matteus 91 #12726 Napisano 24 Listopada 2019 ładny stan dorwałeś Eheś Małe to takie, a cieszy jakoś tak bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12727 Napisano 24 Listopada 2019 No no piękny Tudor 34 czy 36? 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteus 91 #12728 Napisano 24 Listopada 2019 No no piękny Tudor 34 czy 36? Dzięki :-) - 34 mm, 36 chyba nie było Jumbo 38 mm i 34 mm z tego co kojarzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12729 Napisano 24 Listopada 2019 Oo właśnie tak miało być. No maluszek ale przez to wygodny i leciutki. Ładna sztuka. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #12730 Napisano 25 Listopada 2019 U mnie dwa nabytki ostatnio przybyły. Niestety choć Tissot pointer w stanie niemal idealnym to brakuje wskazówki datownika jeżeli ktoś dysponuje z chęcią odkupię. Natomiast Omega to jedna z najciekawszych obecnie tarcz wśród Omeg jakie posiadam. Napiszcie co sądzicie o tej galaktyce 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12776 #12731 Napisano 25 Listopada 2019 Dzięki :-) - 34 mm, 36 chyba nie było Jumbo 38 mm i 34 mm z tego co kojarzę. Tudor rzeczywiście nie robił samych "Date" w wersji 36mm. Występowały 36mm w wersji Date+Day jak mój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #12732 Napisano 25 Listopada 2019 U mnie dwa nabytki ostatnio przybyły. Niestety choć Tissot pointer w stanie niemal idealnym to brakuje wskazówki datownika jeżeli ktoś dysponuje z chęcią odkupię. Natomiast Omega to jedna z najciekawszych obecnie tarcz wśród Omeg jakie posiadam. Napiszcie co sądzicie o tej galaktyce Omega rewelacyjna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #12733 Napisano 25 Listopada 2019 Omega rewelacyjna Dzięki jest niepowtarzalna to fakt 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 924 #12734 Napisano 25 Listopada 2019 Zauważyłem,że jak trafi się zegarek o nawet mniej jak przeciętnej urodzie,ale jak ma napis np tudor,omega czy inna prestiżowa firma to jest wychwalany pod niebiosa,ale jak się trafiają naprawdę ladne zegarki mniej prestiżowych firm to ich uroda jest raczej przemilczana pomijana i ignorowana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #12735 Napisano 25 Listopada 2019 (edytowane) Co do Tudora to prawda swojego już dawno nie widziałem zamknięty leży Razem ze swoim kuzynem! A mi wpadł taki Tevo niby nic ale tarcze ma piękna można by się w niej przeglądać a i styl wojskowy bardzo lubię. @stary jako miłośnik Vintage bardzo lubię jak tarcze mają patynę bo dodaje im to charakteru. I Omega ja posiada. Edytowane 25 Listopada 2019 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 26157 #12736 Napisano 26 Listopada 2019 Zauważyłem,że jak trafi się zegarek o nawet mniej jak przeciętnej urodzie,ale jak ma napis np tudor,omega czy inna prestiżowa firma to jest wychwalany pod niebiosa,ale jak się trafiają naprawdę ladne zegarki mniej prestiżowych firm to ich uroda jest raczej przemilczana pomijana i ignorowana.Ja nie wiem, jak robi większość użytkowników, ale sam z siebie (i na tym koncie, i na starym) rzadko chwalę zegarki w takich wątkach, nawet jeśli mi się podobają... Więc to, że nie ma ochów i achów nie oznacza, że innych użytkowników coś nie zainteresowało. A uwierz, do klasycznych omeg nie wzdycham, są moim zdaniem dramatycznie nudne 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bat73 508 #12737 Napisano 28 Listopada 2019 A uwierz, do klasycznych omeg nie wzdycham, są moim zdaniem dramatycznie nudne Nie są 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 26157 #12738 Napisano 30 Listopada 2019 Moim zdaniem są Co innego Dynamic 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #12739 Napisano 1 Grudnia 2019 Stalóweczka w automacie Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #12740 Napisano 1 Grudnia 2019 Oooo kurcze i ma bumpera - takiego mechanizmu w Doxa nie widziałemNo i powiem Ci..... ale ja to chyba zboczony jestem - te zardzewiałe wskazówki dodają tylko uroku na tle tej czystej tarczy.Tarcza chyba dawno ale coś była podmalowana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #12741 Napisano 1 Grudnia 2019 Oooo kurcze i ma bumpera - takiego mechanizmu w Doxa nie widziałemNo i powiem Ci..... ale ja to chyba zboczony jestem - te zardzewiałe wskazówki dodają tylko uroku na tle tej czystej tarczy.Tarcza chyba dawno ale coś była podmalowanaA Ty znowu o tych malunkach jak nie na Polakach to tu... - szkło jeszcze przed polerem to i trochę zmatowiony obraz daje - mam drugą podobną i tarcze wyglądają bardzo podobnie a wskazówki tak samo dostały po d... Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #12742 Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Na tarczy masz dookoła te ćwieki - one powinny być mosiężne (złotego koloru) a są chyba zamalowaneWybacz że tylko złe wieści przynoszę No i obym nie miał racji Edytowane 1 Grudnia 2019 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #12743 Napisano 1 Grudnia 2019 Na tarczy masz dookoła te ćwieki - one powinny być mosiężne (złotego koloru) a są chyba zamalowaneWybacz że tylko złe wieści przynoszę No i obym nie miał racji Są piękne mosiężne jak w Lechu błoniowym - zdjęcie pierwsze z wydobycia że sterty złomu u majstra (stąd też łapki mam kapkę przybrudzone od grzebania) a i pasek był z epoki w zestawie... ale bałem się przymierzać.... Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4613 #12744 Napisano 2 Grudnia 2019 Stalóweczka w automacie Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu TapatalkaŚwietna! Gratuluję! Pokaż ją po polerce szkła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wu-ki 10 #12745 Napisano 4 Grudnia 2019 Nie miałem okazji się pochwalić Do mojej Certiny DS-2 dołączył taki oto Tissot Seastar powiększając małą szwajcarską rodzinę (nawet rocznikowo mniej więcej się zgadza) .... Bardzo mi się taki "vintage" podoba ... design ponadczasowy. Jedyne co doprowadza mnie do rozpaczy to brak szybkiej zmiany daty. Zegarka nie noszę jako "every day", rotomat mam ale korzysta z niego też inny czasomierz. Staram się na zmianę zostawiać na "porcję obrotów" ale czasem się zapomni i nie pozostaje nic innego jak kręcić i wycierać koronkę Kolejny do kolekcji będzie bez datownika. Bardzo fajna Mercel. Poluję na taką, ale z granatową tarczą. Gratuluję Granatowa tarcza fajna ... ale butelkowa zieleń - zresztą zobacz sam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40602 #12746 Napisano 4 Grudnia 2019 Rozumiem ten ból, większość moich wintydżów nie ma szybkiej zmiany daty . Sam zegarek bardzo mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4613 #12747 Napisano 5 Grudnia 2019 Tissot super, też chcę takiego Co do Certiny, każda DS2 jest fajna, ale jednk niebieska najbardziej mnie kręci. Gratuluję obu zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #12748 Napisano 6 Grudnia 2019 Na tarczy masz dookoła te ćwieki - one powinny być mosiężne (złotego koloru) a są chyba zamalowaneWybacz że tylko złe wieści przynoszę No i obym nie miał racji Świetna! Gratuluję! Pokaż ją po polerce szkła I już po robocie Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #12749 Napisano 6 Grudnia 2019 Gratuluję nowości/ same ładne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4613 #12750 Napisano 6 Grudnia 2019 I już po robocie Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu TapatalkaKlasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach