Narfas 62 #6726 Napisano 14 Grudnia 2014 Jaja sobie robisz? Czy rzeczywiscie były takie kanstrukcje? Owszem, były. Nawet na naszym Allegro pojawiają się od czasu do czasu. Od góry wrzutka na monetę, od dołu szufladka, zazwyczaj na mały kluczyk. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6727 Napisano 14 Grudnia 2014 Jaja sobie robisz? Czy rzeczywiscie były takie kanstrukcje? W hotelu nigdy nie byłeś? -jaja sobie robisz 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6728 Napisano 14 Grudnia 2014 Pokaż go od środka, oczywiście te szufladę również, coś mi się tu nie zgadza. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6729 Napisano 14 Grudnia 2014 W hotelu nigdy nie byłeś? -jaja sobie robisz Ostatnio jak byłem w hotelu, to nie wiedziałem jak elektrykę w pokoju uruchomić. Tak upieprzyli ludziom życie. A co dopiero budzik obsłużyć. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #6730 Napisano 14 Grudnia 2014 Proszę.A na dole to nie szuflada tylko wysuwa się spód o po nim cały tył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #6731 Napisano 14 Grudnia 2014 Proszę.A na dole to nie szuflada tylko wysuwa się spód o po nim cały tył.Aha, czyli wygląda na to że to nie budzik hotelowy, tylko taka specyfika montażu. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #6732 Napisano 14 Grudnia 2014 A wiecie może z jakich lat to mniewiecej pochodzi , bo sam poniuchałem i znalazłem info ze może być nawet z lat 20 , aczkolwiek wyglada mi na produkcje juz powojenna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6733 Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Ja nabyłem dzisiaj taką kieszonkę H.Moser wydanie na 25 lat pracy w przemyśle węglowym . Co ciekawe po regulacji i czyszczeniu jestem zaskoczony dokladnością tego zegarka + - 10 se/doba . Pewnie ucieszy niebawem któregoś z forumowiczów. Jeśli zacznę zbierać jeszcze dodatkowo kieszonko to moja druga połowa zacznie siwieć, a wolę tego uniknąć . Hitoria tej marki jest bardzo intersująca i dość wiekowa Edytowane 14 Grudnia 2014 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mashun 10 #6734 Napisano 14 Grudnia 2014 Zacna sztuka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6735 Napisano 15 Grudnia 2014 Piękny zegarek! Który to rok? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #6736 Napisano 15 Grudnia 2014 Z tego co wyczytałem, to firma istniała do roku 1954 .Po 2003 została ponownie wskrzeszona ,ale juz z innym logo. Wiec zapewne zegarek jest z przed 1954. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6737 Napisano 17 Grudnia 2014 Właśnie odebrany z poczty. Lepsze zdjęcia niebawem w odpowiednim dziale. Duży rozmiar a stan jak dla mnie bardzo dobry i oryginalny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6738 Napisano 17 Grudnia 2014 Bardzo ciekawa tarcza, z niecierpliwością czekam na więcej zdjęć, szczególnie właśnie tarczy.Gratuluję 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6739 Napisano 17 Grudnia 2014 Ładny Atlantic. Szukam swojego juz od dłuższego czasu i wypatruję okazji. Ale jak narazie z mizernym skutkiem. Mam tylko nadzieje, że cierpliwość poplaci. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6740 Napisano 17 Grudnia 2014 Dzięki Koledzy. Ten typ tarczy chodził za mną długi czas. Niestety trafienie kompletnego okazu w dobrym stanie wymaga sporo cierpliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #6741 Napisano 17 Grudnia 2014 O tak, przejęte bezgotówkowo na CW:Tarczy nie pokazuję, bo jest do wymiany. Papierowa, przyklejana, udaje fliegera . Mechanizm cudo. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #6742 Napisano 17 Grudnia 2014 Frantz, jak zawsze twoje zakupy są bezbłędne. Pozazdrościć stanu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #6743 Napisano 17 Grudnia 2014 Jeszcze raz dzięki. Myślę, że w świetle dziennym będzie prezentował się wspaniale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #6744 Napisano 17 Grudnia 2014 Jeśli tarcza "nie tykana" to nabytek świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #6745 Napisano 17 Grudnia 2014 lanco zakupione niedawno na forumowym bazarku.wymiana szkła i lumy dała zadowalający efekt 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6746 Napisano 18 Grudnia 2014 O, gratuluję! Nie widziałem, że ma taki potencjał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #6747 Napisano 18 Grudnia 2014 Również gratuluję,choć osobiście taki kolor i intensywność lumy kłóci się z ogólnym obrazem zegarka z tego okresu. Oczywiście każdy z nas ma inne podejście do tych spraw, ale imho indeksy na tarczy i wypełnienie wskazówek burzy spokój, obraz zegarka.Fajny klimat tworzy zegarek, pasek, ale "zgasiłbym" trochę wskazówki 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #6748 Napisano 18 Grudnia 2014 Jak będzie okazja to zaniosę zegarek na zmianę wypełnienia wskazówek beżową lumą. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jastase 5 #6749 Napisano 18 Grudnia 2014 Lanco "prezenci" się znakomicie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #6750 Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) W szwajcarskich i niemieckich mnie zignorowali to przylazłem ty się pochwalić. Kolejny nabytek.Tym razem od kolegi z forum.Junghans - dostał nową skórkę (też zanabytą na forum u Andrzeja), lekkie czyszczenie i polerka szkiełka i idzie na prezent Wyskrobane w Tapatalk Edytowane 18 Grudnia 2014 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach