Piotr Ratyński 407 #9976 Napisano 3 Czerwca 2016 Ciekawe które to lata?Trudno powiedzieć, był robiony jeszcze w późnych latach 40-tych, ale ten moim zdaniem był wyprodukowany bliżej lat 20-tych. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Montepulciano 14 #9977 Napisano 5 Czerwca 2016 dawno nic nie wrzucałem to pochwalę się co dla żony sprawiłem ostatnio pozłacany Longineseterna NOS (tak twierdził sprzedawca i na szczęście zegarmistrz też tak powiedział)Omega (chyba męska była, ale dziś żona mi zabrania w niej chodzić) - oddałem jej tarcze do renowacji, bo żona by w zniszczonej nie chodziła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9978 Napisano 6 Czerwca 2016 Cal. 751, wielkie bydle :-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #9979 Napisano 6 Czerwca 2016 To ten z bazarku? Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9980 Napisano 6 Czerwca 2016 To ten z bazarku? Gratuluję! Tak, rzadki egzemplarz, leżał i leżał, to podniosłem.... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukasz.pa 6 #9981 Napisano 6 Czerwca 2016 Piękna Omega, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #9982 Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Bardzo ładna Omega Do mnie dzisiaj przyjechało Seiko do kolekcji alarmów. Poświata na zdjęciach pochodzi od świetlówki do roślin. Edytowane 6 Czerwca 2016 przez norbie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 952 #9983 Napisano 6 Czerwca 2016 (edytowane) @Gregory_70 Piękna Omesia. Gratuluję. Miałem kiedyś taką tylko w gold cap i do tego z papierami i pudełkiem ale się wyzbyłem. Oj głupi był czlowiek głupi A kaliber 751 to majstersztyk. @Montepulciano - Fajna Omesia w prostokącie. Takiej mi brakuje w kolekcji. A ja spieszę się pochwalić swoim nowym nabytkiem chociaż ręce mi sie jeszcze trzęsą bo dopiero ją odebrałem a nie wiedziałem czego się spodziewać po bardzo kiepskich zdjęciach. Tymczasem jest świetnie zachowana i chyba uwierzę, że "nienoszona" to nie zawsze tylko haslo marketingowe. Referencja najprawdopodobniej 2390. Mialem juz troche 30-tek w zlocie ale ta jest bardzo specyficzna. Po pierwsze jest niezwykle cięzka (możliwe, że tarcza jest również złota), po drugie teleskopy sa zintegrowane z kopertą i po trzecie jest zaskakująco cińka. Specyfika koperty może wynikać z tego, że najprawdopodobniej była wyprodukowana we Francji na zlecenie Omegi w związku z obowiązującymi wtedy przepisami dotyczącymi importu złota. Jaki jest w środku dokładnie mechanizm to nie wiem bo nawet nie zabieram się za otwieranie ale jest to najparwdopodobniej 30T2. Niestety musi też iść do majstra bo nie chodzi. Mam nadzieję, że to nic poważnego ale z drugiej strony się nie dziwię się za bardzo bo po stanie zachowania koperty i paska, ktory musialem wyciąć to wnioskuję, że nikt tam chyba nigdy nie zaglądał.Spotkaliście się już może Panowie z podobną kopertą? Edytowane 6 Czerwca 2016 przez maze123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #9984 Napisano 6 Czerwca 2016 Obie Omegi są super ale jednak ta starsza bardziej do mnie przemawia i nie tylko dlatego ze jest ze złota Wysłane przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #9985 Napisano 7 Czerwca 2016 Po kilku latach polowania udało się nie mogło zabraknąć etiu i rodzinka w komplecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #9986 Napisano 7 Czerwca 2016 Świetne są te budziki. Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buran69 46 #9987 Napisano 7 Czerwca 2016 taki stalowy maluszek (38mm) wpadł,jeszcze takiego tissota nie widziałem. lata 40/50? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9988 Napisano 10 Czerwca 2016 Nowy nabytek Lemania automatic 21 jeszcze przed spa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #9989 Napisano 11 Czerwca 2016 puma - Twoje Doksy są fantastyczne.Gratuluję udanego polowania. Zainspirowałeś mnie. Znalazłem fajny filmik: A tutaj strona pomocna w zbieraniu alarmów: http://armbandwecker.at/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #9990 Napisano 12 Czerwca 2016 puma - Twoje Doksy są fantastyczne.Gratuluję udanego polowania. Zainspirowałeś mnie. Znalazłem fajny filmik: A tutaj strona pomocna w zbieraniu alarmów: http://armbandwecker.at/Dzięki. W podanym linku nie ma Doxy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #9991 Napisano 15 Czerwca 2016 Bison po kapitalce Tarcza nie była ruszana. Koperta po renowacji, nowe szkło i koronka. Pasuje jeszcze przesmarować silnik, choć chodzi ładnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #9992 Napisano 15 Czerwca 2016 Ładny Bison ,gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #9993 Napisano 15 Czerwca 2016 Dołączam się do gratulacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #9994 Napisano 15 Czerwca 2016 Bardzo ciekawy, super stan. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9995 Napisano 15 Czerwca 2016 Certina Ds2, polski dzień tygodnia, szuka nowego domu Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #9996 Napisano 15 Czerwca 2016 moge sie zaopiekowac Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #9997 Napisano 17 Czerwca 2016 Wrzucę tu niebanalną Delbanę z sub 37,6 mm bez koronki. Werk Culmina , jaki tego na razie nie wie nikt 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cineos 0 #9998 Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Witam serdecznie.Nie chciałbym zakładać nowego tematu, ponieważ oczekuje konkretnej odpowiedzi od ekspertów właściwie w jednym zdaniu. Poszukuje zegarka vintage: czarna tarcza ze złotymi indeksami do kwoty max 300zł (może byc nawet za 50zł, ważne żeby był na chodzie). Nie mam zielonego pojęcia na jakie firmy zwracać uwagę. Dostanę w tej cenie automat?W oko wpadły mi Delbany (np. http://allegro.pl/klasyczna-delbana-murzynek-lata-50-te-ideal-i6271248696.html ). Może coś innego? Oczywiście kwestie stanu pozostawiam własnemu odczuciu i możliwości renowacji. Pozdrawiam,MA Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Cineos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9999 Napisano 17 Czerwca 2016 Wkleiłeś link do chyba największego allegrowego oszusta jaki istnieje - większość ich zegarków to frankeny i perfidne niskiej jakości renowacje opisywane jako 100% oryginały - no chyba że link jest tylko jako zdjęcie poglądowe czego szukasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cineos 0 #10000 Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Tak, link jest poglądowy. Takiego czegoś szukam lub z całą czarną tarczą. Nie ograniczam się do Delbany jak pisałem wyżej, po prostu nie wiem jak się wziąć za szukanie. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Cineos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach