Qba. 4577 #8251 Napisano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Taka stalowa Omega się trafiła, cal 283, wygląda na 1956 rok.Szkiełko nie od niej, ciekawe czy można znaleźć sygnowane !Coś pięknego ta Omega! Gratuluję Rekiniasty!!!Reszta waszych nabytków też piękna! Mi się trafiła RODANIA w krabie w stanie można powiedzieć, że idealnym...(nigdy jeszcze nawet otwierana nie była ) I na ręce ... mogłaby być troszkę większa byłaby wtedy idealna. Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8252 Napisano 7 Czerwca 2015 Rzeczywiście w bardzo ładnym stanie. Fajny krab. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #8253 Napisano 7 Czerwca 2015 Gniewko, mam Longina teraz w kostce i monaco...do tych zegarków trzeba mieć nadgarstek 18cm i do góry. 17-17,5 nie zdaje rezultatu Ja mam 19,5. No i.... ? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #8254 Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Teraz już mój Lanco to w sumie żaden nowy nabytek. Ostatnie czterdzieści pare lat pamiętam przeleżał w agonalnym stanie w szkatułce mojego ojca, który dostał go od swojego dziadka. Ojciec powierzył go mnie... Mój majster miał oryginalny balans. Ja znalazłem niebo lepszą od poprzedniej tarczę i wskazówki i zachowując większość zegarka moich przodków przywróciłem go do życia. Cieszę się, że... zdążyłem go ojcu sprawnego jeszcze pokazać... Edytowane 9 Czerwca 2015 przez D@dik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #8255 Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Teraz już mój Lanco to w sumie żaden nowy nabytek. Ostatnie czterdzieści pare lat pamiętam przeleżał w agonalnym stanie w szkatułce mojego ojca, który dostał go od swojego dziadka. Ojciec powierzył go mnie... Mój majster miał oryginalny balans. Ja znalazłem niebo lepszą od poprzedniej tarczę i wskazówki i zachowując większość zegarka moich przodków przywróciłem go do życia. Cieszę się, że... zdążyłem go ojcu sprawnego jeszcze pokazać... Mam zegarek po ojcu i wraz z jego rytmem zaczynam czuć czasgodzin młyńskie kamieniemiałkich sekund swędzeniei czytuje rubryczki kto zgasł... Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #8256 Napisano 9 Czerwca 2015 się trafił : pierwszy automat IWC CAL 853 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8257 Napisano 9 Czerwca 2015 Ten już pewnie nie za paliwo? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #8258 Napisano 9 Czerwca 2015 za bekę 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8259 Napisano 9 Czerwca 2015 Teraz już mój Lanco to w sumie żaden nowy nabytek. Ostatnie czterdzieści pare lat pamiętam przeleżał w agonalnym stanie w szkatułce mojego ojca, który dostał go od swojego dziadka. Ojciec powierzył go mnie... Mój majster miał oryginalny balans. Ja znalazłem niebo lepszą od poprzedniej tarczę i wskazówki i zachowując większość zegarka moich przodków przywróciłem go do życia. Cieszę się, że... zdążyłem go ojcu sprawnego jeszcze pokazać... Chyba podobny? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #8260 Napisano 10 Czerwca 2015 Chyba podobny?Nawet przydzwonione na emalii tarczy masz w tym samym miejscu ;-) Tyle, że lepiej zamaskowane nieco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #8261 Napisano 10 Czerwca 2015 Nawet przydzwonione na emalii tarczy masz w tym samym miejscu ;-) Tyle, że lepiej zamaskowane nieco.Bo w tym miejscu i jeszcze na godzinie 4 są kołki mocujące tarczę (tzw samorodki ale to tylko wtajemniczeni z działu radzieckiego wiedzą o co chodzi) przy ściąganiu albo zakładaniu tarczy trzeba ja czasem wcisnąć i wtedy lubi porcelanka odprysnąć dla tego zazwyczaj w tych miejscach jest kuku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8262 Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Ta przypadłość nie dotyczy tylko tarcz z powłoką porcelanową - dotyczy to wszystkich rodzajòw tarcz. Powodem jest zawsze nieumiejetne jej zdejmowanie. MOD:Pomogłem w edycji Nie taki moderator zły jak go malują Edytowane 10 Czerwca 2015 przez OmegaDeVille 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8263 Napisano 10 Czerwca 2015 Witam , wpadły do Mnie takie dwa Pallasy Pierwszy na AS 1188 , z drugim kieszonką mam problem jaki to werk , wrzuciłem na kartce jak wygląda oznaczenie może koledzy coś pomogą jaki to rocznik do 70 r czy już po ? 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8264 Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Oznaczenie werku jest na godz 12-13 na pierwszym zdjęciu Edytowane 10 Czerwca 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #8265 Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) A może podpowie mi ktoś co siedzi w środku? ...i ile ma to coś lat Dziekuję uprzejmie Edytowane 10 Czerwca 2015 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8266 Napisano 11 Czerwca 2015 Nowy nabytek pięciogwiazdkowy Longines Admiral .Stan zegarka doskonały, wygląda jak nieużywany,.Odstającą koronka nie jest wynikiem ingerencji czy nieudolnej naprawy,Po prostu ten zegarek ma taką konstrukcje ze względu na szybką zmianę daty -wciskając koronkę zmieniamy datę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8267 Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/120025-longines-admiral/Mamtez Longinesa z taką 'przypadpością'-aktualnie na bazarku:-) Zreszta też Admirał:-) Edytowane 11 Czerwca 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8268 Napisano 12 Czerwca 2015 Po długich oczekiwaniach na przesyłkę, wreszcie dołączył do braciszka.. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #8269 Napisano 12 Czerwca 2015 Gonisz Piotrka(sneer)! 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8270 Napisano 12 Czerwca 2015 Defy. Piękna rzecz. Oba bym nosił. Graty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #8271 Napisano 12 Czerwca 2015 Taaaaa ... Kierunek dobry 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #8272 Napisano 13 Czerwca 2015 Gratulacje trafionego zakupu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8273 Napisano 13 Czerwca 2015 Dzięki, jeszcze jedno zdjecie Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8274 Napisano 13 Czerwca 2015 Trafiła się ładna czarna ślicznotka Felsa 456 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8275 Napisano 13 Czerwca 2015 Bardzo ciekawa tarcza tej Delbany, a dokładnie kolor. To czarny czy grafit? Trochę więcej zdjęć by się przydało. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach