Pawel2499 147 #4126 Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Tak jak napisałem, to składak ewidentnie, koperta nie oryginalna, mechanizm chyba jednak cal. 23M według ej strony http://nakahiro.parfait.ne.jp/moji2/longines23m.htmltarcza lata 60, wskazówki prawie ze śmieci ,,,,ale każdy zegarek zasługuje na drugą szanse, a po przeglądzie cyka aż miło widać że jest szczęśliwy że znów może odmierzać czas Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4127 Napisano 2 Stycznia 2014 Jasne, widziałem, że piszesz, że to składak. Całkiem zgrabny, trzeba przyznać. Po prostu ODV pisał coś o kostkach z okresu WWII, a tu nic ze stylistyki tamtych lat nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #4128 Napisano 2 Stycznia 2014 Hej, 23.M w bazie Ranffta wygląda inaczej;http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Longines_23MOznaczenie mechanizmy na zdjęciu, które zlinkowaleś jednak jest wyraźne... Łatwo sprawdzić mierząc średnicę mechanizmu. Wg Ranffta 12.68 miał 27 mm a 23.M ponad 23 mm. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4129 Napisano 2 Stycznia 2014 przyznam się że przeglądałem bazę Ranffata i nie potrafiłem w niej znaleźć "mojego" mechanizmu,w google było łatwiej ale czy na pewno dobrze tego nie wiem ;( @ mw75 - średnica mojego to 27mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4130 Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Rzeczywiście, teraz mam czas i widzę.... Stylistyka, to lata 60, sory za wpadkę Ale takie kostki tez lubię Kostka, o jakiej wcześniej pisałem, to np. takie cos:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/64451-tissot-vintage-lata-30/ Edytowane 2 Stycznia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4131 Napisano 2 Stycznia 2014 Fajny składaczek. Koperta utrzymana w stylizacji "ULTRA-CHRON ".Gratuluję efektu. Mam dwa mechanizmy znalezione na aukcjach, których złote koperty z pewnością przetopiono na pierścionki lub inne "ozdóbki". Też muszę się za nie zabrać tylko nigdy nie ma czasu. Tym bardziej gratuluję, zrealizowanego pomysłu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #4132 Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Bardzo dziękuje za ciepłe słowa, wszystkie przekaże poczciwemu panu Londżinowi @ zasadas - Twój złoty Longines który pokazałeś ostatnio w dziale "jaki zegarek masz dziś na ręku",robi zdecydowanie większe wrażenie, klasa sama w sobie ... pokazuj go częściej, sama przyjemność dla oczu pozdr.Paweł Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #4133 Napisano 2 Stycznia 2014 Miło że się podobają. To dorzucę jeszcze jednego Stalowego Wikinga z niedawnych nabytków. Narfas Ten jest piekny, i widac ze zadbany. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #4134 Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Świeży nabytek - Longines Conquest Automatic Cal. 431 Hf 36000, po MWatch-owym SPA , czyli polerka koperty, szkiełka, dekla i wskazówek ( z wypełnianiem lumą ).Starszy ode mnie, rocznik 67 , dlatego pierwsze zdjęcie w trumnie... Edytowane 4 Stycznia 2014 przez grig1970 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4135 Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Gratuluję Lonżina, ale muszę przyznać, ze i MWatch nieźle się spisał. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #4136 Napisano 4 Stycznia 2014 Ładniusi, lubię klasyki. proste a piekne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4137 Napisano 4 Stycznia 2014 @grig1970 Lońka pikado! Dawaj go do tematu z nimi, bo zginie w otchłani. Staszek a Ty swojego tyż mógłbyś tam wsadzić. Swoją szosą to dziwne ? Takie fajne zegarki a taka jakaś wstrzemięźliwość w ich właścicielach. Nie zbadane są jednak wyroki..... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4138 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Jak jesteśmy przy longinesach to wrzucam swojego:Longines Record cal. 651 (Longines 701) aha.... zapomniałem dopisać że kolega MWatch też w nim "palce maczał" :-P Edytowane 5 Stycznia 2014 przez centralny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4139 Napisano 5 Stycznia 2014 Co jeden to ładniejszy już mi "gula" lata by kupić jakiegoś w stali. Gratuluję Lonżinka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4140 Napisano 5 Stycznia 2014 W stali powiadasz? To w takim razie jeszcze jeden do trojki. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4141 Napisano 5 Stycznia 2014 No i po co mi było się w ogóle odzywać, za chwile kolejny "życzliwy" wrzuci pięknego Lonżina i zapyta o opinię. A ja dalej będę zieleniał z zazdrości. @lecJakoś wcześniej go u Ciebie nie widziałem, Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4142 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Czekałem aż awansuje ale wywalili go armii i gwiazdek nie doczekał. Nawet trzymałem kiedyś bez szkiełka na stoliku pod domem a i tak żaden gołąb czy wrona nie na ćkały na niego. Widocznie tylko przywiązany do admiralicji aczkolwiek niższego stopnia. Jednakże doczekał swej chwały dziś i jak swego wrzucisz do wątku o nich, to poprawię jeszcze raz. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4143 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) No i po co mi było się w ogóle odzywać, za chwile kolejny "życzliwy" wrzuci pięknego Lonżina i zapyta o opinię. Co myślisz? Takiego chyba nie zazdrościsz? Edytowane 5 Stycznia 2014 przez chronofil 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4144 Napisano 5 Stycznia 2014 wysypało longinów - gratulacje:) 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4145 Napisano 5 Stycznia 2014 Co myślisz? 379706334_2.jpg Takiego chyba nie zazdrościsz? Nie, akurat tego nie , mało tego, to uważam go za jednego z najpiękniejszych klasycznych garniturowców. Niczego nie ma w nadmiarze, piękno tkwi w prostocie, a on właśnie taki jest. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4146 Napisano 5 Stycznia 2014 E tam! Ten żółty, to z klamkowego złota. Ale kuźwa z drzwi szejka Kataru. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4147 Napisano 5 Stycznia 2014 Miło że się podobają. To dorzucę jeszcze jednego Stalowego Wikinga z niedawnych nabytków. pozdrawiamNarfasswietnie na rece wyglada 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4148 Napisano 5 Stycznia 2014 Wszystki pokazane dziś tutaj longinesy są ujmujące. Zwłaszcza Twój Arturze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #4149 Napisano 5 Stycznia 2014 A ja trafiłem takie cudo-dzięki Piotrek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4150 Napisano 5 Stycznia 2014 @13lesiu Ładna sztuczka i fajnie zachowana!Gratki nabytku i zapodaj do Zenków ale bardziej sote. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach