolur Twych poszukiwań zobaczem. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #9643 Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Fajne , tylko brudne Fakt, są fleje, nie zawsze się umyją po robocie, tu Kolega ma całkowitą rację Edytowane 16 Lutego 2016 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9644 Napisano 16 Lutego 2016 No cóż trudno, widocznie jestem zacofany.,To co dla kolegów jest sufitem dla mnie jest podłogą,.U Was podstawa to nowy chrom i renowacja tarczy w renomowanym zakładzie(czasami ozdobne MW elektropisem),dla mnie im mniej ingerencji w kondycje zegarka tym lepiej.,Te zegarki w sumie mają 110 lat i ja im wybaczam pewne niedoskonałości.,Mechanizmy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9645 Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) E tam! Nie bądź taki "sztuczkowy"jak spodnie ze strarego materiału. Tylko tera nie zamknij się w sobie! Mnie,chodziło tylko o tła Twych fociszonówniemal w kolorze sepi. Tera przynajmiej widać jak na dłonipochodzenie nabytków zresztą fajnych! I to nie tylko po napisach ale kolorze. Co prawda nie wiśni ale jak wspomiałeśbowiem czeresienka okazała się prawdą. A reszta, to moda i czasem musglansowania i picowaniapod zapotrzebowanie. Chociaż czasem rzęcha wartowypucować na nowo, by ocalić go przed złomem. Edytowane 16 Lutego 2016 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #9646 Napisano 16 Lutego 2016 Mayor, świetne.Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aptekarz 2 #9647 Napisano 17 Lutego 2016 Pamiątka po Dziadku trafiła w moje ręce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #9648 Napisano 17 Lutego 2016 Super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #9649 Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Pamiątka po Dziadku trafiła w moje ręce. IMG_20160217_130450.jpgŁadna , na Felsie ? Właśnie do takiej szukam dekla tylnego . Edytowane 17 Lutego 2016 przez jerzyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aptekarz 2 #9650 Napisano 17 Lutego 2016 Nie znam się niestety. Wiem tylko że automat z dokręcaniem. Chyba jakieś spa mu zafunduję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach