Aqua70 7 #11151 Napisano 31 Lipca 2017 Exquisit automat cal. ETA 2459 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #11152 Napisano 7 Sierpnia 2017 Dzisiaj cos takiego.Kawal zegara jak na lata jego produkcji. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba1001 5 #11153 Napisano 7 Sierpnia 2017 A u mnie taka zabiedzona Eterna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11154 Napisano 7 Sierpnia 2017 Dzisiaj cos takiego.Kawal zegara jak na lata jego produkcji.Świetny, jakie to dokładnie lata. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #11155 Napisano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Typowe 70Nie probowalem jeszcze sprawdzac po numerze ale styl podobny jak zenith xl tronic czy omega dynamicBransoleta identyczna jak w cymie synchron Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #11156 Napisano 8 Sierpnia 2017 No i jest zawsze w ruchu;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11157 Napisano 8 Sierpnia 2017 Wilhelm Eppler kaliber AHO1021. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domin91 0 #11158 Napisano 9 Sierpnia 2017 Wilhelm Eppler kaliber AHO1021.Jeśli to nie tajemnica to ile Cię kosztowało to cacuszko bo wygląda świetnie?! (może być odpowiedź nawet w Prywatnej wiadomości) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11159 Napisano 9 Sierpnia 2017 Jeśli to nie tajemnica to ile Cię kosztowało to cacuszko bo wygląda świetnie?! (może być odpowiedź nawet w Prywatnej wiadomości)Żadna tajemnica ...stówka ale za taki stan to chyba niezbyt wygórowana cena. Zastanawiam się tylko czy dać go prewencyjnie w najbliższym czasie do zegarmistrza gdyż chodzi całkiem nieźle.Pochodzi prawdopodobnie z lat 60. Wpisy na deklu dowodzą że był serwisowany kilka razy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #11160 Napisano 13 Sierpnia 2017 Niektóre ostatnio kupione, inne wcześniej. Teraz razem. Fan marki Enicar. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1927 #11161 Napisano 13 Sierpnia 2017 Piękna kolekcja. Każdy zapewne pięknie wygląda na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #11162 Napisano 14 Sierpnia 2017 Od kolegi z forum doszedł do kompletu niebieski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3573 #11163 Napisano 14 Sierpnia 2017 Fajna trójeczka Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybi puzon 0 #11164 Napisano 14 Sierpnia 2017 Ostatnio wszyscy mają Chronographe Suisse -- mam i ja. 18 k wydmuszka (osłuchiwałem ją bacznie i o ile ten złoty dekielek -- bo są dwa -- faktycznie brzmi cieniutko, o tyle uszy wydają się solidniejsze, niż się spodziewałem), w środku Venus 188. Szczególnie oryginalny jest kolor tarczy (mieni się od bardzo ciemnej zieleni -- jak na totalizatorach na zdjęciu) do 'starego złota'). Jak na vintage jest też b. duży -- niespełna 38 mm bk. Stan techniczny bardzo dobry, punktualny chód, chrono w pełni sprawne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #11165 Napisano 14 Sierpnia 2017 Świetny. Ciekawie te totalizatory wyglądają. Koperta jest pozłacana? 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybi puzon 0 #11166 Napisano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Świetny. Ciekawie te totalizatory wyglądają. Koperta jest pozłacana? Jak napisałem: jest z litego złota 18k, ale to tzw. wydmuszka. Uszy są puste w środku, dekiel jest podwójny (drugi metalowy), a mechanizm jest dodatkowo osłonięty mosiężnym pierścieniem. Totalizatory też są chyba mosiężne, a co do koronki to nie wiem. Obawiałem się tego i kupowałem z duszą na ramieniu, bo sporo złego o tych kopertach napisano. Dość pozytywnie się zaskoczyłem, całość wygląda dość solidnie, chociaż na deklu jest mała wgniotka, nie odważę się też sam zdjąć paska (chociaż chciałbym przymierzyć NATO), żeby nie odkształcić uszu (nie jestem szczególnie zręczny ). Są dwa typy tych zegarków: 35 i 37 mm. Podobno te większe (jak mój) były dużo droższe, solidniej wykonane i miały lepsze (grubsze) koperty. Co do koloru, pod wieczór wygląda tak: W dodatku, czego nie udało mi się uchwycić, indeksy są namalowane złotą farbą, która czasem łapie swój własny połysk i mocno odcina się od tarczy. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez rybi puzon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #11167 Napisano 14 Sierpnia 2017 Ciekawy ten zegarek. Fajny i przyjemnie będzie go oglądać w wątku "jaki zegarek vintage..." 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #11168 Napisano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Od kolegi z forum doszedł do kompletu niebieski. Trójeczka..świetnie .Bądź konsekwentny i do tego Longinesa ze złocona koperta załóż brązowy pasek. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #11169 Napisano 14 Sierpnia 2017 Od kolegi z forum doszedł do kompletu niebieski. Trójeczka..świetnie .Bądź konsekwentny i do tego Longinesa ze złocona koperta załóż brązowy pasek.Dziś był na bazarku fajny Seiko z mojego roku.......ale ktoś kupił, szkoda. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #11170 Napisano 14 Sierpnia 2017 Dziś był na bazarku fajny Seiko z mojego roku.......ale ktoś kupił, szkoda. Kurde, nie pomyślałem o Tobie Marku, ale będę miał na uwadze. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #11171 Napisano 18 Sierpnia 2017 Parka taka się zebrała, świetna tarcza trudna do uchwycenia. Ładnie się mienią. Fan marki Enicar. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #11172 Napisano 18 Sierpnia 2017 Gratulacje, cieszę się, ze kolekcja się rozrasta. Śliczne, niebieski bardzo ciekawy kolor i struktura tarczy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #11173 Napisano 18 Sierpnia 2017 Jak tak dalej pójdzie to przy kolejnej ekspozycji kolekcji i dwie gabloty nie wystarczą. A i archiwa Enicara zostaną zawstydzone 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aqua70 7 #11174 Napisano 19 Sierpnia 2017 Tuż po zakupie trafił do zegarmistrza który stwierdził że zegarek jest suchy jak wiór. To tłumaczyło dlaczego gubił ok.godziny na dobę.Nowy smar zdecydowanie poprawił jego kondycję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybi puzon 0 #11175 Napisano 21 Sierpnia 2017 Wczoraj wygrany na Allegro po taniości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach