zasadas 5084 #3651 Napisano 10 Października 2013 Piękny zegarek w super stanie. Pozostaje tylko pogratulować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3652 Napisano 10 Października 2013 Zaraz, nie "nadanżam" - co to za kombinacja? Widziałem parę tych chronometrów i jakoś żaden nie miał kirowskich oznaczeń... Za mocno się w demoludowych werkach nie czuję, ale czegoś tu nie ogarniam 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3653 Napisano 10 Października 2013 Też się bardzo zdziwiłem, ale oznaczenie jest raczej manufaktury z za wschodniej granicy. A na tarczy śliczny Glashutte. Co jest grane? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3654 Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Ja tez-ale jak poinformował mnie guru w tych tematach-choć mnie to dziwi,w to "pudło ktoś "wpasował"werk Kirowa który znowuż był klonem Guba....-reasumując w oryginalne pudło Guba ktoś wynalazł i wsadził werk Kirowa -dziwne to wszystko ale ludzie dziś różne rzeczy wkładają i choć preferuję wkładanie "normalne" to i koncepcja Jacykowa też jest akceptowana....zegarkowa. Edytowane 10 Października 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3655 Napisano 10 Października 2013 No dobra. Teraz jasne. Nie pasowała mi jakoś wersja, że świadomie kupiłeś składaka... A znowuż nigdzie nie spotkałem takiej "kooperacji", ale to o niczym nie swiadczy. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3656 Napisano 10 Października 2013 Czy tak, czy siakmaszyneria jak z jachtu "OPTY" Teligia mahoniowe pudło zamykane na hacele,powala na plecki nie wspominając o samej tarczy.Coś jest w tych czasomierzach, może to,iż wyzwalają w człowieku dziecinne marzeniao dalekich podróżach????? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3657 Napisano 10 Października 2013 Coś jest w tych czasomierzach, może to,iż wyzwalają w człowieku dziecinne marzeniao dalekich podróżach?????To prawda.....teraz sobie przypomniałem jak moja wyprawa do Afryki dobiegła końca na lubelskim dworcu PKP po "donosie" koleżanki -miałem 14lat i byłem dopiero co po lekturze Verna......... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3658 Napisano 11 Października 2013 Czy tak, czy siakmaszyneria jak z jachtu "OPTY" Teligia mahoniowe pudło zamykane na hacele,powala na plecki nie wspominając o samej tarczy.Coś jest w tych czasomierzach, może to,iż wyzwalają w człowieku dziecinne marzeniao dalekich podróżach?????Z tego co pamiętam, hacele to raczej rodzaj śruby wkręcanej w końskie podkowy a nie zamknięcie pudełka z zegarkiem . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekW 2 #3659 Napisano 11 Października 2013 W-wa Zakład Głowackich na ulicy złotej 62 ...ładna - sam choruję na taką omegę i tag'a, chciałbym to mieć w swoich zbiorach.Nie skromnie powiem że jest piękna. Mimo, że działa bez zarzutu to chce żeby ktoś ją przejrzał a nie chce dać byle komu dlatego pytałem. Jedyne co o niej wiem to prawdopodobnie 57 rok:). Dziękuję za namiary, skorzystam na pewno. PozdrawiamMarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3660 Napisano 11 Października 2013 Z tym GUB-em sprawa wygląda nastepująco. Radzieckie chronometry morskie są klonami przedwojennych Lange&Soehne. Tak samo wygląda powojenna produkcja NRD.GUB-y sa równiez klonami L&S. Tak więc gdy padł oryginalny GUB bez trudu można go było zastąpić MCZZet-em. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #3661 Napisano 11 Października 2013 MarekW jest jeszcze zegarmistrz na Pięknej 47 w Warszawie - potwierdzam jest to faktycznie Mistrz. Bardziej poleciłbym Ci jego niż Głowackich. To on naprawił mi stoper Tissota, który 6-ciu poprzednich zegarmistrzów rozłożyło ręce w tym Głowaccy. Pan nazywa się Bronowski Zbigniew. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3662 Napisano 11 Października 2013 Z tym GUB-em sprawa wygląda nastepująco. Radzieckie chronometry morskie są klonami przedwojennych Lange&Soehne. Tak samo wygląda powojenna produkcja NRD.GUB-y sa równiez klonami L&S. Tak więc gdy padł oryginalny GUB bez trudu można go było zastąpić MCZZet-em. O tym wiem.Widząc jednak ruski werk w enerdowskim zegarze zastanawiało mnie, czy jest to ewidentny składak, czy może istniała jakaś kooperacja między tymi firmami w ramach wzajemnej przyjaźni i pomocy bratnich państw W końcu nasze Błoniaki też miały radzieckie werki... Co prawda Glashutte i Błonie to troszkę inna liga, pochodzenie i historia, ale kto wie, co mogło komu przyjść do głowy w radosnych czasach sojuszu robotniczo-chłopskiego.Dzięki za wyjaśnienie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3663 Napisano 11 Października 2013 Tylko, że wtedy numeracja obudowy zgadzałaby się z numerem mechanizmu. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekW 2 #3664 Napisano 11 Października 2013 MarekW jest jeszcze zegarmistrz na Pięknej 47 w Warszawie - potwierdzam jest to faktycznie Mistrz. Bardziej poleciłbym Ci jego niż Głowackich. To on naprawił mi stoper Tissota, który 6-ciu poprzednich zegarmistrzów rozłożyło ręce w tym Głowaccy. Pan nazywa się Bronowski Zbigniew.Dzięki wielkie, odezwe sie jak już odbiore zegarek po robocie. Sam jestem ciekaw co tam siedzi w środku. Porobie zdjęcia PozdrawiamMarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3665 Napisano 17 Października 2013 Dawno nic nie pokazywałem, ale ta Delbana chyba zasługuje na pokazanie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3666 Napisano 17 Października 2013 Trochę od tyłu, środek standard. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #3667 Napisano 17 Października 2013 No ładne cacko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #3668 Napisano 17 Października 2013 Przepiękna. Lubię takie klimaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3669 Napisano 18 Października 2013 A ja przytuliłem takiego Huntermatic'a... ...zdjęcia w stanie w jakim aktualnie się znajduje i w jakim go nabyłem... dziś oddaje do zaufanego Zegarmistrza...już nie mogę doczekać się efektów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3670 Napisano 22 Października 2013 Jeszcze w kurzu pocztowym.... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3671 Napisano 22 Października 2013 Miód! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3672 Napisano 22 Października 2013 Śliczności! Piękna sztuka, gratuluję ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #3673 Napisano 22 Października 2013 Rewelka! 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3674 Napisano 22 Października 2013 Gratulacje, widziałem na zdjęciu nadgarstkowym - piękny a i stan do pozazdroszczenia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3675 Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Takie coś Koronka nie oryginalna reszta w oryginale .Wcześniej tarcza wyglądała tak ( przed umyciem ) Edytowane 22 Października 2013 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach