Pawel2499 147 #8676 Napisano 8 Sierpnia 2015 Staszku nie przesadzaj, nie czuję się w najmniejszym stopniu urażony, a co do renowacji kopert to jest pewnie tyle samo przeciwników co zwolenników, zresztą można by rozpocząć całą dyskusję na temat wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą Ja osobiście toleruję taką ingerencje w stary zegarek i choć widzę w tym procederze pewny moralny problem, to jednak sam się takowego podjąłem,zdając sobie w pełni że zmienia to w jakimś stopniu jej kształt, oczywiście dużo zależy od fachowca, natomiast tarcza i wskazówki oraz mechanizm powinien zawsze pozostać bez wymian, koronka też jest dosyć ważna no ale ... taki model trafiłem, sam Milano to klasyka gatunku, ten ring od dawna mnie kusił, a jeśli ktoś szukał to wie że nie ma ich zbyt dużo na rynku. 99% to Worldmastery i Orginale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8677 Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) mechanizmu, który choć niesygnowany, to ładnie się prezentuje. A Atlantic w ogóle sygnował werki w tych latach? Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8678 Napisano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Sygnował. Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8679 Napisano 8 Sierpnia 2015 Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #8680 Napisano 8 Sierpnia 2015 Nie przejmuj się Paweł - jak pokazałem swoją to Staszek skomentował ,że koperta zniszczona i chyba nawet sugerował odnawianie ;-) ale nie uległem ...a oryginalne koronki często się zawieruszały...mój też nie ma. Fajne Milano do kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8681 Napisano 8 Sierpnia 2015 Teraz Staszek wyszedł na forumowego malkontenta, Żartuje, wiem Staszku że zwróciłeś uwagę na kopertę bo to spory minus dla tego Atlantica no ale i tak musisz przyznać że za cenę obiadu z rodziną nie ma co wybrzydzać, ale co tam zamiast na sushi zabrałem ich na subwaye a Milano trzeba mieć w kolekcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8682 Napisano 8 Sierpnia 2015 Dzisiejszy nabytek.,Helbros cal 82 A.,Wygląda na niemiecki wojskowy,.ale ciekaw jestem opinii kolegów ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8683 Napisano 8 Sierpnia 2015 Nie przejmuj się Paweł - jak pokazałem swoją to Staszek skomentował ,że koperta zniszczona i chyba nawet sugerował odnawianie ;-) ale nie uległem ...a oryginalne koronki często się zawieruszały...mój też nie ma. Fajne Milano do kolekcji. Przecież wygłosiłem samokrytykę, uznałem, że Milano bardzo fajny (bo taki naprawdę jest), trochę żółci mi się ulało i dalej podtrzymuję moje pierwotne Zasady. Najlepiej jak zegarek jest w oryginale, ale renowacja koperty dla zachowania, a właściwie odtworzenia walorów użytkowych zegarka jest przeze mnie w pełni akceptowalna. Zniszczona koperta ( dla mnie) jest brzydka, natomiast "stara" tarcza dodaje charakteru zegarkowi. Jest tylko jeden warunek wszystko musi współgrać. stan wszystkich elementów moim zdaniem powinien być porównywalny. Teraz Staszek wyszedł na forumowego malkontenta, Żartuje, wiem Staszku że zwróciłeś uwagę na kopertę bo to spory minus dla tego Atlantica no ale i tak musisz przyznać że za cenę obiadu z rodziną nie ma co wybrzydzać, ale co tam zamiast na sushi zabrałem ich na subwaye a Milano trzeba mieć w kolekcji Tak w ogóle to szkoda, że Atlantic tak rzadko w tamtym okresie stosował koperty stalowe. Wtedy odchodzi problem renowacji, bp każdy przyzwoity zegarmistrz dopoleruje ja bez problemu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8684 Napisano 9 Sierpnia 2015 A jak już się trafi stalówka, to często ma zmasakrowaną tarczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8685 Napisano 11 Sierpnia 2015 Dzisiejsza zdobycz kanadyjski wojskowy z czasów WW 2.,Zegarek ten stanowił wyposażenie radiostacji Wirless Set No.19 MK II produkowanej przez Northern Electric Co. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8686 Napisano 11 Sierpnia 2015 Niesamowite, kolejny zegarek z historią. Tak na prawdę trudno nie gratulować, ale ja chciałbym wyrazić swoje uznanie co do umiejętności wyszukiwania i zdobywania takich zegarków. Znam kilku na forum, którzy to potrafią i bez wątpienia jesteś jednym z nich. A zegarki, co jeden to ciekawszy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8687 Napisano 11 Sierpnia 2015 Ja też oczywiście gratuluję nabytków.Stanisław -kolega widać ostatnio "ruszył" w wojskowe ,więc i wyniki ma...To specyficzny "dział" naszej pasji 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8688 Napisano 11 Sierpnia 2015 ...ale Ty chyba też lubisz wojskowy charakter....nie tylko zegarków? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8689 Napisano 11 Sierpnia 2015 Hehe,lubię -też mam jedną Seikoshe.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8690 Napisano 11 Sierpnia 2015 Dzięki koledzy za dobre słowo.,Jak zwykle ten najlepszy zakup jest w drodze,powinien być u mnie jutro najpóźniej pojutrze., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8691 Napisano 12 Sierpnia 2015 Dziś dotarła omega geneve chronostop 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #8692 Napisano 12 Sierpnia 2015 Czy to ta z alle sprzedawana jako uszkodzona ? 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8693 Napisano 12 Sierpnia 2015 dokładnie tak tylko nakręcona do końca i stała na trybach czy jak to tam się zwie ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #8694 Napisano 12 Sierpnia 2015 Jak za te Piniądze to super sztuka No pprostu widocznie zastała się i ktoś sie nawet nie abwił w naprawe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8695 Napisano 13 Sierpnia 2015 facet wyjeżdżał za granicę i potrzebował pieniędzy inaczej pewnie by nie sprzedał .... po prostu fuks 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8696 Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzisiejszy nabytek,.Zenith cal.19 VZ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8697 Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Kolejna perełka.Mam pytanie, czy balans jest dwuczęściowy, czy to wina zdjęcia (światła) lub co to za konstrukcja ? Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8698 Napisano 13 Sierpnia 2015 Balans jest bimetaliczny kompensacyjny .Widoczne na zdjęciu przecięcie zapobiega odkształceniom w wysokich temperaturach., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8699 Napisano 13 Sierpnia 2015 To ten który miał przyjechać? Gratuluję. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8700 Napisano 13 Sierpnia 2015 OK. na zdjęciu tego nie widać, czy każda połówka mocowana jest na dwóch czy na jednym ramieniu? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach