Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje, wklej więcej zdjęć w wątku o Delbanach, to się nad nią trochę poznęcamy.

Witam,

Delbanka już odebrana po serwisie.

Wyglądała tak:

post-46051-0-49830600-1385545204_thumb.jpg
post-46051-0-94761900-1385627093_thumb.jpg

A teraz tak:
post-46051-0-61549000-1386154198_thumb.jpg
post-46051-0-53812700-1386154273_thumb.jpg

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze 2 fotki.

Dobrałem jasnobrązowy paseczek Morelato z miękkim podszyciem z niegarbowanej skórki.

W czwartek w nocy zegarek podrzuci mojej małżonce Św. Mikołaj :D.

post-46051-0-83733000-1386155232_thumb.jpg

post-46051-0-16957000-1386155297_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się, choć by nie było zbyt pięknie, to koronka mogłaby być lepiej dobrana (oryginalnie powinien być grzybek) i by było super. Bardzo ładnie wyczyszczono tarczę (pewnie mycie), wskazówki oryginalne współgrają z całością, koperta doczyszczona, bez przetarć. Jednym słowem Gratuluję fajnej Delbany. Zachęcam do wklejenia zdjęć w wątku o Delbanach. ( Można nieraz kupić oryginalne koronki i wtedy będziesz miał komplet)   

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Zegarek ma być bardziej do noszenia, niż do kolekcji, dlatego koronka na razie "ujdzie" (jest nawet praktyczniejsza niż oryginalna), co nie znaczy, że nie poszukam na spokojnie jakiejś zbliżonej do oryginalnej. Z czasem potrzebny też będzie mostek remontuaru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz mechanizm w Delbanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duże prawdopodobieństwo, że w środku jest Felsa 465N, ale może być i AS lub, Bóg raczy wiedzieć co można w niektórych modelach znaleźć. Jeśli Felsa to na PW masz informację o mostku . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie można zobaczyć Twojego ? masz jakieś zdjęcia ?

Jak się ogarnę z robotą to pstryknę kilka moich miłości. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze 2 fotki.

Dobrałem jasnobrązowy paseczek Morelato z miękkim podszyciem z niegarbowanej skórki.

attachicon.gif041220136002.jpg

attachicon.gif041220136000.jpg

To i pewnie Tobie coś się dostanie...... ;) -od Śnieżynki :)

Fajna tarcza-tylko te w Delbanach mi się podobają.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Certinka wpadła w rozliczeniu, ale chyba będziemy musieli się pożegnać bo kolejny zegarek na celowniku, a wolnych środków brak <_<

2ztm3jc.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarły...pierwsza, oficjalna prezentacja...zdjęcia na szybko bo nabytki jeszcze ciepłe :)

Ultra   + Koktajl

Ultra 2

Ultra 1

EB Koktajl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawe i Ernest bardzo rzadką pozycja jest ...dziwoląg ale fajny w odbiorze ...Gratulacje ładne egzemplarze !!!

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolejny nabytek z jarmarku po lekkim oświeżeniu .

ituk.jpg

Piękna ...one zawsze będą modne i piękne to klasyka w najlepszym wydaniu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze 2 fotki.

attachicon.gif041220136002.jpg

attachicon.gif041220136000.jpg

Naprawdę jestem pod sporym wrażeniem co udało się wyciągnąć z tej Delbanki , widać, że trafiła w dobre ręce a nie do partacza. Dobra robota właśnie takie subtelne i delikatne zabiegi przywracają dawny blask starym zegarkom.Sam się pochwalę nowym nabytkiem tylko pasek dotrze bo nie będzie pełnego efektu ;) Na pewno długo będzie służyć małżonce...gratulacje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarły...pierwsza, oficjalna prezentacja...zdjęcia na szybko bo nabytki jeszcze ciepłe :)

Oba piękne, szczególnie Longines. Gratuluje:)

I tego co widzą moje wiekowe oczy, w bdb stanie, nie uzywane, moze dasz do działu "Nasze NOSy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne przychody u was nowe :)

Borel to prekursor UN Freak'a chyba... :)

Koktajle Borela powstały w latach 50, to flagowy produkt tej manufaktury...mają nawet patent na ten obrotowe dyski...

czy to jest prekursor UN Freak'a to nie wiem ale na pewno po koktajlu zaczęły powstawać różne "ciekawsze" wersje tarcz i tak zwane Mystery Dial's

UN Freak to czasomierz już zdrowo "odjechany" i technicznie znacznie bardziej zaawansowany :)

Oba piękne, szczególnie Longines. Gratuluje:)

I tego co widzą moje wiekowe oczy, w bdb stanie, nie uzywane, moze dasz do działu "Nasze NOSy"?

Dzięki !

To fakt, oba zegarki są w idealnym stanie...Borel wyglądan jak NOS...Longines ma mikroskopijne 3 ślady na tarczy ale trzeba się mocno przyglądać aby je dostrzec...generalnie stan też niemalże perfekcyjny... ale czy pod NOS podpadają to nie wiem, bo etykiet nie mają i były już używane... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę jestem pod sporym wrażeniem co udało się wyciągnąć z tej Delbanki , widać, że trafiła w dobre ręce a nie do partacza. Dobra robota właśnie takie subtelne i delikatne zabiegi przywracają dawny blask starym zegarkom.Sam się pochwalę nowym nabytkiem tylko pasek dotrze bo nie będzie pełnego efektu ;) Na pewno długo będzie służyć małżonce...gratulacje ;)

Była u Pana Zbigniewa na Pięknej. Serwisował już kilka moich zegarków, m.in. Omegę Seamaster 300, Omegę Dynamic, Junghansa Olympica i zawsze byłem zachwycony efektem. Tanio może nie jest, ale moim zdaniem warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graty Caliber! ja czekam...

Panowie, klikneło mi sie coś takiego - może ktoś sie czegos dopatrzy? podobno logines - warto było ? - sam nie wiem co mnie na kieszonkę skusiło :)

ccai.jpg

oglz.jpg

ebfw.jpg

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerzuciłeś się z Zenithów na Lonżiny :). Już mnie nic nie zdziwi, jeśli chodzi o Twoją wszechstronność. pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i na budziki.. zeszta obiecuje Cie zasypać powtórnie MMSami w święta :D

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś niespecjalnie jestem kieszonkowcem. Jednak ta kieszonka ma taką naręczną tarczę. I bardzo fajnie to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

identyczny mechanizm tutaj, moja koperta tez żółta...hmm.. zobaczymy jak przyjdzie

http://allegro.pl/zloty-zegarek-longines-kieszonkowy-585-14kt-okazja-i3756045089.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi