gniewko 115 #3776 Napisano 12 Listopada 2013 Wszyscy mają Zenitha mam i ja W sumie to jeszcze jest w drodze do mnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3777 Napisano 12 Listopada 2013 Fajna koperta typu "ufo" Koperta z bransoletą tworzą wrażenie bardzo masywnego zegarka. Czy to lata osiemdziesiąte? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3778 Napisano 12 Listopada 2013 Nie mam zielonego pojecia jakie to lata, ale pewnie raczej 70. Moze kolega sneer, ktory jest biegly w Zenkach cos wiecej powie co to za model.Wlasnie dlatego kupilem ten zegarek bo mi bardzo podoba sie ten typ koperty i bardzo ladnie chowana koronka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3779 Napisano 12 Listopada 2013 Wrzuć go do wątku o Zenithach, tam sneer zagląda regularnie . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3780 Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) cześ Wszyscy mają Zenitha mam i ja W sumie to jeszcze jest w drodze do mnie... ładny - na tarczy gwiazdka a na koronce tez?, możesz pokazać zdjęcie?poprosze nr mechanizmu i cal - jesli to 2562pc (lata72-75) albo 2572 (lata75-78)? niech sie nosi ! i zdjęcie dekielka jeszcze poprosze Edytowane 12 Listopada 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3781 Napisano 12 Listopada 2013 cal. 2562PC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3782 Napisano 12 Listopada 2013 i foty mechanizmu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3783 Napisano 12 Listopada 2013 Dla mnie ok - ładny i oryginalny 1972/73 biorąc pod uwagę koronke według mnie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #3784 Napisano 12 Listopada 2013 Fajowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3785 Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Ufo i Delbanka rządzą. Gratuluję nabytków Koledzy U mnie wyświechtany i telefonem na razie. Ma jedną niepodważalną zaletę: nikt go nie dotykał poza właścicielem przez ponad 40 lat... Edytowane 19 Listopada 2013 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #3786 Napisano 14 Listopada 2013 Ma jedną niepodważalną zaletę: nikt go nie dotykał poza właścicielem przez ponad 40 lat... To raczej niezbyt dobrze. 40 lat bez czyszczenia i konserwacji mechanizmu . Super nabytek, gratulacje. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3787 Napisano 14 Listopada 2013 Gratulacje, Rzeczywiście trochę pracy będzie wymagał, ale koperta niesamowita i ta osłona koronek fajnie wyglada. Czy brak wypełnienia wskazówki minutowej to "ubytek ze starości" czy tak miało być? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3788 Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Czarny jak z Kuriera wyciety!Co to bedzie jak już wszystkie Sherpy nurki pozbierasz (a chwila ta bliska)?Pora umierac? Pozdrawiam Edytowane 14 Listopada 2013 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3789 Napisano 14 Listopada 2013 Kawał fajnego zegarka,podoba się....... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #3790 Napisano 14 Listopada 2013 Sherpa - kapitalna wersja, i nawet pasuje ze troche wymeczony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #3791 Napisano 14 Listopada 2013 Te Enicar'y miażdżą, gratulacje! 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3792 Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) No sypnęło w tym tygodniu, i to z różnych beczek GP Quartz NOS Edytowane 15 Listopada 2013 przez primabaleron 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3793 Napisano 15 Listopada 2013 GP super!Bardzo mi się podoba matowe pozłacanie koperty i ten bezel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3794 Napisano 15 Listopada 2013 Nic to, że quartz - piękno nie zna się na mechanizmach . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3795 Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Wreszcie jeden projekt ukończony .Amerykancki Waltham A 11 Navigation Hack . Czeka jeszcze tylko na zielony parciany pasek jak w oryginale miały.Cyknę jeszcze raz na ręce jak przypłynie.Więcej zdjęć i w dziale wojskowym.Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2013 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3796 Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) A mnię siem trafił taki oto "memomatic" i jak widać dla hydraulika z Polski. Choć patrząc na zwiezdy na gębie, to raczej dla jakiegoś "trepa" marzącego o awansie. Ale czy oni jeżdżą Pontiac-ami??? Jak by nie było, to ta kura co zniosła mi te jajo,mogła by znieść jeszcze kilka innych pisanek. Edytowane 16 Listopada 2013 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosBdg 0 #3797 Napisano 16 Listopada 2013 Ufo i Delbanka rządzą. Gratuluję nabytków Koledzy U mnie wyświechtany i telefonem na razie. Ma jedną niepodważalną zaletę: nikt go nie dotykał poza właścicielem przez ponad 40 lat... Ależ ten Enicar robi wrażenie. Model klasa sama w sobie... P.S. Jeden z kolegów miał rację pisząc, że nawet ten oryginalny stan zachowania bardzo mu pasuje. Widać, że to zegarek co wyzwań się nie boi i nie jest do leniwego leżakowania na dnie szuflady 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3798 Napisano 16 Listopada 2013 Zegarków z gwiazdkami jest dużo więcej, chociażby w Lonżinach Admiralach, a i Zenith ma swoją jedną 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3799 Napisano 16 Listopada 2013 Ależ ten Enicar robi wrażenie. Model klasa sama w sobie... P.S. Jeden z kolegów miał rację pisząc, że nawet ten oryginalny stan zachowania bardzo mu pasuje. Widać, że to zegarek co wyzwań się nie boi i nie jest do leniwego leżakowania na dnie szuflady Taka rysuje się koncepcja dla niego Oczywiście, jak się już nacieszę, zrobimy mu przeglądzik mechanizmu. Na razie gubi 1,5 minuty na 24h. I tak nieźle jak na werk, którego oko ludzkie nie widziało od momentu produkcji jakie 45 lat temu... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosBdg 0 #3800 Napisano 16 Listopada 2013 Taka rysuje się koncepcja dla niego Oczywiście, jak się już nacieszę, zrobimy mu przeglądzik mechanizmu. Na razie gubi 1,5 minuty na 24h. I tak nieźle jak na werk, którego oko ludzkie nie widziało od momentu produkcji jakie 45 lat temu... Cóż więcej rzec... może tylko tyle, że w pozytywnym sensie zazdroszczę takiego klimatycznego nabytku:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach