Szlamfajer 32 #3851 Napisano 4 Grudnia 2013 Gratulacje, wklej więcej zdjęć w wątku o Delbanach, to się nad nią trochę poznęcamy. Witam,Delbanka już odebrana po serwisie. Wyglądała tak: A teraz tak: 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3852 Napisano 4 Grudnia 2013 I jeszcze 2 fotki.Dobrałem jasnobrązowy paseczek Morelato z miękkim podszyciem z niegarbowanej skórki.W czwartek w nocy zegarek podrzuci mojej małżonce Św. Mikołaj . 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3853 Napisano 4 Grudnia 2013 Podoba mi się, choć by nie było zbyt pięknie, to koronka mogłaby być lepiej dobrana (oryginalnie powinien być grzybek) i by było super. Bardzo ładnie wyczyszczono tarczę (pewnie mycie), wskazówki oryginalne współgrają z całością, koperta doczyszczona, bez przetarć. Jednym słowem Gratuluję fajnej Delbany. Zachęcam do wklejenia zdjęć w wątku o Delbanach. ( Można nieraz kupić oryginalne koronki i wtedy będziesz miał komplet) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3854 Napisano 4 Grudnia 2013 Dzięki.Zegarek ma być bardziej do noszenia, niż do kolekcji, dlatego koronka na razie "ujdzie" (jest nawet praktyczniejsza niż oryginalna), co nie znaczy, że nie poszukam na spokojnie jakiejś zbliżonej do oryginalnej. Z czasem potrzebny też będzie mostek remontuaru. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3855 Napisano 4 Grudnia 2013 Jaki masz mechanizm w Delbanie? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3856 Napisano 4 Grudnia 2013 Ustalę. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3857 Napisano 4 Grudnia 2013 Duże prawdopodobieństwo, że w środku jest Felsa 465N, ale może być i AS lub, Bóg raczy wiedzieć co można w niektórych modelach znaleźć. Jeśli Felsa to na PW masz informację o mostku . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #3858 Napisano 4 Grudnia 2013 a gdzie można zobaczyć Twojego ? masz jakieś zdjęcia ? Jak się ogarnę z robotą to pstryknę kilka moich miłości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3859 Napisano 4 Grudnia 2013 I jeszcze 2 fotki.Dobrałem jasnobrązowy paseczek Morelato z miękkim podszyciem z niegarbowanej skórki.W czwartek w nocy zegarek podrzuci mojej małżonce Św. Mikołaj .041220136002.jpg041220136000.jpgTo i pewnie Tobie coś się dostanie...... -od Śnieżynki Fajna tarcza-tylko te w Delbanach mi się podobają. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DUBHEAD 36 #3860 Napisano 4 Grudnia 2013 Taka Certinka wpadła w rozliczeniu, ale chyba będziemy musieli się pożegnać bo kolejny zegarek na celowniku, a wolnych środków brak 0 ile by nie było to i tak jest za mało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3861 Napisano 4 Grudnia 2013 Bardzo fajne ta Delbanka:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3862 Napisano 4 Grudnia 2013 Dziś dotarły...pierwsza, oficjalna prezentacja...zdjęcia na szybko bo nabytki jeszcze ciepłe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3863 Napisano 4 Grudnia 2013 Bardzo ciekawe i Ernest bardzo rzadką pozycja jest ...dziwoląg ale fajny w odbiorze ...Gratulacje ładne egzemplarze !!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3864 Napisano 4 Grudnia 2013 Mój kolejny nabytek z jarmarku po lekkim oświeżeniu . Piękna ...one zawsze będą modne i piękne to klasyka w najlepszym wydaniu.. 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3865 Napisano 4 Grudnia 2013 I jeszcze 2 fotki.Dobrałem jasnobrązowy paseczek Morelato z miękkim podszyciem z niegarbowanej skórki.W czwartek w nocy zegarek podrzuci mojej małżonce Św. Mikołaj .041220136002.jpg041220136000.jpgNaprawdę jestem pod sporym wrażeniem co udało się wyciągnąć z tej Delbanki , widać, że trafiła w dobre ręce a nie do partacza. Dobra robota właśnie takie subtelne i delikatne zabiegi przywracają dawny blask starym zegarkom.Sam się pochwalę nowym nabytkiem tylko pasek dotrze bo nie będzie pełnego efektu Na pewno długo będzie służyć małżonce...gratulacje 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3866 Napisano 4 Grudnia 2013 Fajne przychody u was nowe Borel to prekursor UN Freak'a chyba... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3867 Napisano 5 Grudnia 2013 Dziś dotarły...pierwsza, oficjalna prezentacja...zdjęcia na szybko bo nabytki jeszcze ciepłe Oba piękne, szczególnie Longines. Gratuluje:)I tego co widzą moje wiekowe oczy, w bdb stanie, nie uzywane, moze dasz do działu "Nasze NOSy"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3868 Napisano 5 Grudnia 2013 Fajne przychody u was nowe Borel to prekursor UN Freak'a chyba... Koktajle Borela powstały w latach 50, to flagowy produkt tej manufaktury...mają nawet patent na ten obrotowe dyski...czy to jest prekursor UN Freak'a to nie wiem ale na pewno po koktajlu zaczęły powstawać różne "ciekawsze" wersje tarcz i tak zwane Mystery Dial'sUN Freak to czasomierz już zdrowo "odjechany" i technicznie znacznie bardziej zaawansowany Oba piękne, szczególnie Longines. Gratuluje:)I tego co widzą moje wiekowe oczy, w bdb stanie, nie uzywane, moze dasz do działu "Nasze NOSy"? Dzięki ! To fakt, oba zegarki są w idealnym stanie...Borel wyglądan jak NOS...Longines ma mikroskopijne 3 ślady na tarczy ale trzeba się mocno przyglądać aby je dostrzec...generalnie stan też niemalże perfekcyjny... ale czy pod NOS podpadają to nie wiem, bo etykiet nie mają i były już używane... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3869 Napisano 5 Grudnia 2013 Naprawdę jestem pod sporym wrażeniem co udało się wyciągnąć z tej Delbanki , widać, że trafiła w dobre ręce a nie do partacza. Dobra robota właśnie takie subtelne i delikatne zabiegi przywracają dawny blask starym zegarkom.Sam się pochwalę nowym nabytkiem tylko pasek dotrze bo nie będzie pełnego efektu Na pewno długo będzie służyć małżonce...gratulacje Była u Pana Zbigniewa na Pięknej. Serwisował już kilka moich zegarków, m.in. Omegę Seamaster 300, Omegę Dynamic, Junghansa Olympica i zawsze byłem zachwycony efektem. Tanio może nie jest, ale moim zdaniem warto. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3870 Napisano 5 Grudnia 2013 Myśle ze mozesz wkleic do NOSów:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3871 Napisano 5 Grudnia 2013 graty Caliber! ja czekam... Panowie, klikneło mi sie coś takiego - może ktoś sie czegos dopatrzy? podobno logines - warto było ? - sam nie wiem co mnie na kieszonkę skusiło 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3872 Napisano 5 Grudnia 2013 Przerzuciłeś się z Zenithów na Lonżiny . Już mnie nic nie zdziwi, jeśli chodzi o Twoją wszechstronność. pozdrawiam. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3873 Napisano 5 Grudnia 2013 i na budziki.. zeszta obiecuje Cie zasypać powtórnie MMSami w święta 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3874 Napisano 5 Grudnia 2013 Jakoś niespecjalnie jestem kieszonkowcem. Jednak ta kieszonka ma taką naręczną tarczę. I bardzo fajnie to wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3875 Napisano 5 Grudnia 2013 identyczny mechanizm tutaj, moja koperta tez żółta...hmm.. zobaczymy jak przyjdzie http://allegro.pl/zloty-zegarek-longines-kieszonkowy-585-14kt-okazja-i3756045089.html 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach