gniewko 115 #1976 Napisano 22 Września 2012 Sliczna omesia gratki! nie widziałem podobej z takimi wskazówkami chyba... W środku siedzi sobie cal. 1012http://www.ranfft.de...uswk&Omega_1012 Ale chętnie bym się czegoś więcej dowiedział o tej Omedze...Zegarek jest w naprawdę dobrej kondycji - przy tarczy nie było nic majstrowane jedynie szkiełko nie jest oryginalne bo brak znaczka omegi na środku i korci mnie by wymienić na oryginalne o ile to możliwe... To dość rzadka do "upolowania" Omega inna tego typu: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1977 Napisano 22 Września 2012 Stan jest nieziemski, ale poluje dalej. Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 908 #1978 Napisano 22 Września 2012 No naprawdę piękna sztuka. Budzi emocje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1979 Napisano 22 Września 2012 W wolnej chwili postaram się zrobić małą galerię bo zegarek jest naprawdę prześliczny. Taki sportowo - retro - klasyczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1980 Napisano 23 Września 2012 Do Dynamica nigdy mi serce jakoś szczególnie nie biło, ale trzeba przyznac, ze ładna sztuka! Gratulacje A u mnie coś do kieszonki - Alpina w niezłym stanie: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1981 Napisano 23 Września 2012 Kurde, mi się takie nie trafiają Gratuluję. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1982 Napisano 24 Września 2012 (edytowane) W środku siedzi sobie cal. 1012http://www.ranfft.de...uswk&Omega_1012 Ale chętnie bym się czegoś więcej dowiedział o tej Omedze...Zegarek jest w naprawdę dobrej kondycji - przy tarczy nie było nic majstrowane jedynie szkiełko nie jest oryginalne bo brak znaczka omegi na środku i korci mnie by wymienić na oryginalne o ile to możliwe... To dość rzadka do "upolowania" Omega inna tego typu: Piękna sztuka mam identyczna tylko na błękitnej tarczy nieco inny wzór ale za to z tym samym werkiem, u mnie stan podobny bardzo dobry i tak jak u ciebie szkiełko do wymiany ma dwa minimalne pęknięcia, ale tak u ciebie jak i u mnie sekundnik jest cienki i inny niż przeważnie widywało się w tych modelach "trójkątne sekundniki". A ja próbowałem udowodnić. że ten w moim jest oryginalny A tu proszę siostra z takim samym, gratulacje jest naprawę ładna one w ogóle coś mają w sobie no i odlotowo się prezentują na rączce nie wspominam już, że idealnie się komponuje z nadgarstkiem A to moja perełka I mała ciekawostka w postaci reklamy z tamtego okresu Uploaded with ImageShack.us Edytowane 24 Września 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1983 Napisano 25 Września 2012 Bardzo ładna siostrzyczka Nie wyobrażam sobie w moim Dynamicu sekundnika w kształcie strzałki - pasował by jak pięść do nosa. Ta wskazówka jest perfekcyjnie spasowana do indeksów na tarczy podobnie jest ze wskazówkami godzinowymi i minutowymi. Orientujesz się może czy SG Polska lub Zalewski są wstanie sprowadzić nowe oryginalne szkiełko sygnowane logo Omegi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1984 Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Niestety nie korzystałem nigdy z ich usług i nie mam pojęcia ale na pocieszenie dodam że moja tez nie jest sygnowana na szkle.... Edytowane 25 Września 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg 3 #1985 Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Niestety nie korzystałem nigdy z ich usług i nie mam pojęcia ale na pocieszenie dodam że moja tez nie jest sygnowana na szkle.... Np. na eBay'u można kupić często w rozsądnych cenach szkiełaka sygnowane znaczkiem Omegi. Czy sa one oryginalne?- wątpię, ale najlepszy ekspert nie odróżni ich od oryginału. PS. A i ja się pochwalę,-oto, w tłumie innych Omeg i moja Dynamic: Edytowane 25 Września 2012 przez pg 0 zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1986 Napisano 25 Września 2012 Szkła do Dynamiców owszem są ale nie są sygnowane logo omega...http://www.ebay.pl/itm/FOR-MANS-OMEGA-DYNAMIC-WATCH-REPLACEMENT-PLEXI-GLASS-PLASTIC-CRYSTAL-C3-/310416009873?pt=UK_Jewellery_Watches_WatchAccessories_SpareParts_SM&hash=item48463c6a91 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1987 Napisano 26 Września 2012 Np. na eBay'u można kupić często w rozsądnych cenach szkiełaka sygnowane znaczkiem Omegi. Czy sa one oryginalne?- wątpię, ale najlepszy ekspert nie odróżni ich od oryginału. PS. A i ja się pochwalę,-oto, w tłumie innych Omeg i moja Dynamic: Niezły zbiorek jak dojdzie jedna moja to tez pokaże co się uzbierało 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1988 Napisano 26 Września 2012 No pochwał się już Stary...w końcu zdjęcia już masz:) 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1989 Napisano 26 Września 2012 (edytowane) a do mnie dołączył nastepny zenek plus troche teorii - teoria okazała się diabelnie droga! film o historii zenitha Edytowane 20 Października 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #1990 Napisano 27 Września 2012 Zenek super,wiem bo mam dokładnie ten sam model tyle że trochę bardziej nadgryziony przez ząb czasu ale za to chodzi z dokładnością chronometru,gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1991 Napisano 27 Września 2012 Piotrek pokażę jak dojdzie!!! a jak się pochwale a zegarek nie dojdzie to będę załamany A co do wiedzy jaka zakupiłeś toś chłopie zaszalał, taka księga mądrości To ty teraz wszystkie rozumy pozjadasz ... Czuje ,że szarpiesz strony z tej księgi jak Rysio szynkę A tak szczerze to zazdroszczę księgi. Bardzo dobry nabytek, a teraz zeskanuj i wyślij mi na pocztę 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1992 Napisano 27 Września 2012 (edytowane) A to moj nowy nabytek,a raczej prezent od dostawcy sera do mojej restauracji Edytowane 27 Września 2012 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1993 Napisano 27 Września 2012 Marku, mam nadzieję, że ten dostawca daje Ci ser w lepszym stanie niż zegarki Fajny model, tylko musisz o niego zadbać 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1994 Napisano 27 Września 2012 Marku, mam nadzieję, że ten dostawca daje Ci ser w lepszym stanie niż zegarki Fajny model, tylko musisz o niego zadbaćTak ,ser jest ok ,choc bywa pokryty plesnia wiec nie odbiega za bardzo... W poniedzialek koperta do chromu,reszta do roboty dla mnie-bede mial co robic w wolny dzien.p.s takie czasy ze trzeba jezdzic samochodem bez dachu,jesc splesnialy ser i pic stare wino.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1995 Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Ciekawy, dość rzadki model. Myśle ze lepiej poszukać podobnego trupka w lepszej kopercie i przełożyć. Wydaje mi się ze kopertę jest taka jak w varldmastarurach. Po renowacji zacznie cię razić blaskiem.... Edytowane 28 Września 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1996 Napisano 28 Września 2012 Piotrek pokażę jak dojdzie!!! a jak się pochwale a zegarek nie dojdzie to będę załamany A co do wiedzy jaka zakupiłeś toś chłopie zaszalał, taka księga mądrości To ty teraz wszystkie rozumy pozjadasz ... Czuje ,że szarpiesz strony z tej księgi jak Rysio szynkę A tak szczerze to zazdroszczę księgi. Bardzo dobry nabytek, a teraz zeskanuj i wyślij mi na pocztę MACIEK ..... Mówisz i masz - PDF będzie ? Zrobił bym Ci ksero ale pewnie Twój mały by się w to "załatwił" w 5 sekund ale najważniejsze niech się dobrze i zdrowo chowa! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1997 Napisano 28 Września 2012 ooo fajny!!! piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1998 Napisano 28 Września 2012 Czesc,widzialem go na jednej z pierwszych stron tematu "nietypowe....." Moj ma 17 kamieni 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #1999 Napisano 28 Września 2012 Bo mój jest "Superextra" piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2000 Napisano 28 Września 2012 Michal możesz pokazać jego mechanizm ? Jak jest opisany? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach