RTK-WGM 221 #3626 Napisano 10 Października 2013 Nabytek z czerwca, a teraz odebrany po renowacji (tutaj wygląd przed i po http://zegarkiclub.pl/forum/topic/91643-zakup-na-gie%C5%82dzie-enicar-chyba-limitowany-oraz-geneva-sport/ 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 233 #3627 Napisano 10 Października 2013 po Nabytek z czerwca, a teraz odebrany po renowacji (tutaj wygląd przed i po http://zegarkiclub.pl/forum/topic/91643-zakup-na-gie%C5%82dzie-enicar-chyba-limitowany-oraz-geneva-sport/ eni1.jpg Pokaż jeszcze serduszko tego Enicara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3628 Napisano 10 Października 2013 A taki -teraz jacht by trzeba kupić...... Fajniutki!!! Tylko teraz przykombinuj jaki do niego paseczek dać! Może krokodyla 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3629 Napisano 10 Października 2013 A taki -teraz jacht by trzeba kupić...... Cook, nienawidzę Cię. Przepiękny marine. Pozamiatałeś. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #3630 Napisano 10 Października 2013 Zdjęcia z telefonu ale powinno być widać 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekW 2 #3631 Napisano 10 Października 2013 Cześć, Który to rok? PozdrawiamMarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekW 2 #3632 Napisano 10 Października 2013 Zdjęcia z telefonu ale powinno być widać20131010_190006.jpg20131010_190024.jpgSam go odrestaurowałeś czy u jakiegoś fachmana? Jeśli opcja 2 to ciekawi mnie koszt. PozdrawiamMarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #3633 Napisano 10 Października 2013 Sam go odrestaurowałeś czy u jakiegoś fachmana? Jeśli opcja 2 to ciekawi mnie koszt. PozdrawiamMarekOpcja 2 a koszty wyniosły Zakup 30złNaprawa 80złOdrestaurowanie - tarcza, koperta, koronka, obudowa, wskazówki 440zł (kopertę pokpili mimo, że obiecali zająć się nią solidnie) Jeśli chodzi o rok to ponoć lata 40/50. Nie wiem dlaczego, ale jak go zobaczyłem to wpadł mi w oko. Co ciekawe nawet mojej żonie się podoba spośród wszystkich moich zegarków rosyjskich nawet doxa i atlantic powiedziała, że cyt. "kijowate" a tu masz zaskoczyła mnie 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekW 2 #3634 Napisano 10 Października 2013 Opcja 2 a koszty wyniosły Zakup 30złNaprawa 80złOdrestaurowanie - tarcza, koperta, koronka, obudowa, wskazówki 440zł (kopertę pokpili mimo, że obiecali zająć się nią solidnie) Jeśli chodzi o rok to ponoć lata 40/50. Nie wiem dlaczego, ale jak go zobaczyłem to wpadł mi w oko. Co ciekawe nawet mojej żonie się podoba spośród wszystkich moich zegarków rosyjskich nawet doxa i atlantic powiedziała, że cyt. "kijowate" a tu masz zaskoczyła mnie Szok wygląda mega super. Daj namiar na fachmana jeśli w Wawie. Ja mam taką starowinkę do przejżenia i drobnej renowacyjnej zabawy. PozdrawiamMarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #3635 Napisano 10 Października 2013 (edytowane) W-wa Zakład Głowackich na ulicy złotej 62 ...ładna - sam choruję na taką omegę i tag'a, chciałbym to mieć w swoich zbiorach. Edytowane 10 Października 2013 przez RTK-WGM 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3636 Napisano 10 Października 2013 Fajniutki!!! Tylko teraz przykombinuj jaki do niego paseczek dać! Może krokodyla Weznę z padalca-to taka beznoga jaszczurka....... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3637 Napisano 10 Października 2013 Zdjęcia z telefonu ale powinno być widać20131010_190006.jpg20131010_190024.jpgKopertę to by chyba świstak lepiej w sreberko...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3638 Napisano 10 Października 2013 @cook jak nie jacht, to z "pudełek" po Lechu lub flaszek po Nałęczowiance tratwę zmotaj i czasomierz jakoś przymocujesz Nie ma co, pudełko pierwszoklaśne! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3639 Napisano 10 Października 2013 Weznę z padalca-to taka beznoga jaszczurka....... To akurat prawie pod kolor bedzie Kopertę to by chyba świstak lepiej w sreberko...... Oj napewno lepiej! A niby taki dobry zaklad go mial w swoich rekach! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3640 Napisano 10 Października 2013 Przepraszam, koledzy, ale koperta jest zrobiona fatalnie. Bez względu na to w jakim stanie była przed renowacją, to jeśli dało się zrobić całkiem przyzwoicie od frontu, to dlaczego nie chciało sie podobnie popracować nad tyłem. Też miałem taki przypadek i oddałem kopertę do poprawki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3641 Napisano 10 Października 2013 Tarcza tez do najlepszych nie nalezy ta srebrzanka to ich przeklenstwo! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3642 Napisano 10 Października 2013 to jeśli dało się zrobić całkiem przyzwoicie od frontu, to dlaczego nie chciało sie podobnie popracować nad tyłem.Racja,zawsze to mówię do swoich dziewczyn..... Lec,dziadku -z żywca buduję,już mam ilośc co na Titanica w podróż zabrali..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3643 Napisano 10 Października 2013 DSCF7671.JPGDSCF7669.JPGA taki -teraz jacht by trzeba kupić...... No, nareszcie jakaś nie-omega Gratulacje!Piękny nabytek - pokazałbyś maszynownię, bo tam fajny werk powinien siedzieć 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3644 Napisano 10 Października 2013 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3645 Napisano 10 Października 2013 (edytowane) O znany producent, czwarty kwartał 1953 roku. Nie wiedziałem ,że Rosjanie produkowali takie cudeńka. Czyżby to kooperacja Radziecko -Enerdowska ? Edytowane 10 Października 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #3646 Napisano 10 Października 2013 Właśnie zamierzam im zwrócić tą kopertę do poprawki, wzięli więcej kasy bo mieli poświęcić kopercie więcej czasu - spartolili i to zdrowo no cóż trzeba się będzie trochę pokłócić. Co do tarczy i tej srebrzanki to powiem, że mi się podoba - nawet mojej sceptycznie nastawionej żonie. Przed renowacją trudno było określić jej właściwy kolor więc się nie sprzeczam. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3647 Napisano 10 Października 2013 Piękny ten mechanizm jak cały zegar! Ruscy tam raczej nie maczali nic ale ja się na tym nie znam! A co do Enicara to nie ma wyjścia trzeba iść i zgłosić nie dorobki! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3648 Napisano 10 Października 2013 Znaczek, który jest widoczny na jednym ze zdjęć przypomina mi do złudzenia znak (Pierwyj Moskowskij Czasowyj Zawod) sorry za zapis fonetyczny, ale chyba Rosjanie jednak maczali w tym palce. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3649 Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Znaczek, który jest widoczny na jednym ze zdjęć przypomina mi do złudzenia znak (Pierwyj Moskowskij Czasowyj Zawod) sorry za zapis fonetyczny, ale chyba Rosjanie jednak maczali w tym palce.Mechanizm Kirowa-"ukradziony" z GUB..... GUB MARINER CHRONOMETREGUB GLASHUTTE SEE CHRONOMETER GERMAN MARINE 56h RESERVE INDICATION Cal. 100 Edytowane 10 Października 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3650 Napisano 10 Października 2013 Noi wszystko jasne! Czlowiek uczy sie i uczy... 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach